Arkadaşlar windows 7 ultimate 32 bit yüklemek istiyorum.Fakat sürücü oluşturma kısmına gelince HDD 0 a Windows 7 yükleme yapamıyor,Primary IDE yi güncelleştirin diyor.Sistemim eski ama 3-4 yıl önce elden geçirmiştim fakat HDD tarihi eser:)Sabahlara kadar araştırdım ama driverı bulmak imkansız.Nolur yardım edin bunun başka bir yolu mutlaka olmalı.Son çare sizsiniz.HDD modelim WD800 80 gb.Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden sağolun.
windows 7 yüklenmiyor Lütfen yardım edin
genelde eski bilgisayarda dahil çoğu bilgisayarda windows 7 kurulamıyor nedenin sata hdd ve ide çakışmaları oldugu kesin sata çıktıktan sonra zaten herşey ters gitmeye başladı.Ya ide tamamen kalkacak yada sata çünkü iki sistem çakışıyor.dvd sata hdd varsa altına ide bir hdd bağla yada hdd ni xp ile komple formatla uçur nfts diyede biçimlendirme sonra 10 dakika elektirkten fişten çek.çektikten sonra birkez güç düğmesine bas içindeki elektirik gidene kadar bekle (10 dakka yeterlidir.)sonra normal windows 7 dvd tak bios ayarlarını yap tamamdır çalışıcak.(birde ide kablosunu 80 lik yap)
Bu ntfs olayı microsoftun sitesinde de yazıyor en başta bu sorunla beraber windows 7 ntfs sürücüye kurulamaz da yazıyordu.Ntfs olayını hallettim tek bu kaldı.Şimdiye kadar hiçbir bıos ayarımı değiştirmedim.Bir de hdd 3 parça C,D ve Acronis.Bunun da etkisi olabilir mi?Yardımların için sağol.Başka çözümü olan varsa lütfen yardım etsin.
Kardeşim, bir de senin dediğin gibi sürücüde nasıl ntfs biçimlendirmesini iptal ederim ve nasıl formatlarım xp ile bir de bu güç muhabbeti pek anlamam elimde kalsın istemiyorum :D Yardım edersen bunları yapabilirim.Şimdiden sağol.
Kardes XP fat32 ve ntfs üstüne kuruluyordu ve tavsiye edilen Ntfsdi zaten ayrica win7 ntfs üstüne kuruluyor.
Sacma uyuduruk ve tarihi bilgileri nerden cikartiyorsun ?
XP ile kurulumda okuyarak yaparsan disk bölümleme denilen seyi zaten görüyorsun acronis vs vs zaten hikaye bu win 7 icinde gecerli ha kurarken sabit ileri ileri basarsaniz göremezsiniz tabiki.
Beta asamasinda ben ide diske win 7 kuramadim bunu belirttigimde burda 2 3 kisi kuruluyor ben kurdum dedi arastirmasini yapmadim ama kendim kuramadigimi biliyorum.
Acaba diski böldügünde yetersiz sürücü alani yüzünemi kurmuyor bunu bilemem xp ile format esnasinda diski birlestirip o sekilde win 7 dene olmuyorsa benim yukarda söyledigim senin icinde gecerlidir.
Ayrica win 7 ve vista sata destekler zaten sistem o tarz diskler üzerine ayarlanmis