Windows 7 yükleyemiyorum lütfen yardım

Coosz
30-08-2009, 14:37   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

Pcye dün format attım ve xp kurdum.bugün bi arkadaşın gazına gelip 7 yüklemeye çalıştım.
Fakat Yükselt dediğimde Uyumluluk Raporu başlıklı bi pencere çıkıyor"You can't directly upgrade from Windows Xp to Windows 7.Go online to learn how to use Wondows Easy Transfer to install windows 7 and keep your files and settings. Yazıyor..
Diğer Seçeneğe tıkladığımda Sürücü Yükle başlıklı bi pencere çıkıyor"Sabit diskinize erişmek üzere gereken aygıt sürücüsünü yüklelemek için,sürücü dosyalarını içeren yükleme medyasını yerleştirin ve Tamam'ı tıklatın.
Not:Yükleme medyası bir disket,CD,DVD veya USB flash sürücü de olabilir.

Ne denediysem beceremedim."Windows 7 Upgrade Advisor Beta" indirdim onla test ettiğimde de herşey tamam ama bu sorun var.Upgrade

Backup system first
You'll need to perform a custom installation of Windows 7 and then reinstall your programs. Make sure to back up your files before you begin. Go online to get important information about installing Windows7.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.İyi günler.

melen
30-08-2009, 14:46   |  #2  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj

Windows XP 5.1 çekirdek yapısına sahiptir. Bu yüzden Windows 7'ye yükseltme yapılamaz. Win7; 6.1; Windows Vista 6.0 çekirdek yapısına sahiptir. Vista'dan 7'ye yükseltme yapılır. Kalın yazdığım yerlere dikkat!

Ve Windows 7 Diyor ki;

Windows XP'den Windows 7'ye yükselme yapılamaz. Windows Easy Transfer 'in kullanımını çevrimiçi öğrenin, dosyaları, ayarları yedekleyin ve Windows 7'yi temizden kurun.

Yani "Custom" deyip, devam edeceksiniz.

Son Düzenleme: melen ~ 30 Ağustos 2009 14:47
Coosz
30-08-2009, 14:52   |  #3  
OP Taze Üye
10 mesaj

Diğer Seçeneğe tıkladığımda yani custom'a  Sürücü Yükle başlıklı bi pencere çıkıyor"Sabit diskinize erişmek üzere gereken aygıt sürücüsünü yüklelemek için,sürücü dosyalarını içeren yükleme medyasını yerleştirin ve Tamam'ı tıklatın.
Not:Yükleme medyası bir disket,CD,DVD veya USB flash sürücü de olabilir.

melen
30-08-2009, 14:55   |  #4  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
3,638 mesaj

ISO.'yu yüksek hızda yazdırdıysanız, iso'yu sildiyseniz, üzerine bir bardak kola için; geçmiş olsun...

Coosz
30-08-2009, 14:57   |  #5  
OP Taze Üye
10 mesaj

Yani cd yalan öyle mi?

Coosz
30-08-2009, 15:01   |  #6  
OP Taze Üye
10 mesaj

peki bu ne anlama geliyor. test ettiğimde bu çıkıyor.Upgrade
Backup system first
You'll need to perform a custom installation of Windows 7 and then reinstall your programs. Make sure to back up your files before you begin. Go online to get important information about installing Windows 7.

faraone41
30-08-2009, 15:08   |  #7  
Yıllanmış Üye
128 mesaj

HDD'inde kaç partision varsa sil hepsini yeniden C-D ayır sonra windows 7'yi temizden C bölümüne kur C bölümüne en az 17 GB ayır yada 17 üstü naparsan yap orayı sorunun hallolur... tabi cd'de sorun yoksa xp üzerine kurmayı deneme boşuna zaman kaybı...

melen
30-08-2009, 15:16   |  #8  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
3,638 mesaj
Alıntı: faraone41  
HDD'inde kaç partision varsa sil hepsini yeniden C-D ayır sonra windows 7'yi temizden C bölümüne kur C bölümüne en az 17 GB ayır yada 17 üstü naparsan yap orayı sorunun hallolur... tabi cd'de sorun yoksa xp üzerine kurmayı deneme boşuna zaman kaybı...

DVD'de sorun var...

Coosz
30-08-2009, 15:33   |  #9  
OP Taze Üye
10 mesaj

yeni dvd mi hazırlamalıyım?

Recep Baltaş
30-08-2009, 16:43   |  #10  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Siz hiç direk DVD'den  (CD deyip durmayın şuna!) boot ettiniz mi?

Coosz
31-08-2009, 00:04   |  #11  
OP Taze Üye
10 mesaj

dvdden boot derken tam olarak ne demek istediğini anlamadım.windows daha açılmadan dvdden boot etmekten bahsediyorsan denedim.aynı problem...

OSMAN BAĞÇEVAN
31-08-2009, 02:45   |  #12  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

öncelikle dvd nizi hazırlarken maksimum hızda yazdırdıysanız o dvd den umut beklemeyin..yarım saat , bir saat uğraşırsınız, zarla zorla anca öle format atabilirsiniz...

format atarken dvd den format atıyorsanız,dvd nizi boot edip sonra format atmaya başlayın ki sağlıklı bir format olsun...

format atarken de Custom u seçip C ya da D yad a başka bir sürücünüzü seçip ileri dedikten sonra format atmaya başlayacaktır..

bu işlemleri sorunsuz yaparsanız formatınızı atabilirsiniz..

şimdi sorununuzun nerden çıktığını , nasıl olduğunu , ayrıntılı bir şekilde anlatabilir misiniz ?

OğuzxPc
31-08-2009, 11:53   |  #13  
Yıllanmış Üye
661 mesaj

eline sağlık o dvd ölmüş isoyu tekrardan yeni bir boş dvdye minumum hızda yazdır

Erdinç Gür
31-08-2009, 12:38   |  #14  
Üye
63 mesaj

"Sürücü Yükle başlıklı bi pencere çıkıyor"Sabit diskinize erişmek üzere gereken aygıt sürücüsünü yüklelemek için,sürücü dosyalarını içeren yükleme medyasını yerleştirin ve Tamam'ı tıklatın.
Not:Yükleme medyası bir disket,CD,DVD veya USB flash sürücü de olabilir"

Bu seçeneğin çıkma sebebi şudur DVD Sürücü ölmüş
Sana şunu soracam bu olay benimde başıma geldi
1 Dosyalar yüklenirken beyaz bir cizgi ilerleme ekranı geliyor ilk bastan alt gri üstü beyez ilerleme durumda sende büyük ihtimal sadece ilerleme cizgisi vardır siyah ekran üzerinde
2 Yine yüklemeye geçmeden önce windowsun klasik ilerleme boot ekranı gelir burda windows 7 nin parlayan efekli acılıs ekranı vardır onu göremezsin windows vista gibi acılır
Daha sonrasında yükemeye gecer ve sürücü yükleyin der sürücünüz öldüğünden bu hatayı verir

Benim başıma geldi değiştirdim yenisi aldık düzeldi :)

nefrety_
22-12-2010, 21:31   |  #15  
Taze Üye
1 mesaj

ewet bende aynı bi sorunla karşılaştım vindows 7 ccd sini değiştirdim ama hala aynı sorun devam ediyor çözümünü bilen yokmu acaba

mancukya
22-12-2010, 22:48   |  #16  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Cok eski aliskanliklar ile yapilan yorumlar 16x 20x hizi destekliyorsa Dvd ve writer istedigin hizda yazdir hic bir sorun olmaz.
O kalitesiz Dvd ve Dvdwriterler icindi bundan bir kac sene öncede Dvdlerin yazma esnasinda bozulmasi ve yazma kalitesi düsük oldugu icin düsük hizlar tavsiye ediliyordu bugun icin ise hic bir gecerliligi yok.
Ps2 ve Xbox, Gamecube oyun yazdirmadan gelen aliskanliklar sanirim birazda bunlar cünkü onlarin icindeki medya okuyucularda düsük hiza ayarlanmis ve oynanmis dvlerdi.