Windows 7mi?Anakart Yeni mi?

hasanali64
11-05-2009, 17:36   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj

MERHABALAR ARKADAŞLAR
Ben windows 7yi dvd yazıcım olmadığı için USB belleğe aldım ve onun içine uygun şekilde attım...ama öğrendim ki anakartım usb bellekle kurulum yapmayı desteklemiyormuş...
Tamam dedim daha sonra dvd şeklinde yazdırdım.ilk önce iso dosyasını hiç açmadan yazdırmıştım böylede olmaz dediler zaten olmadıı....
Sonra iso dosyasını nerodan gösterip yazdırttım dvdye tam olacak derken yine olmadıı....
Sonunda bi baktım ki windows XP cdsini takıncaa !!!!!

CD'den önyükleme için bir tuşa basın!!!! yazıyor sadece yani
CD VE DVD den önyükleme için bir tuşa basın demiyorr...Sanırım benim sorunumda bu yüzden.....Windows 7 de dvden olduğu için başlayamıyor sankii...

bunun bir çözümü varmı?Ana kartımı değiştirmem mi gerekir???

man on the moon
11-05-2009, 17:44   |  #2  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

Windows xp cd ile dağıtıldığı için öyle yazıyor. yoksa dediğinle alakası yok. Windows 7 kalıbını herhangi bir cd\dvd yazıcı programla "kalıp olarak" yazdırman yeterli.

Recep Baltaş
11-05-2009, 17:44   |  #3  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Ben sorununuzu anlayamadım.

"CD'den önyükleme için bir tuşa basın" cümlesi Windows XP'nin kalıp cümlesidir. Siz bu bu cümlenin sisteme göre değiştiğini nerden çıkardınız?

CD ve DVD demeyecek tabii ki çünkü XP CD'ye sığdığı için Microsoft XP'yi CD ile sürdü piyasaya.

Şimdi size çözüm önerilerim:

Öncelikle kendiniz farklı düşüncelere kapılmayın.

DVD yazıcınız varsa Microsoft'tan indirdiğiniz ISO dosyasını Nero Express'in "Kalıp ya da Kayıtlı Tasarı" seçeneği ile en düşük hızda DVD'ye yazın.

DVD'yi takın, işlem doğru yapılmışsa Boot edecektir.

hasanali64
11-05-2009, 18:02   |  #4  
OP Yeni Üye
30 mesaj

tmm tşkler arkadaşlar...sorunum bu kalıp olarak yazdırma işinde herhalde...

ultra-durable
11-05-2009, 18:05   |  #5  
ultra-durable avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
292 mesaj

bıos ayarlarından ayrlanması gerektıgını dusunuyorum zamanında vistayıda oyle olmustu

hasanali64
11-05-2009, 18:09   |  #6  
OP Yeni Üye
30 mesaj

biosta hertürlü ayarı denedim cd/dvd rom yaptım başlangıcı olmuyor windows xp cdsini gören windows 7 dvdsini görmüyor...arlkadaşların dediği gibi yanlış yazıldı sanırım.