arkadaşlar şuan sistemimde XP kurulu..ben Windows 7rcyi Xp ile beraber çalıştırmak istiyorum..ancak okuduğum birkaç yerde Windows 7için disk parçalayıp 30GB boyutunda yeni bi disk parçası açmak gerekiyormuş..ancak bende C ve D olmak üzere 2 tane harddisk alanı var..XPde format olmadan disk parçlanmıyor..bende format atmayı bilmiyorum..ve Xp CDm yok acaba nasıl bir yol izlemem gerekir?
windows 7yi nasıl kuracam?
- 1
- 2
c ve d alanların boyutu kaç?
yani 80 GB C Bölümü ve 420 GB D bölümün var? C de XP kurulu, ve Sen win 7 Kurmak istiyosun.
Direk Win 7 DVD sini tak, Kurmaya başla , yanlız kurulum yaparken D sürücüsünü seçicen ve format atmicaksın yoksa ordaki bilgilerin gider.! bu şekilde işlem tamamladın mı açılışta PC sorması lazım önceki sürüm mü windows 7 diye ? hangisini seçersen ona girersin.
: )
format atmadan önce verdiğim linkleri bi kağıda falan yazın isterseniz..unuturmazsınız ve yapamama gibi bir durum olmaz.
teşekkür ederim ..ancak asıl sorun şu yeni bir harddisk alanı oluşturmam mecbur mu yani en az 20 gb olan??en sağlıklı kurulum için öneririm..
örnek : 80 gb hard disk var..
bunu ikiye bölüp , 40 C , 40 D oluşturup , D sürücüsüne özel verilerimizi kopyalarız..
C ise hep silip yüklediğimiz sürücü olur..sizde 20 gb yerine biraz artırma yapsaydınız iyi olurdu..siz o bölüme program, oyun yükleyemeyeceksiniz !D sürücüsüne yüklemek zorundasınız..çünkü zaten C sürücünüz dolu gözüküyor sanırım(20 gb yaptıysanız dolu gözüküyor)..
yani en akıllı yöntem 40 C , 40 D yapmanızdı..ilk format atmalarda böle hatalar normaldir..biz hata yapmadık mı sanıyorsunuz :)
Niye d sürücüsüne yüklüyorsunuzki:) D sürücüsünü biçimlendirmeden yüklediyseniz hiçbir sorun yaşamassınız ancak tavsiyem c sürücüsünü kurmadan önce formatlayıp, temizinden bir kurulum yapmaktır.D sürücünüze dokunmayın, aynen kalır.
sorun yaşamazsınız merak etmeyin..
sorun yaşamaktan da korkmayın :)
yau sen da windows se7en kuramıyormusun
https://www.chip.com.tr/blog/xf55 ... -kurulumu_3579.html
al ayrıntısı ile
- 1
- 2