arkadaşlar şuan sistemimde XP kurulu..ben Windows 7rcyi Xp ile beraber çalıştırmak istiyorum..ancak okuduğum birkaç yerde Windows 7için disk parçalayıp 30GB boyutunda yeni bi disk parçası açmak gerekiyormuş..ancak bende C ve D olmak üzere 2 tane harddisk alanı var..XPde format olmadan disk parçlanmıyor..bende format atmayı bilmiyorum..ve Xp CDm yok acaba nasıl bir yol izlemem gerekir?
windows 7yi nasıl kuracam?
- 1
- 2
c ve d alanların boyutu kaç?
yani 80 GB C Bölümü ve 420 GB D bölümün var? C de XP kurulu, ve Sen win 7 Kurmak istiyosun.
Direk Win 7 DVD sini tak, Kurmaya başla , yanlız kurulum yaparken D sürücüsünü seçicen ve format atmicaksın yoksa ordaki bilgilerin gider.! bu şekilde işlem tamamladın mı açılışta PC sorması lazım önceki sürüm mü windows 7 diye ? hangisini seçersen ona girersin.
: )
format atmadan önce verdiğim linkleri bi kağıda falan yazın isterseniz..unuturmazsınız ve yapamama gibi bir durum olmaz.
en sağlıklı kurulum için öneririm..
örnek : 80 gb hard disk var..
bunu ikiye bölüp , 40 C , 40 D oluşturup , D sürücüsüne özel verilerimizi kopyalarız..
C ise hep silip yüklediğimiz sürücü olur..sizde 20 gb yerine biraz artırma yapsaydınız iyi olurdu..siz o bölüme program, oyun yükleyemeyeceksiniz !D sürücüsüne yüklemek zorundasınız..çünkü zaten C sürücünüz dolu gözüküyor sanırım(20 gb yaptıysanız dolu gözüküyor)..
yani en akıllı yöntem 40 C , 40 D yapmanızdı..
ilk format atmalarda böle hatalar normaldir..biz hata yapmadık mı sanıyorsunuz :)
Niye d sürücüsüne yüklüyorsunuzki:) D sürücüsünü biçimlendirmeden yüklediyseniz hiçbir sorun yaşamassınız ancak tavsiyem c sürücüsünü kurmadan önce formatlayıp, temizinden bir kurulum yapmaktır.D sürücünüze dokunmayın, aynen kalır.
sorun yaşamazsınız merak etmeyin..
sorun yaşamaktan da korkmayın :)
yau sen da windows se7en kuramıyormusun
https://www.chip.com.tr/blog/xf55 ... -kurulumu_3579.html
al ayrıntısı ile
- 1
- 2