Windows 8.1, aramayı web ile güçlendirecek!

CHIP Online
18-04-2013, 16:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8.1'in internete sızan son yapısı, dev güncelleme hakkında yeni detayları su yüzüne çıkarttı

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... ndirecek_39837.html

Resimlerle: Yeni Windows'umuz hayırlı olsun!

İnternette henüz görünen Windows 8.1 yapı 9369, Microsoft'un üzerinde çalıştığı devasa güncellemenin yeni birkaç özelliğini daha açığa çıkardı. Sızıntı, Windows 8.1'in arama işlevlerinde yapılacak yeniliklerle kullanıcı deneyiminin iyileştirileceğinin ipucunu veriyor.

Windows 8'in arama işlevi, işletim sisteminin içerisine derinden entegre edilmiş bulunuyor. Bu sayede giriş ekranında sadece birkaç tuşa dokunarak tüm PC'nizdeki uygulamaları, belgeleri vs. anında bulabiliyorsunuz. Windows 8.1 ile arama işlevlerine web içeriklerini ekleyerek bu işi bir adım daha ileri taşıyacak gibi görünüyor. Ayarlar bölmesine baktığınızda bazı yeni arama seçeneklerini ve web filtreleme seçeneklerini görmeniz mümkün. Yeni işlev, anlaşıldığı kadarıyla siz kendi makinenizde arama yaptığınızda, internet üzerinden "arama önerileri" gösterecek.

Bu yeniliklerin aramalarda Bing arama motoruna yer verileceğini tahmin etmek ise güç değil. Microsoft'un işletim sistemine gömülü web aramaları için Google'a şans verip vermeyeceği ise şimdilik bilinmiyor.

Windows 8.1'in ön izleme sürümünün, Haziran ayında şirketin BUILD konferansında ortaya çıkması bekleniyor.

Tüm Konu: Windows 8.1, aramayı web ile güçlendirecek!

Resimlerle: Yeni Windows'umuz hayırlı olsun!

Kaynak: www.chip.com.tr