Windows 8.1'de Aero Glass kullanmak mümkün mü?

radyoaktif
26-11-2013, 22:00   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Arkadaşlar iyi günler. Windows 8.1 enterprise 64bit işletim sistemine yeni geçtim. Windows 7'deki Aero Glass yani bilindik adıyla saydam pencereler özelliği Windows 8'de kaldırılmış sanırım. Belki Windows 8.1'de geri getirmişlerdir diye düşündüm ama 8.1 sürümünde de yok. Halbuki bu özelliğin hastalarından biriydim.

Bu özelliği Windows 7'deki gibi Windows 8.1'ede geri getirmek için uyguladığım yöntemleri belirteyim ki fikir olarak bana bunların dışında bir yöntem varsa onları önerin;

1-) "Kişiselleştir" den tema olarak "Yüksek Karşıtlık Beyaz" ı seçtim, ardından "Renk"e tıkladım ve açılan pencereyi açık bıraktım, ardından fareyi ekranın sağına sürükledim ve "Ayarlar/Kişiselleştirme" kısmından tekrar yeni pencerede temaları açıp rastgele başka bir tema seçtim, ardından açık bıraktığım "Renk" penceresine gelerek değişiklikleri kaydet dedim ve sonuç stabil olmayan, pencereleri çektikçe görüntü yırtılmaları olan ve pencerelerdeki okunamayan yazılarla dolu bir saydamlık;

2-) Belirtilenler üzerine tema klasöründe ki bir kaç yerin ismini değiştirip tekrar kaydedip üzerine yazdım ve o kaydettiğim temayı seçtim.

Bu 2. yöntemi okuduğum yerde konuyu açan şahıs, o konunun en altına bu işlemden sonra pencerelerin saydam olduğunun ispatı olarak ekran görüntüsü atmış ama bende yukarıda görüldüğü üzere sarı marı bir tema geldi. Yani aşağıdaki ekran görüntüsünde adamın ispat ettiği saydamlık bende gene yok.

3-) 3. yöntem olarak "Aero Glass for Win8.1" programını kurup bunun ile saydamlığı geri getirmeyi düşündüm ama regedit kayıtları üzerinden ayar yapılması gerektiği ve bununda türkçe anlatımı olmadığı için deneyemedim.

Sadece bu yazılımı yapan site üzerinden "win81_x64_beta4" adında bir rar dosyası indirdim içinden de aşağıda ki gibi dll uzantılı dosyalar çıktı lakin bunları nereye atacağım, neyi değiştireceğim gibi konuları anlamadığım için bu yöntemi dediğim gibi deneyemedim. Türkçe anlatımını da bulamadım yoksa bu konuda stabil çalışan işe yarar tek yöntemmiş sanırım.


Windows 8'de bu özelliği kaldıracaklarını bilseydim, Windows 7'de kendimi bu özelliğe hiç alıştırmazdım :)

Şu anda kullandığım Windows 8.1'in kendi tema görünümü bu şekilde ve görüldüğü üzere çok mat, insanın bilgisayarı kullanma hevesini kaçırır cinsten;

Tabi windows 7'deki gibi alışkın olduğum Aero Glass görüntüsüne biraz daha yakın olsun diye tema rengini tamamen siyah yaptığımda ise penceredeki yazılarda siyah oluyor, onları bir türlü nasıl beyaz yapacağımı bilmediğimden bu ayarda da kullanamıyorum. Mecbur yukarıda ki gri tonunda istemeye istemeye kullanmaya devam ediyorum :)

Tek istediğim Windows 7'deki gibi Windows 8'ide Aero Glass özelliği ile şu saydamlıkta kullanabilmek;

Sonuç olarak Windows 8.1'de bu Aero Glass (Saydam Pencere) özelliğini "stabil" bir şekilde kullanmanın başka bir yolu yok mu? Microsoft'un ileride bir yama ile bu özelliği tekrar Windows 8 ve 8.1'e getirme ihtimali var mı? Yoksa Windows 9'u mu beklemek zorundayız?  Onda da geri getirmezlerse büyük bir hayal kırıklığı olur bu sefer. Lakin Microsoft'un, kullanıcılar Windows 8'de metro arayüzü yerine başlat çubuğu istedikleri halde, Windows 8.1'e başlat çubuğunu getireceğiz diye insanlarla dalga geçercesine tıkladığında gene metro arayüzüne giden sözde şekli olan ama işlevi olmayan bir başlat çubuğu koyduklarını düşünürsek, Aero Glass gibi özellikleri de kullanıcılara sormadan Windows 8'de neden kaldırdıklarını sorgulamamak lazım sanırım :)  Microsoft hangi akla hizmet böyle şahane bir özelliği kaldırıyor yada neden kullanıp kullanmamayı bize bırakmıyor onuda anlamış değilim ya neyse.. Eğer sorumun bir cevabı var ise yardımcı olursanız minnettar kalırım yok ise de bu özelliği Windows 8'de seçenek bırakılmaksızın kaldıran zihniyete en içten selamlarımı iletiyorum...

Son Düzenleme: radyoaktif ~ 27 Kasım 2013 00:57
denizmaran
27-11-2013, 18:55   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
155 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011


İstediğin bumu?
Buysa bu linkten inidr.
Setubu kur ve yeniden başlat.
dosya.tc link: http://s3.dosya.tc/server10/yCRrYT/setup-1.1.exe.html
Daha sonra kişiselleştir seçeneğinden renk yoğunluğunu en sola getir.

radyoaktif
27-11-2013, 19:57   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
Alıntı: denizmaran  
İstediğin bumu?
Buysa bu linkten inidr.
Setubu kur ve yeniden başlat.
dosya.tc link: http://s3.dosya.tc/server10/yCRrYT/setup-1.1.exe.html
Daha sonra kişiselleştir seçeneğinden renk yoğunluğunu en sola getir.
 

Bu programı gördüm ama sadece Windows 8 sürümü ile uyumlu denilince Windows 8.1 sürümüne kurmadım. Sen şimdi verince genede bir deneyeyim dedim ama belirtildiği gibi 8.1 sürümüne uyumlu olmadığını tescillemiş oldum :)