Öncelikle iyi pazarlar diliyorum.Win8.1 format sonrası bütün driverları ve güncellemeleri eksiksiz tamamlamama rağmen ekran bulanıklılık sorununu hiçbir şekilde düzeltemiyorum. Win10 yükledim onda da aynı problemle karşılaştım. Forumda benzer konularıda inceleyip önerilenleri denedim ancak sorunu düzeltemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum...
Windows 8.1 Ekran Bulanıklığı Düzelmiyor
bilgisayarın masa üsütmü yoksa leptop mu?
ekran bulanıklığı donanımsalda olabilir yani monitöründe de ve ekran kartındada kaynaklana bilir ve eye masa üstü ise kasa ile monitör arsındaki kabloyu değiştir veya biraz kurcala eyer diz üstü ise pc acıken ekranıla oyna belki ekrana giden kablolarda vardır bir sorun yarım kapat tekrardan açmayı dene bunu bir kaç kez tekrarla sonuçda buraya yaz lütfen
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. denedim ama sonuç alamadım. bilgisayarım dizüstü msi ge60. 4600 intel dahili ekran kartım var ilk format attığımda problem yoktu ama format sonrası driver güncellemesi yaptım, ekran kartı driverı yüklenirken ekran git gel yapıyor ya orda gitti bidaha bulanık olarak geldi. :) tekrar format attim, düzelmedi. en son win10 yükledim yine aynı sonra tekrar win8 çevirirken belki alakası yok ama sinirden harddiski ve biosu dahi resetledim ama hiçbir şekilde düzeltemedim... belki basit bir ayarı vardır kaçırdığım?
şöyle yap bakalım pc yeniden başlat bilgisayar acılırken sürekli klavyeden f8 tuşuna bas karşına siyah bir ekran gelecek bir takım seçenekler var or dan güvenli modu seç bilgisayarını güvenli moda başlatın
eyerki bulanıklık olmasa yazlımsaldır yani sürücülerden kaynaklanan bir sorundur
bulanıklık halen devam ediyorsa yazılımsal bir sorun değildir sürücülerle alakası yok
buda demek oluyor ki donanımsal dır
lütfen sonuç yaz buraya
aynı görüntüyü verdi ilaveten birşey fark ettim HDMI kablosuyla bağladığımda önceden hem bilgisayarımda 1920 hemde televizyonda 1920 olarak görüntü geliyordu şimdi televizyonun çözünürlüğü 1920 ama pc ekranında daha düşük gözüküyor. durum eski bilgisayarlardaki gibi aynı.
kardeşim güvenli moda başlatın sorun halen aynıysa senin ya ekran kartında veya monitörden bunu da bur dan bir şey söylemem doğru olmaz varsa garantisi servise ver yoksa tanıdık bir bilgisayarcıya götür derim.
şunu merak etim televiziyona hdm kablosyula bağladığınızda bulanıklık oluyor mu televizyonda
bilgisayarda olduğu gibi ?
anladığım kadarıyla yazılımsal problem olmalı
siz tv taktınızda bulanıklık varmıydı yazılımla ilgili olsa formatan sonra düzlmesi gerekir :D
yada güvenli moda başlatığınız da o bulanıklığın gitmesi gerekiyordu
tv ye gelince onu ekran çüzünürlüğünde yaralıyorsun tv 1080 olması gerekiyor .
tvdede aynı şekilde bulanık olarak göstermeye devam ediyor. çözünürlük 1080 ama yazılar ilk yüklediğim resimdeki gibi flu olarak gözüküyor. en iyisi servise yollamak gibi...