Windows 8.1'i masaüstünden açabilecek miyiz?

CHIP Online
16-04-2013, 13:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8'de en fazla eleştirilen şeylerden biri daha; Windows 8.1'le birlikte tarih olabilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... ek-miyiz_39791.html

Resimlerle: Windows 8'in tüm kurulum görüntüleri!

Windows 8'de "Metro" ekranını atlayarak direkt olarak masaüstünüzü açmak istiyorsanız, bir takım ince ayarlardan veya üçüncü parti araçlardan faydalanmanız gerekiyor. Ancak şimdiye dek otomatik olarak masaüstünü açmaya izin vermeyen Microsoft, bu kararını gözden geçiriyor olabilir.

Microsoft'un masaüstünü direkt olarak açmamıza izin vermemesini anlamak mümkün: Şirket Windows 8'in en önemli özelliği olan yeni giriş ekranını devre dışı bırakmamızı pek istemiyor. Ancak Microsoft Portal'da ortaya çıkan (ve sonrasında kaldırılan) twinui.dll (yapı 9364) dosyası hakkındaki bilgiler, önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak Windows 8.1'de (eski adıyla blue) bunun mümkün olacağını gösteriyor olabilir.

Şimdiye kadar sızan Windows 8.1 yapılarında bulunmayan sözkonusu kod satırında "CanSupressStartScreen" dizisi göze çarpıyor. Bunun anlamı ise belki de Microsoft'un bir değişken yoluyla Metro'yu atlamaya ve masaüstüne geçmeye izin vereceği.

Windows 8'i açtığınızda masaüstünün açılması, Windows 8 kullanıcılarının en çok istediği değişikliklerden. Ancak Microsoft'un şu an konuyla ilgili herhangi bir açıklaması bulunmuyor.

Tüm Konu: Windows 8.1'i masaüstünden açabilecek miyiz?

Resimlerle: Windows 8'in tüm kurulum görüntüleri!

Kaynak: www.chip.com.tr