Windows 8'de neler olmalı?

CHIP Online
09-07-2010, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 7 neredeyse kusursuz olabilir; ama Microsoft, Windows 8'de bunları da sunmalı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/windows-8-de-neler-olmali_21135.html


Resimlerle: Windows 8 ile ilgili tüm bildiklerimiz

Microsoft'un bir sonraki işletim sisteminde hangi özellikler olmalı? İşte kullanıcıların ve sektördeki uzmanların ortaya attığı fikirler, ileri sürdüğü istekler...

Windows 7 kadar kullanımı kolay, arayüzü temiz ve kullanışlı olmalı. Windows 8 de çıktığı zaman Windows 7 gibi önceden test edilmiş ve sorunları giderilmiş olmalı. Yani Windows 8 alacak olanların bir de servis paketi beklemeye ihtiyacı olmamalı.

Tablet bilgisayarlarda verimli çalışabilecek bir şekilde tasarlanmalı. Masaüstü bilgisayarlarda klavye ve fare var ama tabletlerin dokunmatik ekranları farklı bir tasarım gerektiriyor. Eğer masaüstünde, dizüstünde ve tablette iyi çalışacak bir sistem kurulamazsa, tablet sürümü ayrı ve özel bir arayüze sahip olmalı.

Tüm konu: Windows 8'de neler olmalı?

İzleyin: xpPhone: Windows XP'li telefonun videosu

Resimlerle: Windows 8 ile ilgili tüm bildiklerimiz


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizin istediğiniz özellikler neler?

tesirr
09-07-2010, 00:35   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Win 7 de bazı uyumsuzluk sorunları var mesela bunlar giderilmelidir ben eski oyunları oynamaya meraklı biriyimdir ancak win 7 buna izin vermiyor

Son Düzenleme: tesirr ~ 09 Temmuz 2010 00:35
Kapalı Hesap (153334)
09-07-2010, 09:34   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Beni bagışlayın ama herzaman aynı windows u kullanıyoruz.Farklı bişeyler keşfedilmeli artık.>Yok areo yok snap falan filan.Görsellik bir yere kadar işler artık köklü değişiklik zamanı.Benim istedigim windows 8 den bazı özellikler var bunlar olursa windows 8 iyi tutur olmazsa bilemem nolur.
1:)istedigimiz kadar işletim sistemini yüklüyücez normal windows oturum kapatır gibi xp den vistaya vistadan windows 7 ye windows 7 den windows 8 e sadece oturumu kapatır gibi gecmek istiyorum.Yok sanal xp kur yok virtual server yok inno box falan filan çok ram harcıyor bide orjinal donanımları tanımıyor.
2:)Halen windows 7 de de dahil oyun konsolu gibi bagımsız çalışan bir directx ve çekirdek yapıya tam anlamıyla kavuşmuş değil windows 7 yaklaşık  %40 gibi çalıştırıyor oyun konsolları gibi.
3:)Sistemler çok çabuk çöküyor ve donanım sistem drivirleri yüzünden çöken windowsların haddi hesabı yok neden bunları araştırıp hemen tamir edip düzelten bir sistem geliştirmediler.
4:)Ekran kartlarında Directx olayını tamamen kaldırmaları gerekiyor çünkü sürekli directx 10.1 11 11.1 diye ekran kartlarını yeniliyoruz ps3 de yada xboxs ta neden ekran kartı sabit neden biligsayarda sürekli ekran kartı degişiyor ps3 ve xbox uzaydanmı geldi bunlar nasıl direcx olamadan oyun çalıştırıyor.
5:)Sanal hdd geliştirmeleri lazım.Örnegin benim hdd 320 gb sanal hdd de bilgileri geri yüklemede nasıl geri geliyorsa bilgileri depolasın kulanıcı bilgiye erişmek isterse sanal hdd biraz bekletsin ama verileri geri getirsin artık kaç gb katkısı olur bilemem.
6:)Windows 7 yada xp kurdugumuzda hdd lerde C: D: diye ayırdıgımızda c: windows 7 d: windows xp bunu biz biliyoruz ama windows 7 bilmiyor.Hangi işletim sistemi kurulduysa c: nin simgesi windows 7 nin simgesine dönüşsün.
Aklımda Daha fazla bilgi var ama windows 9 a saklıyorum windows 8 için bukadar özellik yeter birazda windows 9 kalsın yorumlarım.
Bunlar benim beklentilerimdir olursa windows ekibine teşekür ederiz.
 

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (11) ~ 09 Temmuz 2010 09:36