Windows 8'de yeni bir dosya sistemi: ReFS!

CHIP Online
03-12-2011, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Güle güle NTFS, güle güle Protogon... İşte Windows 8'in internete sızan en büyük yeniliği...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... emi-refs_30647.html

Resimlerle: Kolay dosya yollamanın 10 yolu!

Windows 8 haberlerini yakından takip edenler Protogon adını hatırlayacaklardır. WinUnleaked'in haberine göre Windows 8'de yer alan Protogon adındaki dosya sistemi, sızan son yapılarda "ReFS" adındaki yeni bir dosya sistemi ile değiştirildi.

Protogon adındaki dosya sistemine sadece komut satırından erişilebiliyordu ve Windows 7, Protogon'u desteklemiyordu. Yeni dosya sistemi ReFS, görünüşe bakılırsa Protogon'dan çok daha iyi destekleniyor.

Kullanıcıların bildirdiğine göre Windows 8'i şu an ReFS ile biçimlendirilmiş bir diske yüklemek mümkün olmuyor. Bunun nedeni, özelliği henüz tamamlanmamış olması tabi ki olabilir. ReFS'nin Windows 8'in final sürümünde nasıl bir yer alacağını şimdiden söylemek ise zor. Microsoft'un yeni dosya sistemi ile ilgili yapacağı açıklamayı yakından takip ediyoruz.

Tüm konu: Windows 8'de yeni bir dosya sistemi: ReFS!

Resimlerle: Kolay dosya yollamanın 10 yolu!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows 8'deki ReFS'nin amacı ne olabilir?

erkan1994
06-12-2011, 06:41   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
355 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

daha iyi bir dosya yönetim ve sabit diski bölüntüleme şekli olabilir mesala ama bence ReFS kalırsa daha iyi sonuçlar çıkacaktır microsoft için ben ReFS isimli dosya sistemi son olarak kalsın sizin de haberde dediğiniz gibi ne ntfs ne de protogon en iyisi eğer bu kalırsa ve geliştirirlerse microsoft için büyük bir başarı olur isminden de anlaşılacağı gibi ReFS en iyisidir bence bu kadardır.