ANKET , ANKETİ AÇAN KİŞİ TARAFINDAN KAPATILMIŞTIR.
Windows 8'den Ne İstiyorsunuz ?
düşük sistem gereksinimleri (ama biraz zor)
bir tekniker ya da teknik eleman yeni bir işletim sisteminin çıkmasını istemez.
çünkü tüm sorunlar aşılmış herşey yerli yerine oturtulmuş ve işletim sistemlerinin çıkaracağı neredeyse tüm problemler ezber olmuştur.
Ama yeni bir işletim sistemi demek yeni sorunlar bu yeni sorunları ve programların uyumluluk sorunlarını aşmak için bilgisayar başında geçirilmesi gereken saatler sabahlanan geceler,mesai ve yorgunluktur.
Ama bir de bilgisayar satan firmaların satış bölümleri vardır işte bu bölümler bayram eder.Devamlı yeni bir işletim sistemi ya da sansasyonel bir donanım çıksa diye beklerler
Onlar sadece satar işin pis tarafı ile teknikerler uğraşırlar
O yüzden çıkmasa daha iyi
Ben hızlı açılıp kapanmasını
Çok hızlı ve stabil bir performansı olmasını
Oyunlarda kendi kendine hız aşırtması yapmasını
ve daha da kullanışlı olmasını bekliyorum örneğin 3 boyutlu simgeler,gelişmiş sıçrama listeleri olması süper olur
En önemlisi 32 bit ve 64 bitin yanında 128 bit seçeneği olsun
O kadar forumlarda yazıldı. Win7 mükemmel. win7 şöyle böyle iyi diye.
Win8 de 1 sene sonra eskir ve yeni işletim sistemi lanse edilirse şaşmayalım
mcafee23 kullanıcı yorumuna katılıyorum
çünkü:
eğer sorunsuz uyuşuk sitressiz bi şekilde bilgisayar kullanmak istiyorsanız eski sistemleri seçin
(örneğin :windows xp) zaten her sorun ezbere yolda birini tutup sorsan bilecek
bilgisayar kucaklayıpta servis servis kış soğuğunda gezmeye gerek yok
ben 1 ay önce windows 8 kullanımıştır (nerden bulduğum gizlidir)
hızlı açılıp hızlı kapanıyor görsellik biraz keskinleşmiş internet tarayıcılarına hızlı giriş yapıyor
(not:sadece hızlı giriş yapıyor internet hızını arttırmıyor)
ama XP yi yenecek gibi durmuyor
ben hala xp kullanıyorum
Bizim beklentimizin önemi aslinda yok Microsftun birazda kendi gelecegi önemli eskisi gibi piyasada rakipsiz degil ios, android ile Arm islemci tehlikesi ve maddi acidan sert rakipleri var bunun yaninda ben ilerleyen dönemde Pad bazli aletlerin masaüstü ve dizüstü piyasasini ele gecirecegini düsünüyorum tamemen olmasada 100 % 50 gibi bir sicrama 4 5 sene icinde.
Yani bu sefer yeni islemci, yeni grafik karti vs vs sacmaliklarina pc üreticilerini düsünmeden Microsoft adam gibi hafif bir sistem yazmak zorunda bunun yaninda dokunmatik olarakda gelismis ve rakipleriyle boy ölcüsecek seviyede olmasi lazim.
Uyduruk 1 ghz arm islemci ile pad yada smartphone tarzi aletler yerine göre 4 cekirdekli islemciden daha hizli daha sorunsuz ve daha güvenli üstelikde bunun elektrik tüketimide var.
128 bit olayina gelirsek Ps2 Gamecube gibi aletlerde bu zaten daha düsük frekanslarla kullanildi ekstra bir avantaji mevcut x86 yada x64 ile fazla olmiyacaktir.
Benim kendi görüsüm Microsoft kendi gelecegini tayin edicek Windows 8 ile.
Son bir eklenti ile hd ready kapsami icinde Arm tabanli makinelerde oyunlarin nasil grafik kartlari yetersiz olsada akici oldugunuda görüyoruz artik insanlari keriz durumuna sokmadan buradada bir baz olusturmalari sart 6 ay önce 1000 tl ödenen kart 6 ay sonraki bir oyunda kasitli olarak performans düsüklügü verecek sekilde tasarlanmasi gibi seyleride mecburen birakmak zorunda
Henüz Windows 8 çıkmadı bildiğiniz gibi ama Windows 8'den neler beklediklerimizi sormuş arkadaş.
Yenilikler vb...
Windows 8 hakkında 10-15 e yakın belkide konum mevcuttur. Fakat böyle bir anketi hiç düşünülemez. Anket seçeneklerinde sıkıntı var, biraz daha dikkatli okunursa aslında 25 yıl sonrasını tartıştığınızın kanısına varırsınız , buda bir kaç madde üzerinde. :)
Çıkacak olan win8'de vista kernelleri kullanıldığı için win7'den çokda değişik olacağını zannetmiyorum.Tabiki öne çıkan 2-3 detayı olacaktır ama windows işletim sisteminin tamamen açıkları kapatılıp oldukça stabil bi hale gelmesi için bu kernel yeterli olmayacaktır
Win8'den sonra çıkacak olan win9 (veya adı artık ne olursa) şahsi kanaatimce yeni bi kernele sahip olacaktır.Win8'de drm gibi bir kopya koruması yada daha önce de açıklanan bulut sistemi (sistemin önemli dosyalarını internet yardımıyla güncelleyen) bir sistem olabilir.Bu bulut sistemi aracılığıyla çökmeler-virüs girmesi vb. sorunlar ortadan kaldırılacaktır diye düşünüyorum.Eğer microsoft gerekli özeni gösterebilirse bu mümkündür
mcafee23 kullanıcı yorumuna katılıyorumAl sana Win7 ve Vistayı kötülemek ve XP'yi destekleyen bir yorum. 1 ay önce Win 8 kullanmışta bimleneymişte. O kadar güveniyorsan veriniz gizlilik diye bir şey yok. Hadi o zaman caps ver bakalım kullandıysan, kimseye yalanlarını inandırmaya kalkışmayınız lütfen! Bu kadar saçma bir cümle duymadım ya!
çünkü:
eğer sorunsuz uyuşuk sitressiz bi şekilde bilgisayar kullanmak istiyorsanız eski sistemleri seçin
(örneğin :windows xp) zaten her sorun ezbere yolda birini tutup sorsan bilecek
bilgisayar kucaklayıpta servis servis kış soğuğunda gezmeye gerek yok
ben 1 ay önce windows 8 kullanımıştır (nerden bulduğum gizlidir)
hızlı açılıp hızlı kapanıyor görsellik biraz keskinleşmiş internet tarayıcılarına hızlı giriş yapıyor
(not:sadece hızlı giriş yapıyor internet hızını arttırmıyor)
ama XP yi yenecek gibi durmuyor
ben hala xp kullanı
Mecburen Arm destegi verecek Microsoft kimse o yüzden yok Vista yok bilmem ne cekirdegi kerneli diye bir seyler sallamasin. özellikle tumantuy denilen arkadas.
1 Windows 8 Arm destegi ile x64 ve x86 yanina degisik islemciler katacagi icin hafif bir sistem olmak zorunda hem islemci hemde ram bakimindan o starter vs vs hikayelerini millete ios ve Android ile yediremiyecekler
2 intel ve Amd Microsoftla 128 bit islemciye gecmeyi düsünüyordu ondada bazi zorluklar cikti
Windows 8 full dokunmatigi adam gibi yapabilecek sekilde, arm destekli ve hafif bir sistem olarak cikacak bunu yapmazsa zaten Microsoft cok agir darbe yiyecek cünkü karsilarinda para babasi 2 büyük sirket sürekli kendini yeniliyor ve yavas yavas hic Microsoftu beklemedigi bir alanda vuruyorlar.
Oyun karti firmalari icinde bu gecerli son 4 5 senede pcde oyundan izdirap cektirir hale getirdiler isi okadar abrttilarki 1 sene önceki en pahali kart 8 9 ay sonra cikan oyunda özellik desteklememe vs vs islerine girdiler bunuda yapamiyacaklar bundan sonra
Beklentilerim Microsoft pc oyun icin bir baz belirliyecek gerekli donanim oyunlar bu Sdk cercevesinde yapilacak
Arm islemci destegi sayesinde hafif bir sistem olucak
Dokunmatik ekranlar rakipleri gibi hizli tepki verecekler (Win 7 mobile ile bunu zaten hallettiler)
Baskada beklentim yok