Windows 8'e geçmek için 4 neden!

CHIP Online
13-03-2012, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

"Windows 8'e neden geçeyim ki" diyorsanız, işte size verebileceğimiz 1 değil, tam 4 cevap!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... -4-neden_32502.html


Resimlerle: Windows 8'in artıları, eksileri

Windows 8'in çıkacağı güne giderek yaklaşıyoruz. İşletim sisteminin "Tüketici Önizleme" sürümü, Microsoft tarafından herkese ücretsiz olarak sunuluyor ve şirket, onun tamamlanmamış sürümünü dahi yayınlamaktan çekinmiyor. Bu sürümü deneyenler ise genellikle işletim sisteminin bir önceki "Geliştirici Önizleme" sürümüne göre çok daha iyi olduğunu düşünüyorlar. Peki Windows 8'e geçmek için bir neden var mı? Bu sorunuz için dört cevabı aşağıda sıralıyoruz.

1. Yeni Metro arayüzü: Windows 8'in ana ekranı, duvar kağıdı, kısayollar, Başlat menüsünden oluşan masaüstü yerine Metro arayüzü olarak adlandırılan ve "döşemelerden" oluşan bir arayüz sunuyor. Windows Phone'dan esinlenilen bu arayüz, tüm Microsoft ürünleri arasında tek bir arayüz meydana getirmeyi amaçlıyor.

Metro, birçokları tarafından dokunmatiklere özel bir arayüzün masaüstünde kullanılması gerekçesiyle eleştiriliyor. Bununla birlikte basitliğe önem veren Metro arayüzünün önemli bir potansiyelinin olduğunu düşünüyoruz. Özellikle de bilgisayarlarla arası çok iyi olmayan, geniş bir kesim için.

Tüm konu: Windows 8'e geçmek için 4 neden!

İzleyin: Windows 8 ön-beta gösterildi - I

Resimlerle: Windows 8'in artıları, eksileri


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows 8'e ne zaman geçmeyi düşünüyorsunuz?

bosluk
13-03-2012, 12:13   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Başladık gene :)

Windows 7'de de yazmıştım, yine yazıyorum. Ve umuyorum bir yönetici hem benim yorumumu, hem de haberi kaldıracaktır buradan diye. Daha kararlı sürümü çıkmadan ne zaman geçeceksiniz haberi hiç olmuyor yani. Reklam veren bir kurum olabilir Microsoft. Ama reklamın bile mantıksız ve abes zamanlısı yarardan çok zarar getirir daima. Az sabredin. Kararlı sürümü çıksın, Chip'te kararlı sürümden 80-100 tane resim yayınlansın, şu şu özellikleri KESİN VAR SON SÜRÜMDE BAKIN denilsin, şuradan da SATIN ALABİLİRSİNİZ yazabilin, ondan sonra bu haberi geçin. Çok daha inanılır ve bir nebze de olsa tarafsız olacak kanımca...