Windows 8: Geleceği önceden görmek

CHIP Online
27-04-2010, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Windows'ta neler eksik? Neler fazla? Bu bilgiler ışığında 8'de olması gerekenleri araştırdık.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... n-gormek_19531.html

Resimlerle: İlk kez görüntülendi: Prototip Windows Phone 7

Mac OS ve Linux ile rekabete devam edebilmesi bakımından, Microsoft'un, bir sonraki Windows sürümünü yepyeni özelliklerle donatması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Peki ne gibi özellikler? Chip Online olarak Windows 8 hakkında bilinenleri ve daha iyi bir Windows için yapılması gerekenleri bir araya topladık.

Microsoft, 27 Temmuz 1993'te Windows NT'nin üretimine başladı. NT, yani "New Technology" kavramı geçmişte kalmasına rağmen birçok Windows sürümünün ardından en son Windows 7 ile günümüze kadar gelmeyi başardı. Ayrıca yapılan onlarca geliştirmeye rağmen Windows'un kullanım özellikleri yaklaşık 20 yıldır çok az bir değişime uğradı. Peki devrim niteliğinde değişikliklerin zamanı hala gelmedi mi?

Windows Update ekibinden bir blog yazarının bu konuda görüşleri oldukça kesin: "[...] gelecek versiyonda insanların Windows konusunda genel beklentilerinden tamamen farklı şeyler olacak". Bu blog yazısı şu an silinmiş olsa da Google arama motorunun önbelleğinden görülebiliyor. Peki bir tür pazarlama hilesi mi? Belki de. Ama her ne olursa olsun somut bir şeyler ortaya koymadığı kesin.

Bu nedenle makalemizde Windows 8'in neye benzeyeceği konusunda bilinen dedikoduları ve fikirleri bir araya topladık.

Tüm konu: Windows 8: Geleceği önceden görmek

Resimlerle: İlk kez görüntülendi: Prototip Windows Phone 7

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bir Windows 8'de olması gereken diğer özellikler neler?

Sefa Adak
27-04-2010, 08:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,824 mesaj

Merhaba

Aslında Windows 7'den sonra pek fazla istedigim bisey yok ama konudaki anlatılanlar dısında,

- WMP Codec'leri arttırılabilir.
- Internet Explorer daha hızlı bir hale getirilebilir.
- Microsoft imzalı MSN gibi Freeware programlar entegre gelse çok iyi, hatta super olur.
- Mevcut programların ozellikleri biraz daha gelistirilirse, 3. party programlar kullanılmıcagını dusunuyorum..

Bence bunlar cok ust seviye istekler degil..Microsoft'a iletirseniz sevinirim, dermisim.. :=)

Umut_Pardus
27-04-2010, 14:51   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
184 mesaj

Freecel,Mahjong Titans Dışında oyunların gelmesi artık aynı oyunları görmekten bıktık
LİNUX GİBİ TÜM DONANIMLARI ANINDA TANIMASI
PHOTOSHOP KADAR GELİŞMİŞ FOTOĞRAF DÜZENLEYİCİSİ OLMASI
Gelişmiş DOLBY DIGITAL ÖZELLİKLERİ SES YÖNETİCİSİNE ENTEGRE EDİLSE GÜZEL OLUR

Son Düzenleme: Umut_Pardus ~ 27 Nisan 2010 14:53
uGuR.uK
28-04-2010, 00:01   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Alıntı: pc_doctor  
Freecel,Mahjong Titans Dışında oyunların gelmesi artık aynı oyunları görmekten bıktık
LİNUX GİBİ TÜM DONANIMLARI ANINDA TANIMASI
PHOTOSHOP KADAR GELİŞMİŞ FOTOĞRAF DÜZENLEYİCİSİ OLMASI
Gelişmiş DOLBY DIGITAL ÖZELLİKLERİ SES YÖNETİCİSİNE ENTEGRE EDİLSE GÜZEL
hepsi kabul edilirde photoshop gibi bir yazılım geliştirmenin maliyeti başlı başına windows hatta belkide daha fazlasıdır. şuan piyasada bi windows'ların birde photoshop'un fiyatına bakarsan neyin neye eklenmesi gerektiği fikrin değişebilirGülümseme. ama onun dışında evet düzgün bir araç olsun hakketen...

eonder87
02-05-2010, 15:09   |  #5  
Taze Üye
15 mesaj

arkadaşlar bence herşey kullanıcı düzeyine göre yeniden düzenlenebilmeli mesela Windows Görev Yöneticisinde asla kapatılmaması gereken uygulamalar mevcut. bknz. svchost.exe ntldr vsvs bu ve bunun gibi uygulama isimlerini gizleyip açabilmek ve kullanıcıya daha basit bir arayüz saglamak gerekli diye düşünüyorum mesela birde ben resimlerle oldukça haşır neşir oluyorum yani bilgisayarımda bir klasorun içinde 1000 den fazla resim var bu klasörlerin hızlarını ve resim klasörü ise resim müzik klasörü ise müzik program klasörü ise program oldugunu tanıyan bir sistem iyi olurdu... aynı zamanda linux gibi daha komple bir sistem gelmesi ve her dile dogru duzgun adapte olması ve antivirus gibi yazılımlarla gelmesi çok daha iyi olurdu...tabii türkçe gibi dillere tam destek saglamalı programlar yani bi antivirus geliştirip sadece ingilizce versiyonunu eklemek gerekli

kendi çalışma dosyalarının zorunlu oldugu alanları göstermemeli kurulum esnasında nelerin kurulup kurulmayacagını sormalı mesela solitaire haricinde hiçbir windows oyununu kullanmıyorum solitaireyi de ayda yılda bir kullanıyorum mesela internet exploreri hiç kullanmıyorum....

Güvenliki aşırı arttırmak aynı zamanda kullanıcıyı da kötü etkileyebilir nedeni ise yanlış verilen bir karar sistemin çalışmasını ve bazı servisleri etkileyebilir yani kullanıcı türüne göre bir arayüz geliştirilmeli...basit bir güvenlik ekleyerek kullanıcıları bilgilendirilebilir...virus spyware bulaşmayan ve bunun için kullanıcıyı hiç bir şekilde virüs bulaşsa dahi sadece bilgilendiren birşey yapmasını gerektirmeyen bir hale getirmeli ve  linux sistemi gibi bir koruma kalkanı eklenirse iyi olur...

Oyun modu mükemmel olur sistemdeki kullanılan bütün kaynakları ne olursa olsun sıfırlayıp sadece oyunlara ayırmak mükemmel bir fikir sistemde çalışan bütün program vs ne varsa winamp olur msn olur hepsini kapatıp sadece standart çalışması gereken windows ogelerini açması yeterli olur bilhassa servisler oyun modu ve normal moda göre degişiklik gosterirse mükemmel ötesi olur

bu kadar yazdım ama inşallah okursunuz... birazda karışık oldu türkçem o kadar iyi degil anlamayan olursa bana ulaşsın muhabbet ederiz...:D

onurdinsever
02-05-2010, 21:42   |  #6  
Taze Üye
12 mesaj

- WMP Codec'leri arttırılabilir.
- Internet Explorer daha hızlı bir hale getirilebilir.
- Microsoft imzalı MSN gibi Freeware programlar entegre gelse
- Artık eski pencere tipleri yerine daha değişik göze güzel gözükece şeyler koyulsa örneğin linuxtaki gibi...
- Windows kendiliğinden oyun açıldığında arka plandaki gereksiz ögeleri durdursa.(Böylelikle performans artar.)
-Her donanımla ve yazılımla %100 uyumlu halde çalışsa.
- Bilgisayarı daha da az yorsa.
- Windows'un kendiliğinden kurulduğunda bize önerilen bir virüs programı kuruşsun mu yoksa kendiniz başka bir program kurmak istermisiniz şeklinde soru gelse ve kendi virüs programı olsa.......

VE DAHA BİRSÜRÜ  xD xD xD

brnonat
09-05-2010, 14:44   |  #7  
Yıllanmış Üye
223 mesaj

Vista ve 7'deki sürüm fazlalıklarının her donanıma uyması istendiğinden yapılmış olabilir(Donanımınıza uygun sistemi seçin hesabı)...
Microsoft böyle yapmak yerine çok az donanım kullanan işletim sistemleri üretmesi bu uygulamadan çok daha iyi olur diye düşünüyorum...
Ayrıca diğer söylenmiş gerekliliklere katılıyorum...
Ama Microsoft'u tebrik etmek lazım Vista'yı adam etmek için bayağı uğraştı ve 7'de karşılığını aldı... Bunu da yapar... (Eskiden fazla güvenmiyordum bu konulardan ancak şu an yapabilir)

Son Düzenleme: brnonat ~ 09 Mayıs 2010 15:07