Arkadaşlar, Windows 8 yüklediğimden beri Oyunlara girerken NVIDIA yı değil, Onboard Ekran kartını (Intel) kullandığını gördüm. Ne yaptıysam sorunu çözemedim 1 aydır uğraşıyorum buyrun söz sizde.
Windows 8 Güçlendirilmiş Ekran kartını görmüyor
nvidia optimus(ekran kartları arasında geçiş) teknolojisi ayarları yapılmamış olabilir.
öncelikle nvidia driverları kurulu olması gerekiyor.nvidia control panel içerisinde 3D settings'in altında Manage 3D settings,General Settings sekmesi altına gelin.
sayfada program settings'den istediğiniz program ya da oyunun exe dosyasını seçip o oyunda mutlaka nvidia ekran kartının kullanılmasını sağlayabilirsiniz.
Denetim masası güç seçeneklerinden ya da power 4 gear uygulaması ilede Yüksek Performans ayarlarını aktif duruma getirin. Tüm bunların ardından cihazı yeniden başlatın.Bu şekilde güçlendirilmiş ekran kartınızı istenilen bir anda devreye sokmuş olacaksınız.
yada bios içerisinde swichable ayarları var ise güçlendirilmiş ekran kartınızı birincil olarak ayarlamanız mümkün olacaktır.
Nvidia denetim masasında 3D ayarlarının yönetilmesi bölümünde tercih edilen grafik işlemciyi yüksek performaslı nvdia işlemcisi olarak değiştirip uygula bu şekilde bütün uygulamalarının ekran kartı ile açılması gerekir.
Yada Nvidia denetim masasında Bağlam menüsüne grafik işlemciyle çalıştır seceneğini ekle böylece çalıştırmak istediğin oyunun üstüne sağ tıkla grafik işlemcini sen kendinde secebilirsin.
Arkadaşlar benim ekran kartım optimusu desteklemiyor galiba (NVIDIA GT240M) Win7 de böyle bir sorunla karşılaşmadım. Nvidia denetim masasında 3D ayarlarının yönetilmesi bölümünde tercih edilen grafik işlemciyi yüksek performanslı nvidia işlemcisi olarak değiştir diye bir seçenek yok ve bağlam menüsü nerede ?