Windows 8'i Deşifre Etmeye Az Kaldı !

Turkish Developer
24-10-2010, 18:44   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

Sıra Windows 8 'de !

Microsoft'un gelecek için planladığı yeni client işletim sistemi Windows 8 hakkındaki en net bilgileri mühendislerinden duymak için çok az bir süre kaldı.

Bir kaç ay öncesinde CHIP Online'de, PDC 2010 Konferansının 28-29 Ekim tarihlerinde Microsoft merkezi Redmond kampusünde yapılacağını duyurmuştuk.

Windows yazılım mimarları aslında aylar öncesinden  gelecek işletim sistemleri hakkında  plan  çalışmalarını inkar etmemişlerdi, hatta Windows 8 adı altında  MSDN ye düşmüş, çok ani bir hamle ile hemen kaldırılmıştı.

Windows 7 piyasaya sürüldükten beri Windows 8 konusu yazılım dünyasının gündeminde yer aldı. Windows 8 in nasıl olup olmayacağı konusunda da  çok iddia öne sürüldü. Microsoft mühendisleri kişisel bloglarında gelecek işletim sistemi için, 128 Bit yazılım desteğinden bahsetmeye başlamışlardı.

Microsoft un kıdemli yöneticilerinden Steven SİNOFSKY, çeşitli konferanslarda Windows 8 işletim sistemini inkar etmedi. '' Evet Microsoft'un gelecek işletim sistemi hakkında görüşmelerimize başladık '' diyor. Hatta Windows un yol haritasında Windows 8 için 2012 düşünüldüğünüde hatırlatmıştı.
 Geçtiğimiz gün Microsoft Hollanda sitesinde yer alan bir yazıda Windows 8 hakkında üstü kapalı bilgilere yer verildi. 

Microsoft CEO 'su Steve Ballmer katıldığı bir programda espirili tavırları ile Windows 8 için 1 Milyar dolar ayrıldığı yönündeki dolaylı konulara tebessüm ediyor. Steve BALLMER Windows 8 hakkında   Microsoft PDC 2010 konferansına çağrıda bulunuyor.

Steve BALLMER 'in Katıldığı programı Burada bulunan bağlantıda (youtube-Eng)izleyebilirsiniz.

Microsoft'un Windows 8 hakkındaki ilk detayları ortaya çıkartması yanı sıra , İnternet Explorer 9 un Final stratejisi hakkında da bir sanal gösterim gereçekleştirilecek PDC 2010 konferansını internet üzerinden de izlemek mümkün olacak.

CHIP Online

Son Düzenleme: Turkish Developer ~ 24 Ekim 2010 18:51
Kapalı Hesap (190488)
25-10-2010, 00:21   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 12
308 mesaj

çıksın hemen geçeriz...zaten çıktığı gibi kırarlar))....ama win 7 den her anlamıyla iyi olmak şartıyla...

Karub
25-10-2010, 09:47   |  #3  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Şöyle bir durum söz konusu "yine" olabilir.
XP'den sonraki işletim sistemi Vista, çok iyi olacak denildi gördük. Hazır MS Windows 7 ile para kırarken gerilemesin. Aman dikkat !

black_flood
25-10-2010, 11:17   |  #4  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

vistada izinler ile ilgili sıkıntı yoktu fakat win7 tutarsız kensi içinde administrator yetkisi istediği programa sadece admin yetkisi ile çalıştırma imkanı tanınsa dahi çalışmıyor bu yüzden windows 8 değil 800 çıkartsalar gene nafile önceden stabilite yoktu fakat güvenlik yönünden çok stabildi şimdide elek gibi bişey güvenlik kısmı.

ademdinlaz
25-10-2010, 15:57   |  #5  
Taze Üye
13 mesaj

herzaman microsoft un yanındayım agalar kim ne derse desin en azından google gibi aragöz ve üçkiyatcı değil herşekilde dürüst ve ilkeleri olan bir firma

freekays
25-10-2010, 18:38   |  #6  
freekays avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
596 mesaj

hayırlısı bakalım vista ve 7 de sadece modifikasyon estetik açıdan bir değişim yaşandığında ısrar ediyorum
xp den çok fazla uzaklaşamadık kanımca :)