Sıra Windows 8 'de !
Microsoft'un gelecek için planladığı yeni client işletim sistemi Windows 8 hakkındaki en net bilgileri mühendislerinden duymak için çok az bir süre kaldı.
Bir kaç ay öncesinde CHIP Online'de, PDC 2010 Konferansının 28-29 Ekim tarihlerinde Microsoft merkezi Redmond kampusünde yapılacağını duyurmuştuk.
Windows yazılım mimarları aslında aylar öncesinden gelecek işletim sistemleri hakkında plan çalışmalarını inkar etmemişlerdi, hatta Windows 8 adı altında MSDN ye düşmüş, çok ani bir hamle ile hemen kaldırılmıştı.
Windows 7 piyasaya sürüldükten beri Windows 8 konusu yazılım dünyasının gündeminde yer aldı. Windows 8 in nasıl olup olmayacağı konusunda da çok iddia öne sürüldü. Microsoft mühendisleri kişisel bloglarında gelecek işletim sistemi için, 128 Bit yazılım desteğinden bahsetmeye başlamışlardı.
Microsoft un kıdemli yöneticilerinden Steven SİNOFSKY, çeşitli konferanslarda Windows 8 işletim sistemini inkar etmedi. '' Evet Microsoft'un gelecek işletim sistemi hakkında görüşmelerimize başladık '' diyor. Hatta Windows un yol haritasında Windows 8 için 2012 düşünüldüğünüde hatırlatmıştı.
Geçtiğimiz gün Microsoft Hollanda sitesinde yer alan bir yazıda Windows 8 hakkında üstü kapalı bilgilere yer verildi.
Microsoft CEO 'su Steve Ballmer katıldığı bir programda espirili tavırları ile Windows 8 için 1 Milyar dolar ayrıldığı yönündeki dolaylı konulara tebessüm ediyor. Steve BALLMER Windows 8 hakkında Microsoft PDC 2010 konferansına çağrıda bulunuyor.
Steve BALLMER 'in Katıldığı programı Burada bulunan bağlantıda (youtube-Eng)izleyebilirsiniz.
Microsoft'un Windows 8 hakkındaki ilk detayları ortaya çıkartması yanı sıra , İnternet Explorer 9 un Final stratejisi hakkında da bir sanal gösterim gereçekleştirilecek PDC 2010 konferansını internet üzerinden de izlemek mümkün olacak.
CHIP Online