Windows 8'i "sıfırlama" ve "yenileme"!

CHIP Online
06-01-2012, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8 sorun çıkardığında onu verilerimizi kaybetmeden baştan yüklemek, işte böyle olacak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... yenileme_31287.html


Resimlerle: Windows 7'yi kişiselleştirin

Şubat ayının sonlarında beta sürümü yayınlanacak Windows 8'deki yeni bir özellik sayesinde işletim sistemini en baştan yüklemek kolay ve hızlı bir hale gelecek. Building Windows 8 adlı resmi Microsoft blog'unda anlatılanlara göre Windows 8'i baştan yüklemeye yönelik iki işleve sahip olacağız: Sıfırlama ve yenileme.

Windows başkanı Steven Sinofsky, sıfırlama ve yenileme işlevlerinin arasındaki farkı şöyle açıklıyor. PC'mizi sıfırladığımızda tüm kişisel verilerimizi, uygulamalarımızı ve ayarlarımızı kaybedeceğiz ve Windows'u yeniden yüklemiş olacağız. Sıfırlama işlevi 6 dakika ile 23 dakika arasında tamamlanıyor (BitLocker etkin ise daha kısa sürüyor)

Yenile işlevi ise tüm kişisel verileri, Metro uygulamalarını önemli ayarları saklayacak ve Windows'u yeniden yükleyecek. Bu işlem ise yaklaşık 8 dakika sürüyor.

Sinofsky, başta her sorunu onaran bir düğme meydana getirmek istediklerini, ancak isteklerinin bu şekilde iki seçenek olarak evrimleştiğini söylüyor.

Tüm konu: Windows 8'i "sıfırlama" ve "yenileme"!

Resimlerle: Windows 7'yi kişiselleştirin


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows 8'in yeniden yükleme işlevleri hakkında ilk düşünceleriniz...

erkan1994
08-01-2012, 18:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
355 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

pek kullanışlı bulmuyorum işte bunu neden mi nedeni yok herşey açık bak microsoft işte bu konuda yeni windows 8 de bu özelliğe pek sıcak bakmamaktan öte hiç beğenmediğimi belirtmek isterim çünkü tek bir düğme olarak herşeyi onaran bir düğme olsaydı daha iyi olurdu ama böyle oldu kullanıcılarını umutlandır umutlandır ama ne işte emperyalist kapitalist yönetim işte, aynı apple şerefsizi gibi yaapma eyyyy microsoft efendi sen iyi bir şirket ola kullanıcılarına gerçek tüketici deneyimini tattır.