Şimdi arkadaşlar bu ready boost destekli işletim sistemleri için geçerlidir.Şimdi normalde laptop veya normal hdd kullanan insanlar sürekli kopyalama yapıştışma yapar sürekli virüs taratır hdd ile yogun çalışırlar.Hdd lerde böyle bir sıkıntıda vardır.Bir işlem yaparken digeride işin içine girince hdd nin okuma yazma süreleri uzar.Böylece yapacagınız işi çok beklersiniz.Ayrıca bazı pc lerde kopyalama yaparken müzik takılır program açılmaz geç işlem yapalır.İşte tamda bu sırada ready boost devreye girer.Windows 8 farklı çalışıyo bunu belirtmek isterim..
Şuanda hdd %100 çalışıyor ben alttan takılmadan müzik dinliyor internetten bişeyler takip ediyorum.
Elimde 25mb\s okuyan 4gb bir usb bellek var.Bu bellegi boş olan usb 3.0 portuna taktım.Hdd den bagımsız açılışlar ve hdd yi ram daha az kullanan bir sistem ortaya çıkıyor.Böylece yüksek performans elde edebilirsiniz.Hatta yeni nesil 64gb usb bellekler geliyor 210mb\s bunlarıda kullanmak size büyük bir fayda saglar bu fiyata şuan sdd alınabilir dogru ama zamanla ucuzlayacaklardır.Elinizdeki flash bellegi değerlendirin hdd ömrünü uzatın.
Bazıları şunu diyebilir usb bellek 25ms hızla okuyor yazıyor ramle bi mi tutuyorsun sen usb.
Arkadaşlar herşey hdd den çalışıyor gerekli şeyler ram atılır.Hdd bir işlem yaparken 2 işlem kafanın sürekli saga sola okumak için zorlandıgını çogu bilgili insan bilir.İşte 25mb/s büyük bir değer değildir belki ama firifoxsun hızlı açılmasını veya müzik dinlediginiz yürütücünün rahat çalışmasını açılmasını saglarsınız.