Antivirüs devi Kaspersky ile Windows 8, tablet PC, Android, iOS ve fazlası hakkında konuştuk!
Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/wi ... -tehlike_36732.html
Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...
Güvenlik devlerinden Kaspersk'nin geçtiğimiz günlerde, Dubai'de düzenlenen ITU (Uluslararası Telekomünikasyon Birliği) etkinliğine, CHIP Online olarak biz de davetliydik. Bu etkinlik sırasında, Kaspersky'nin önde gelen isimlerinden, en deneyimli Virüs Analisti Alex Gostev ile, merak edilen pek çok konu hakkında özel bir söyleşi yapma şansı da yakaladık.
Bu söyleşi sırasında, Windows 8'den, iOS ve Android'den, tablet bilgisayarlardan ve daha pek çok konudan bahsettik. Fazla uzatmadan, CHIP Test Merkezi koordinatörü Şahin Ekşioğlu'nun yaptığı söyleşiye geçelim...
Windows 8 çıktı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Nasıl bir devrim beklemek lazım?
- Microsoft ilk defa mobil teknolojilere bu kadar yatırım yapıyor ve iş modelini, yazılımdan tutun da donanıma kadar Apple'ınkine benzeyecek şekilde değiştiriyor. Şimdi kendi tabletlerini geliştiriyorlar, tıpkı Apple'ın yaptığı gibi. Güvenlik bakımından ise Windows 8'in Windows 7'den ve önceki Windows'lardan çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Asıl fikir, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlardan mobil aygıtlara geçiş. Siber suçlular eskiden sadece Windows kullanan bilgisayarlara saldırırlardı zira günümüzde 2-3 milyar insan Windows kullanıyor. Oysa artık mobil aygıtlarda da Windows işletim sistemi kullanan bir sürü kişi olacak. Bu, siber suçlular için büyük bir fırsat. O yüzden, önümüzdeki beş yıl içinde masaüstü PC'lere yönelik saldırıların bugüne kıyasla çok azalacağını, ancak mobil kullanıcılar için en az PC'ler için olduğu kadar çok zararlı kod türeyeceğini düşünüyorum. Bunun sorumlusu da Windows 8 olacak, Android değil.
- Tabletle daha fazla mı güvendeler
- Google'ın stratejisi amatörce değil mi
- Rootkileri yakalamak zor
- Sadece tek bir tür rootkit'e karşı mı?
- Kanunların daha sıkı uygulanması lazım
Tüm Konu: Windows 8 ile gelen tehlike!
Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...
Kaynak: www.chip.com.tr