Windows 8'in Dosya Geçmişi işlevini kullanma

CHIP Online
31-12-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8'de yeni adıyla karşımıza çıkan etkileyici "Zaman Makinesi" hakkında her şey!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... kullanma_37818.html

Resimlerle: Windows 8'in final RTM sürümünden görüntüler

Windows 8, "Dosya Geçmişi" adında yeni bir yedekleme işleviyle geliyor. Apple'daki Time Machine'e benzer bir işleyişe sahip bu Dosya Geçmişi, dosyalarınızı arka planda otomatik olarak yedekliyor ve gerektiğinde tarihe göre geri yüklemenize izin veriyor.


Yedekleme için daha kapsamlı bir üçüncü parti yazılımdan faydalanmanız tabi ki mümkün. Ancak bu iş için ikinci bir yazılıma başvurmadan, dahili Windows araçlarıyla da yetinebilirsiniz.


Windows Yedekleme ile Dosya Geçmişi'nin farkı


Windows Yedekleme aracı, Windows 8'de hala mevcut ancak yeni bir isim altında: Windows 7 Dosya Kurtarma. Bu araç ile kendiniz ayarladığınız zamanlarda seçtiğiniz öğelerin yedeklenmesini sağlayabilirsiniz. Bu seçim, bir klasörden ibaret olabileceği gibi, tüm sisteminiz de olabilir.


Windows 7 Dosya Kurtarma'da dosyaları geri yüklerken arayüz içerisinde bir miktar dolaşmanız gerekecek.


Yeni Dosya Geçmişi işlevi ise biraz daha farklı çalışıyor. Vista ve Windows 7'de "Önceki sürümler" adına sahip işlevin kullanımı artık çok daha kolay ve yedeklemeye daha çok önem veriyor.


Dosya Geçmişi, tüm sisteminizi yedeklemiyor. Bunun yerine sadece kişisel dosyalarınızı ve medyalarınızı içeren Kitaplıklarınız yedekleniyor. Kitaplıklara herhangi bir klasörünüzü eklemeniz mümkün, ancak Dosya Geçmişi tüm bilgisayarınızı yedeklemeyecektir.


<img src="https://www.chip.com.tr/images/content/2012122815183728572.jpg" alt="" width="608" height="262" />


Bunun yanında Dosya Geçmişi dosyalarınızın yedeğini saatte bir aldığından, hasar gören, silinen vs. güncel bir dosyanızı geri getirmek çok daha mümkün ve kolay olacaktır.


Dosya Geçmişi'ni kullanabilmek için Windows'un yüklü olduğundan farklı bir fiziksel disk, harici bir sabit disk veya yedekleme yapabileceğiniz bir ağ konumuna ihtiyacınız var.


Tüm Konu: Windows 8'in Dosya Geçmişi işlevini kullanma

Resimlerle: Windows 8'in final RTM sürümünden görüntüler

Kaynak: www.chip.com.tr