Şimdilerde Microsoft'un gelecekteki yeni işletim sistemi tartışılıyor.Microsoft'un planladığı Windows 8 için söylenen yazılan çizilenlerin hemen hemen herşeyi birer iddia veya netlik kazanmayan sızma bilgilerden ibaret. Çünkü yazılımcı firma net bir ifade ile, Windows 8 hakkında merak edilen tüm soruların cevaplarını vermekten kaçınıyor.
Windows 7 hakkında bazı resmi detayları, PDC ( Professional Developers Conference ) ve Windows HEC konferanslarında Microsoft Ürün Yönetim Başkanlarından Mike NASH vermişti. Windows 7'nin Tarihi çeşitli konferanslarda ve lansmanlarla netlik kazanmaya başlamıştı.
Windows 8 hakkında ilk bazı resmi detaylar da , Geçen yıl Windows 7 nin lansmanı yapıldığı tarihe yakın, Bu yıl Los Angeles yerine 28-29 Ekim 2010 tarihlerinde Microsoft'un merkezi Redmond'ta gerçekleştirilecek olan PDC ( Professional Developers Conference 'de detayların duyurulması bekleniyor.
Öncelerdeki konferansları Los Angeles'da gerçekleştiren Microsoft, bu yıl konferansı merkez'e taşımakla daha çok katılımcı, yerinde uygulama ve sunumlar , daha merkez bir ulaşım, konferansta daha çok mühendisin tanıtımı , ışık ve simulasyon görselliklerle birlikte yerinde sanallaştırmalar olması , ve dah pekin katılımcıların katılacağı gerçeğinin altı çiziliyor.
Konferans'ta ,Windows 8 hakkındaki soru cevapların dışında.;
Tüm bulut işletim sistemleri hakkında resmi duyurular.
Windows 7 Phone ve İnternet Explorer 9 hakkında ilk resmi tanıtım ve sunumlarda yerinde ve mühendisleri tarafından tanıtılacak.
Not: Konferans hakkında detayları, merkez ofisinde bulunan Windows takımının bazı yöneticileri tarafından CHIP Online için birebir değerlendirmelerini alıp, sizlere duyurmaya çalışacağız.
CHIP Online
Turkish Developer