Sizde farketmisinizdir windows 8de kapat tutşu ortalarda yok önce kilitleyip sonra kapatabiliyorsunuz yada farklı şekillerde olabiliyor ancak direkt kapat yok bende araştırdım bir gadget buldum bunun sayesinde tek bir tıkla pcnizi kapatabilir yeniden başlatabilir yada kilitleyebilirsiniz.İşte o gadget ;)
Windows 8 Kapatma
Hataları var mesela windows basic temasını seçtiğinde aero kapanıyor birde goruntu bozuluyor.O yuzden sadece aero teması kullanılabilir.Ram kullanımı oldukça fazla vista gibi ram kullanıyor.Bende tüm efektleri kapatarak ram kullanımını azalttım.Merak etmeyin sadece aero gidiyor yine hoş bir görunumde kalıyor.Masaüstü guzel diğer arayuze geçme ihtiyacı duymuyor insan.Birşey aradığınızda örneğin paint word gibi bulmakta zorlanıyorsunuz.Biraz uğraştırıyor.İng. karşılıklarını bilmeniz gerekiyor windows uygulamalarının. ara kısmına yazıyor ve ordan erişebiliyorsunuz.Kapat duğmesi yok ben bir gadgetle oluşturdum.İşlemciye fazladan yuk bindiriyor.Ama amd sempron işlemciyle bile rahatlıkla kullanılabiliyor.Gerekmeyen ( br sure kullanıp sonra bıraktığınız ama hala çalışmaya devam eden ) programları kapatmadığınızda otomatık olarak askıya alıyor ram tasarrufu için ama ben daha tasarruf edemedim.Sık sık her oturum açtığımda daha önceden ayarladığım bazı ayarların örn kullanıcı resmi gibi değiştiğini göruyorum.Facebook ayarlarını yapmıştım ordaki resimlerimi vb alıyor.Windows uygulamalarından system health report doğru duzgun çalışmıyor.Oyun denemesi yapmadım.Bişey diyemem.Tüm programlarla uymlu ama.Örn java kurdum,adobe reader winrar vb kurdum.Bir windowsta bulunması gereken her program windows8dede hiç bir sıkıntı yaşamadan çalışıyor.Msn kurunca sakın ola beni hatırla yapmayın kendinizi silseniz bile kabul etmiyor.bir dahaki oturumda tekrar sizin adınızla ve sfrnzle kendiliğinden oturum açıyor.Eski windows oyunları gitmiş yerine yenileri gelmiş.Onlarda basit göruntulere sahip çocuk oyunları.Metro arayuzdeki ie 10 iyiçalışmıyor her siteyi doğru duzgun gösteremiyor.Metrodan soicalite diye uygulama var ordan faceye girdğinizde video izleyemiyor doğru dzgun resimlere bakamıyorsunuz.Çünkü flash desteklemiyor.En iyisi tweetrama olmuş.Onda göruntu kullanım çok ii.Kararı size bırakıyorum...
Son olarakta usbden bir dosya kopyalamak istiyorsunuz diyelim kopyalama bir turlu bitmiyor hata veriyor ama canınızı hemen sıkmayın yuzde yuz olmasını bekleyin ve iptale basın kopyalama tamalanıyor...
Sizde farketmisinizdir windows 8de kapat tutşu ortalarda yok önce kilitleyip sonra kapatabiliyorsunuz yada farklı şekillerde olabiliyor ancak direkt kapat yok bende araştırdım bir gadget buldum bunun sayesinde tek bir tıkla pcnizi kapatabilir yeniden başlatabilir yada kilitleyebilirsiniz.İşte o gadget ;)şakamı yapıyorsun shut down(kapatmak) ..
anlamadım ben windowsta kapat muh bulamayınca vistadan beri kullandığım bu gadgeti kurdum ve bunun sayesinde tek tuşla pcyi kapıyorum ne oldu kı:S
Arkadaşım bulduysan gadgetsiz yada alt f4e basmadan kapamayı söle bizde bilelim kullanalım:))
Bilgisayarı kapatmayı bilmiyosun bide kalkmış ingilizce windows 8 kuruyosun :D
o yol bile uzun arkadaşlar. start diorsunuz. sağ üstte kullanıcı adına tıklıyorsunuz log off diyorsunuz. bu kadar basit
Merak etmeyin ingilizcem iyidir.Sadece kapat kısmı gözumden kaçmış.Bulmamda yardımcı olduğunuz için teşekkürler.Windowsta evet bazı hatalar var ve evet bu surumde böle olması normal. farkındayım bu surum daha beta bile değil. ama bu surum ile hatalar bulunacak ve windows piyasaya surulduğunde bu hatalardan arındırılmış olacak burdaki amaç bu.Bende görduklerimi söledim burda amaç hataları bulmak ve duzeltmek.Aynı şekilde burda belirttiğim gibi microsoftada gönderdim.Sizede aynı şeyi yapmanızı tavsiye ederim.Ben beğendim guzel olmuş.Kullanın sizde görun derim ben:))
Merak etmeyin ingilizcem iyidir.Sadece kapat kısmı gözumden kaçmış.Bulmamda yardımcı olduğunuz için teşekkürler.Windowsta evet bazı hatalar var ve evet bu surumde böle olması normal. farkındayım bu surum daha beta bile değil. ama bu surum ile hatalar bulunacak ve windows piyasaya surulduğunde bu hatalardan arındırılmış olacak burdaki amaç bu.Bende görduklerimi söledim burda amaç hataları bulmak ve duzeltmek.Aynı şekilde burda belirttiğim gibi microsoftada gönderdim.Sizede aynı şeyi yapmanızı tavsiye ederim.Ben beğendim guzel olmuş.Kullanın sizde görun derim ben:))tavsiyen için teşekkürler
Arkadaşlar siz haklısınız. Dandiklik Microsoft'ta..
Ayarlar menüsünden sistem kapatılırmı yahu...
Arkadaşlar tamam Start settings power den kapatılıp yenden başlatılıyor tamam bunu buldunuz peki başlat menüsüne basıp oradan bir uygulama açınca onu nasil kapatiyorsunuz eskisi gibi X yok esc ye basinca çıkış mensu yök ctrl alt del ile kapatıyorum alt f4 veya fare yada klavye tuşu fayda etmiyor ben bulamadım siz buldunuz mu ..
Arkadaşlar Windows 8 kullanıyorum. Fakat uygulamaları Ctrl+Alt+Delete ile kapatabiliyorum. Bunun başka bir yolunu bilen varmı şimdiden teşekkür ederim.
arkadaşlar bendede öyle bi problem var başlat menüsünden shut downa basınca sadece sistemi kapatıyor ve bilgisayar kendini beklemeye alıyor bilgisayarı kapatmıyor bunu nasıl düzeltebilirim? yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Windows 8 uygulamaları az kaynak harcar. Metro arabiriminden bir uygulamayı açtığınızda kapatmanız gerekmez. Merak etmeyin, arka planda kalanuygulama çalışmaya devam etmez. durdurulur ve işlemci de harcamaz.
Hataları var mesela windows basic temasını seçtiğinde aero kapanıyor birde goruntu bozuluyor.O yuzden sadece aero teması kullanılabilir.Ram kullanımı oldukça fazla vista gibi ram kullanıyor.Bende tüm efektleri kapatarak ram kullanımını azalttım.Merak etmeyin sadece aero gidiyor yine hoş bir görunumde kalıyor.Masaüstü guzel diğer arayuze geçme ihtiyacı duymuyor insan.Birşey aradığınızda örneğin paint word gibi bulmakta zorlanıyorsunuz.Biraz uğraştırıyor.İng. karşılıklarını bilmeniz gerekiyor windows uygulamalarının. ara kısmına yazıyor ve ordan erişebiliyorsunuz.Kapat duğmesi yok ben bir gadgetle oluşturdum.İşlemciye fazladan yuk bindiriyor.Ama amd sempron işlemciyle bile rahatlıkla kullanılabiliyor.Gerekmeyen ( br sure kullanıp sonra bıraktığınız ama hala çalışmaya devam eden ) programları kapatmadığınızda otomatık olarak askıya alıyor ram tasarrufu için ama ben daha tasarruf edemedim.Sık sık her oturum açtığımda daha önceden ayarladığım bazı ayarların örn kullanıcı resmi gibi değiştiğini göruyorum.Facebook ayarlarını yapmıştım ordaki resimlerimi vb alıyor.Windows uygulamalarından system health report doğru duzgun çalışmıyor.Oyun denemesi yapmadım.Bişey diyemem.Tüm programlarla uymlu ama.Örn java kurdum,adobe reader winrar vb kurdum.Bir windowsta bulunması gereken her program windows8dede hiç bir sıkıntı yaşamadan çalışıyor.Msn kurunca sakın ola beni hatırla yapmayın kendinizi silseniz bile kabul etmiyor.bir dahaki oturumda tekrar sizin adınızla ve sfrnzle kendiliğinden oturum açıyor.Eski windows oyunları gitmiş yerine yenileri gelmiş.Onlarda basit göruntulere sahip çocuk oyunları.Metro arayuzdeki ie 10 iyiçalışmıyor her siteyi doğru duzgun gösteremiyor.Metrodan soicalite diye uygulama var ordan faceye girdğinizde video izleyemiyor doğru dzgun resimlere bakamıyorsunuz.Çünkü flash desteklemiyor.En iyisi tweetrama olmuş.Onda göruntu kullanım çok ii.Kararı size bırakıyorum...Aero Bozuk Değil. Win 8'in Asıl Basic Düzeni O Şekildedir ve Bu Şekilde Düşük Sistemlerde Efekleri Açmayı Hedefler. Ayrıca Flash Desteklememe Gibi Bir Durum da Söz Konusu Değil Benim Bilgisayarımda Win 7'den Daha Stabil Çalıştı. NFS:World'ü Bile Çalıştırdım.