Windows 8 kullanan var mı ? Ark.memnunmu hızından?

Doqal
17-09-2011, 23:21   |  #1  
Doqal avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
172 mesaj

Windows 7 ultimate sp1 kullanıyorum merak ediyorum windows 8 kurmayı düşünüyorum ancak? beta diye kasar düşüncesi var kafamda kullanan var mıydı acaba nasıl hızlımı beta diye bazı sorunlar çıkıyormu bilgi verirseniz sevinirim...

kirpikral123
18-09-2011, 00:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
772 mesaj

Hataları var mesela windows basic temasını seçtiğinde aero kapanıyor birde goruntu bozuluyor.O yuzden sadece aero teması kullanılabilir.Ram kullanımı oldukça fazla vista gibi ram kullanıyor.Bende tüm efektleri kapatarak ram kullanımını azalttım.Merak etmeyin sadece aero gidiyor yine hoş bir görunumde kalıyor.Masaüstü guzel diğer arayuze geçme ihtiyacı duymuyor insan.Birşey aradığınızda örneğin paint word gibi bulmakta zorlanıyorsunuz.Biraz uğraştırıyor.İng. karşılıklarını bilmeniz gerekiyor windows uygulamalarının. ara kısmına yazıyor ve ordan erişebiliyorsunuz.Kapat duğmesi yok ben bir gadgetle oluşturdum.İşlemciye fazladan yuk bindiriyor.Ama amd sempron işlemciyle bile rahatlıkla kullanılabiliyor.Gerekmeyen ( br sure kullanıp sonra bıraktığınız ama hala çalışmaya devam eden ) programları kapatmadığınızda otomatık olarak askıya alıyor ramtasarrufu için ama ben daha tasarruf edemedim.Sık sık her oturum açtığımda daha önceden ayarladığım bazı ayarların örn kullanıcı resmi gibi değiştiğini göruyorum.Facebook ayarlarını yapmıştım ordaki resimlerimi vb alıyor.Windows uygulamalarından  system health report  doğru duzgun çalışmıyor.Oyun denemesi yapmadım.Bişey diyemem.Tüm programlarla uymlu ama.Örn java kurdum,adobe reader winrar vb kurdum.Bir windowsta bulunması gereken her program windows8dede hiç bir sıkıntı yaşamadan çalışıyor.Msn kurunca sakın ola beni hatırla yapmayın kendinizi silseniz bile kabul etmiyor.bir dahaki oturumda tekrar sizin adınızla ve sfrnzle kendiliğinden oturum açıyor.Eski windows oyunları gitmiş yerine yenileri gelmiş.Onlarda basit göruntulere sahip çocuk oyunları.Metro arayuzdeki ie 10 iyiçalışmıyor her siteyi doğru duzgun gösteremiyor.Metrodan soicalite diye uygulama var ordan faceye girdğinizde video izleyemiyor doğru dzgun resimlere bakamıyorsunuz.Çünkü flash desteklemiyor.En iyisi tweetrama olmuş.Onda göruntu kullanım çok ii.Kararı size bırakıyorum...

kirpikral123
18-09-2011, 00:52   |  #3  
Yıllanmış Üye
772 mesaj

Son olarakta usbden bir dosya kopyalamak istiyorsunuz diyelim kopyalama bir turlu bitmiyor hata veriyor ama canınızı hemen sıkmayın yuzde yuz olmasını bekleyin ve iptale basın kopyalama tamalanıyor...

Kapalı Hesap (172709)
18-09-2011, 00:53   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj
Alıntı: Doqal  
Windows 7 ultimate sp1 kullanıyorum merak ediyorum windows 8 kurmayı düşünüyorum ancak? beta diye kasar düşüncesi var kafamda kullanan var mıydı acaba nasıl hızlımı beta diye bazı sorunlar çıkıyormu bilgi verirseniz sevinirim...
burayı incele
https://www.chip.com.tr/forum/windows-8-test-surusum_t219111.html

burasıda windows 8 için açılan bölüm
https://www.chip.com.tr/forum/windows-8_f160.html

bu beta sürümü değil Developer Preview.  NOT  ben denemedi denemek istiyorsan
windows 8  bülümünde indirme linki var.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (107253) ~ 18 Eylül 2011 01:00
Feyk
18-09-2011, 18:06   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj
Alıntı: 571.1919  
Ekran kartı sürücüsünü yükleye bilen varmı ben yükleyemedimde.
Win 7  sürücünüzü yükleyin.

Kapalı Hesap (200174)
18-09-2011, 20:08   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

microsoft kararlı sürümü ne zaman duyurursa o zaman kurarım uraşmam şu anki haliyle deneme aşamasında zaten...

dabbe1
18-09-2011, 20:55   |  #7  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

bence kararlı sürümde fiyasko olacak... 3. Milenium fiyaskosu olacak MS en az %30 zarar edecek...

kirpikral123
18-09-2011, 21:35   |  #8  
Yıllanmış Üye
772 mesaj

Vala bazı program uyumlulukları ( office 2010 kurulmuyor yada ben kuramadım mesela vb ) dışında ben bir sıkıntı görmedim.Xpden vistadan daha iyi.Windows 7den daha ayrıntılı bence iyi olmuş kullanımı kolay ve keyifli bence şu anda bile denenmeye değer.Ben kurdum sıkıntısız kullanıyorum.Sizede tavsiye ederim.Uyumluluk sorunu yaşadığım programlar içinde ikame urunler var onları yukluyorum.Örn office 2010 yerine open office gibi.İnsan kullandıkça dahada alışıyor.

Doqal
09-10-2011, 02:19   |  #9  
Doqal avatarı
OP Yıllanmış Üye
172 mesaj

Çıkış tarihi ne zaman olucak demo olsa bile sorunsuz?

Chuck_p1ch
15-10-2011, 17:12   |  #10  
Taze Üye
2 mesaj

aynen ben de öyle düşünüyorum admin bu oruyaa cevap alabilirmiyizz ??