Windows 8 Kullanımı Zor ?

mahmutdemir
03-06-2012, 14:29   |  #1  
mahmutdemir avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
497 mesaj

Windows 8 Release sürümü çıktı.Microsoft'un sitesinden 64-bit indirdim kurdum.İnanırmısınız Masaüstünü 10 dk de zor buldum , bilgisayarı kapat ı bulamadım düğme ile kapattım.Müzik açtım küçültemedim.Windows diğer sürümlerinde de böle mi olacak kullanımı zor.Windows 7 ye devam ederiz olmadı çok zor kullanımı.

Tolunay Kaymakçı
04-06-2012, 12:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
479 mesaj

Daha ilk kez kurdunuz ve kullanımıyla ilgili hiç araştırma yapmamışsınız. Bir ürünü hayatınızda ilk kez kullanırken biraz sorun yaşamanız normal değil mi ? Mesela ilk kez kullandığınız bir telefondaki tüm özellikleri saniyede elinizle koymuş gibi bulmayı mı bekliyorsunuz? Ben alıştım artık kullanmaya ve Windows 7 kadar hızlı kullanabiliyorum, eminim çoğu insan da böyle yoksa sorun bizde mi? 

Ayrıca tabiki herkes görüşlerini belirtmekte özgür. Ancak bu siteye giren bazı insanlar, üyelerin düşüncelerine çok önem veriyor. Ve bazı üyelerde kendi düşüncelerine verdikleri önem yüzünden o insanların kendi düşüncelerini yaratmasına izin vermiyorlar. Bu forumdaki bazı kullanıcılar var Windows 7'yi öve öve bitiremiyor, Windows 8'e gelince yerden yere vuruyor? Sanki Windows 7'yi Microsoft, Windows 8'i başka bir firma yapmış gibi...

Şimdi Release Preview'de de bir sorun çıktı ya ikide bir gündeme getiriyorlar. Windows'u kötüleyecekler ya. Neymiş efendim işlemcinizi tanımazmış, ses kartınızı yakarmış, evinizi soyarmış. Benim kullandığım farklı bir Windows 8 heralde ben bu sorunları yaşamıyorum Microsoft bana özel Windows 8 geliştirmiş.

Tolunay Kaymakçı bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 3 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
dabbe1
05-06-2012, 01:26   |  #3  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

bence 8 3. millenium faciası oldu... asla kullanışlı olamaz... işe yaramaz... forumun tasarımıda kötü olmuş...

android3
05-06-2012, 02:20   |  #4  
android3 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
156 mesaj

bende çok rahat kullanıyorum ve çok hoşuma gitti ama birkaç eksiklikler var mesela bir resmi Fotoğraflar uygulamasıyla açtığınızda diğer resme geçemiyorsunuz ve sayfayı kapatamıyorsunuzda tek çare sol üstten desktopa gelip tekrar sol üstten Fotoğraf uygulamasına sağ tıklayıp kapat demek :/ bu çoğu uygulamada böyle malesef :(

ifteri
05-06-2012, 07:41   |  #5  
ifteri avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
498 mesaj

xp prof-vista-w7 ult.box...hepsi lisanslı ve makinelere kurulu(vista h.premium hariç)boz yap makinemde w8 türkçe sürümü var.çok hoş ve kullanışlı(tabii bana göre)(w8 çıktığından beri kullanıyorum).şuan o makine ile yazıyorum..insanlar emek verip bir şeyler sunuyorlar iki kalemde ifrat-tefrit hülasası sunmak bence yanlıştır...çok süper için çok erken   çok çok kötü içinde çok erken...henüz beta bile olmayan sistemi biraz bekleyip değerlendirmek lazım...

perşembenin gelişi çarşambadan bellidir...iyibir iş.sistemi olacak kanaatindeyim.

Anroozha
05-06-2012, 09:32   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
203 mesaj
Alıntı: android3  
bende çok rahat kullanıyorum ve çok hoşuma gitti ama birkaç eksiklikler var mesela bir resmi Fotoğraflar uygulamasıyla açtığınızda diğer resme geçemiyorsunuz ve sayfayı kapatamıyorsunuzda tek çare sol üstten desktopa gelip tekrar sol üstten Fotoğraf uygulamasına sağ tıklayıp kapat demek :/ bu çoğu uygulamada böyle malesef :(

Diğer fotoğraf görüntüleyiciyi de kullanabiliyorsunuz.Kapat'a gelince üst kısımdan farenin sol tuşuna basınca el simgesi çıkıyor pencereyi aşşağıya doğru çektiğinizde metro uygulamarı kapanır.Sol taraftan hiç uğraşmaya gerek yok :)

Anroozha bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
mahmutdemir
05-06-2012, 13:41   |  #7  
mahmutdemir avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
497 mesaj

galiba ilk kez kullandığımdan dolayı ama herkes masütüne alışmışken bu biraz ters gitti kullanımı zor oldu .:)

Tolunay Kaymakçı
05-06-2012, 13:53   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
479 mesaj

Tabiiki ilk kullanışta zorlanmanız normaldir. Ama alışınca gerçekten de Windows 7'den daha hızlı kullanılıyor.

android3
05-06-2012, 18:41   |  #9  
android3 avatarı
Yıllanmış Üye
156 mesaj
Alıntı: Anroozha  

Diğer fotoğraf görüntüleyiciyi de kullanabiliyorsunuz.Kapat'a gelince üst kısımdan farenin sol tuşuna basınca el simgesi çıkıyor pencereyi aşşağıya doğru çektiğinizde metro uygulamarı kapanır.Sol taraftan hiç uğraşmaya gerek yok :)

uygulama kapanıyor ama metro arayüzü açılıyor :S

Anroozha
06-06-2012, 00:12   |  #10  
Yıllanmış Üye
203 mesaj
 uygulama kapanıyor ama metro arayüzü açılıyor :

Doğal olarak haliyle metro arayüzü açılcak normal birşey bu,normal masaüstünde program kapatınca tekrar nasıl masaüstüne dönüyorsan aynı şey.Metrodan normal masaüstüne geçiş en fazla 5 saniyeni alır.Eğer benim için önemli bir sorun diyorsan windows 7 kullanmaya devam et çözüm olarak :)

Anroozha bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
android3
06-06-2012, 01:25   |  #11  
android3 avatarı
Yıllanmış Üye
156 mesaj
Alıntı: Anroozha  

Doğal olarak haliyle metro arayüzü açılcak normal birşey bu,normal masaüstünde program kapatınca tekrar nasıl masaüstüne dönüyorsan aynı şey.Metrodan normal masaüstüne geçiş en fazla 5 saniyeni alır.Eğer benim için önemli bir sorun diyorsan windows 7 kullanmaya devam et çözüm olarak :)

alıştım bile :D

Anroozha
06-06-2012, 09:54   |  #12  
Yıllanmış Üye
203 mesaj
 alıştım bile :

Alışmana sevindim güle güle kullan :)

ee1905
02-12-2012, 20:33   |  #13  
ee1905 avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
31 mesaj

aç1kças1 mesaj1mda dikkatinizi çeken bir_eyler vard1r mutlaka. bu problemi çözemedim henüz. Office programlar1 vs de tüm karakterler çal1_1yorken IE da Türkçe karakterlerin bir bölümü kullan1lam1yor.

ikincisi bir uygulama aç1nca, tan1t1mlarda gördüüm kadar1 ile uygulamalar1 pencereler _eklinde küçültülebiliyor. boyutlar1 ayarlanabiliyordu ancak ben yapam1yorum. sadece sa ya da sol kenara bar _eklinde yerle_iyor. ba_ka bir uygulamaya geçmek için kapatmak zorunda kal1yorum.

bu iki problem d1_1nda Windows 7 de iken hiç problem ya_amam1s olduğum hard disk problemi ç1kt1. rastlant1 m1d1r bilmem ama sürekli sabit sürücü hatas1 bulundu. yedekleme baslat1ls1n m1 diye uyar1 al1yorum. hdtuner ile bakt1m. B(8) unknown attributies gibi bir sat1rda fail veriyor. orada da 5 dosya gözüküyor. tek çare hdd yi değiştirmek midir bilemiyorum.

sonuç olarak bu problemleri yasasam da, henüz alışamamış olsam da bence bir değişiklik gerekliydi ve bunu gerçekleştirmişler. güzel olmuş. su an farkettigim birsey, $ harfi yerine s kullandigim da bazi kelimelerde otomatik olarak $ ye dönüyor...

bu konularda çözüm bilen arakdaslar varsa yard1mlar1n1 rica ediyorum...

dedemsin
01-02-2013, 21:46   |  #14  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

arkadaşlar sözlerim kimseye değildir genel değerlendirme...şu win8 meselesi var ya; aynen bizim anadolu kültüründe olan meşhur "hamam görse kurnasına, davul duysa zurnasına" sözünün karşılığı olarak görmekteyim.yenilik ne görsek maymun iştahı ile atlamaktayız ve sazan kalmaktayız...adamların tek derdi para.!!!baba hayrına yapmadılar..bilgisayar dünyada kullanıma açılalı beri aynı hadise...yazılım öne geçer donanım öne geçer...mesele satmak devamlı satmak..kimse kraldan kralcı olmasın..yazılsın bir Türk işletim sistemi...o zaman bakarız asıl meseleye...ama yazdırmıyorlar...deneyen ölür!!!win8 tamamen satışa dayalı ve işi ..ok etmişler bu net...yeni makina al...dokunmatik olsun...win7 de aynı anlayışla çıktı...temelin adı win2000...alayının büyük babası...dünya hala serverlarda win2000 server kullanmakta bilmeyenlere...en sağlam tabana sahip en az hata veren sistem...üzerine win xp inşa edildi..maksat yeni çözümler değil yeni ve çok satışlar...kapitalizm!!!...sözün özü win7 ile oynanan xp ile çalışmayan oyunları kim neden yazdırdı zannetmektesiniz???neden yeni satılan makinaların sadece win7 ve win8 sürücüleri var da xp yok???ya da sadece win8!!!???görüntüsü v.s geçin bunları..bilgisayardan ekmek çıkaranlar için iş gören sistem en iyisidir...mesele bu kadar basit...sosyal ağ ve oyun için kulanan ve arayüz caf-cafına bakanlar işine bakmaya devam edebilirler...iş ise eğer...gerisi laf-ı güzef...bunlar da benim fikirlerim...beğenseniz de beğenmeseniz de!!!ancak önce aklı öne alın, duyguları bırakın, bilgileri derleyin ve anlayın...sonra sistem konuşalım...boşa yorulmayın..

Banned
04-02-2013, 15:45   |  #15  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 9
219 mesaj

Windows 8'i  dokunmatik olmayan bilgisayarda ve dokunmatik olan bir bilgisayardan inceledim.Windows 8'i dokunmatik olarak kullanırsanız Başlangıç ekranı çok kolay ancak dokunmatik bilgisayarda masaüstü zor kullanılıyor.Bu yüzden klavye'si çıkan bir tablet almanızı öneriyorum

Son Düzenleme: boyut655 ~ 04 Şubat 2013 15:58
Dash789
04-02-2013, 15:49   |  #16  
Dash789 avatarı
Yıllanmış Üye
178 mesaj

Windows 8'in büyük avantajları var tabiki fakat benim tercihim yine Windows 7'den yana.