Windows 8 Kurdum Bilgisayarımdan Dumanlar Çıktı...

black_flood
04-04-2012, 14:35   |  #26  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

bir işletim sisteminin donanım yakması imkansızdır istisnai durumlar hariç bu tarz denemeler milyarlarca kez denenmiştir. istisnai durum şu şekilde bir virüs aracılığı yada 3. parti bileşenler ile söz konusu.

senin sıkıntın ile basit ama çelişkili bir sorum olacak.

1 sisteminde ups kullanıyormusun ?
2 kullanmadığını varsayalım kanıtın varmı işletim sisteminden olduğunba dair ya gelen şehirelektrik şebekesinden kaynaklı voltaj dalgalanması sebep olduysa.

3 ups kullanmıyorsan zaten hangi mercihe gidersen git ofsayt konumdasın herkezin önünde gözü kapalı. buna benzer çok durumla karşılaştım tüketici haklarınada şikayet ettiler beni başka kurumlarada ups yoksa ve teknik arıza yok ise montaja bağlı hiç bir şekilde hak taleptebulunamazsınız yanıtını kapı gibi önlerine verdiler başkada bir halt olmadı. tüm suç yazılımda yada üfreticide diye sivrilmeden önce kendi eksiklerinede bakacaksın.

iexye
04-04-2012, 15:26   |  #27  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Windows 8 Kullanıcı Önizlemesi sürümü ile çıktı zaten:)...Denemeyin kararlı sürümlerde deneyin.Windows bunu kullanıcıları beğeniyor mu?diye sundu.Başlat simgesi yok ya Microsoft onu tekrar koyacakmış.AH BE MICROSOFT

dabbe1
04-04-2012, 16:17   |  #28  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

Windows 8 tam facia oldu... bence para vermeye değmez...

Kapalı Hesap (200174)
04-04-2012, 16:41   |  #29  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj
Alıntı: dabbe1  
Windows 8 tam facia oldu... bence para vermeye değmez...
Bu kanıya varmak için çok erken kararlı sürüm satışa sunuldumu ?
yargılamak için erken..

Kapalı Hesap (153334)
04-04-2012, 16:41   |  #30  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
Alıntı: black_flood  
bir işletim sisteminin donanım yakması imkansızdır istisnai durumlar hariç bu tarz denemeler milyarlarca kez denenmiştir. istisnai durum şu şekilde bir virüs aracılığı yada 3. parti bileşenler ile söz konusu.

senin sıkıntın ile basit ama çelişkili bir sorum olacak.

1 sisteminde ups kullanıyormusun ?
2 kullanmadığını varsayalım kanıtın varmı işletim sisteminden olduğunba dair ya gelen şehirelektrik şebekesinden kaynaklı voltaj dalgalanması sebep olduysa.

3 ups kullanmıyorsan zaten hangi mercihe gidersen git ofsayt konumdasın herkezin önünde gözü kapalı. buna benzer çok durumla karşılaştım tüketici haklarınada şikayet ettiler beni başka kurumlarada ups yoksa ve teknik arıza yok ise montaja bağlı hiç bir şekilde hak taleptebulunamazsınız yanıtını kapı gibi önlerine verdiler başkada bir halt olmadı. tüm suç yazılımda yada üfreticide diye sivrilmeden önce kendi eksiklerinede bakacaksın.

İşletim sistemi bal gibide donanım yakar.2 tane ses kartım yandı.Windows 7 de çalışıyor xpde çalışıyor linuxda pardusda çalışıyordu yıllarca kullandım windows 8 alfayi kurdum ses kartım bir daha linuxdan başka hiçbir yerde çalışmadı arkadaşın yıllardır kullandıgı 2 ses kartını da getirdim usb onuda windows 8 yaktı.Yani gel gelelim uzun yılardır kullandıgım aletleri windows 8 in yaktıgını nasıl ispatlıcan.Ispatlayamazsın tabi elektirik yakar trafo yakar kendi kendine yanar satatik elektirik yakar ama işletim sistemi yakmaz oda acayip bir olay zaten.
Ben windows 8 çok sevdim dünyanın en çok satan işletim sistemi olabilir.Bu haliyle değil tabi biraz daha geliştirmeleri gerekir.Driverları berbat.

black_flood
05-04-2012, 13:20   |  #31  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
İşletim sistemi bal gibide donanım yakar.2 tane ses kartım yandı.Windows 7 de çalışıyor xpde çalışıyor linuxda pardusda çalışıyordu yıllarca kullandım windows 8 alfayi kurdum ses kartım bir daha linuxdan başka hiçbir yerde çalışmadı arkadaşın yıllardır kullandıgı 2 ses kartını da getirdim usb onuda windows 8 yaktı.Yani gel gelelim uzun yılardır kullandıgım aletleri windows 8 in yaktıgını nasıl ispatlıcan.Ispatlayamazsın tabi elektirik yakar trafo yakar kendi kendine yanar satatik elektirik yakar ama işletim sistemi yakmaz oda acayip bir olay zaten.
Ben windows 8 çok sevdim dünyanın en çok satan işletim sistemi olabilir.Bu haliyle değil tabi biraz daha geliştirmeleri gerekir.Driverları berbat.
statiğe yıllardır bende inanmazdım ama elimden atlayan kıvılcımın ardından  meşale gibi yanmaya başlayan anakartı görünce gerçekten inanır oldum 1 voltluk değer bile akım şiddeti yüksekse yakıyor ama normalde bir insan 1 volt elektrik akımını hissedemez ama akım şiddeti 20 leri gördüğü anda 1 volt kavramı yalan oluyor çok güzel adamın canınıda yakıyor.

dabbe1
05-04-2012, 13:48   |  #32  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

onemli olan voltaj degil akimdir... insan vucudu 6ma uzerinde akimda olebilir...

Umut BAŞER
05-04-2012, 19:41   |  #33  
Umut BAŞER avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
128 mesaj

Ne sizde demi? OnBoard ses kartını yaktı

esmus
07-04-2012, 23:15   |  #34  
Taze Üye
4 mesaj

Windows 8 tam sürümü çıkana kadar beklemek lazım.

lord_yildirim
08-04-2012, 12:38   |  #35  
lord_yildirim avatarı
Üye
82 mesaj

Akadaşım öncelikle geçmiş olsun .
Ama biraz suç sende de var çünkü nasıl win7 yükseltme daışmanı varsa
win 8 yükseltme danışmanıda var baka bilirdin.
Ayrıca biraz araştırma yapsaydın win8 in genellikle dokunmatik panele sahip pc sistemleri
için uyumlu olduğu öğrenirdin
(Ayrıca fazla merak iyi değil)            :)

dead man
08-04-2012, 16:16   |  #36  
dead man avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
1,340 mesaj

Windows 8 :D

alpersansan
09-04-2012, 02:32   |  #37  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
208 mesaj

gitti 500 tllik kasa

technomistic
09-04-2012, 11:01   |  #38  
technomistic avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,520 mesaj

Öyle biğrşey olabilir mi yaw :)  pc den duman çıktı falan.. çok ısınmış olabilirde windows 8 yakmış olamaz :)

ugur23
17-04-2012, 13:31   |  #39  
Yeni Üye
22 mesaj

alpersansan sen hiç haberin var mı bir işletim sistemi yakamaz

bilgisayarının masasının arkası kapalımı
işlemcide termal macun varmı
ve birde eğer yakacak kadar ısıtsaydı tabletler nolurdu win 8 li tabletler çıkacak bu masağstğ yandıysa tablet ne olur bence sen yalan söylüyorsun. şu an notebook ta kullanıyorum ve probook 4510 s serisinden birçok kişi ısıdan şikayetçi fakat benim pc de win 8 de fan boş boş çalışıyor dışarı soğuk hava üflüyor.

herkez abartmış yok hddmı bozdu yok ekran kartım bozuldu ya size yükleyin diyen oldu mu. Ben gayet memnunum

alpersansan
19-04-2012, 05:03   |  #40  
OP Yıllanmış Üye
208 mesaj
Alıntı: ugur23  
alpersansan sen hiç haberin var mı bir işletim sistemi yakamaz

bilgisayarının masasının arkası kapalımı
işlemcide termal macun varmı
ve birde eğer yakacak kadar ısıtsaydı tabletler nolurdu win 8 li tabletler çıkacak bu masağstğ yandıysa tablet ne olur bence sen yalan söylüyorsun. şu an notebook ta kullanıyorum ve probook 4510 s serisinden birçok kişi ısıdan şikayetçi fakat benim pc de win 8 de fan boş boş çalışıyor dışarı soğuk hava üflüyor.

herkez abartmış yok hddmı bozdu yok ekran kartım bozuldu ya size yükleyin diyen oldu mu. Ben gayet

Ya kardeşim seni inandırmak zorundamıyım ben inanmassan inanma benim burda başım yandı başkasınında başı yanmasın, windows 8i yüklerken dikkatli olsunlar diye konu açıyorum, Sen kalkmışsın bana yalan söyliyorsun diyosun. Ben windows 7yi 2 yıl boyunca bilgisayarımda sorunsuz bir şekilde kullandım ve Windows 8 çıkınca Windows 8 e merak saldım yükledim ve aradan 3-4 saat sonra bilgisayar başındayken bilgisayardan dumanlar çıktı. Üstelik Windows 7 de oynadığım oyunların hiç birini yüklememiştim. Sadece internetten Empires & Allies diye bir facebook flash oyunu oynarken oldu bu olay.

İnanmayan arkadaşlara tekrar söyliyorum : İNANMASSANIZ İNANMAYIN SİZİ İNANDIRMAK ZORUNDA DEĞİLİM BEN BURDA SİZİ SADECE UYARIYORUM "WİNDOWS 8"'İ YÜKLERKEN DİKKATLİ OLUN...

alpersansan
03-05-2012, 01:34   |  #41  
OP Yıllanmış Üye
208 mesaj

bu arada yorumlar için tşkler

shadownext
03-05-2012, 06:26   |  #42  
Taze Üye
4 mesaj

Öncelikle gerçmiş  olsun 
1. Hiç bir işletim sistemi donanıma fiziksel zarar vermez 
2. olurda program veya işetim sitemi cpu na yeterince güç bindirimi yapıp (overclock yapmadıysan) standartlar dışında ısıtmaya başlamışsa bios unun bunu engellemesi gerekirdi.
3.donanımına zarar verebilecek potansiyeli olan yazılımlar mevcut fakat bunlar ya çok  güçlü virüsler(biosa yada hdd ye saldıran) yada overclock programlarıdır yani yeni kuduğun bir os ta direkt bunların sitemine müdehale etmesi beklenemez
4.Büyük ihtimal donanımından kaynaklanan bir sorun anakartının garantisi devam ediyorsa garantiye ver değiştirirler çünkü windows yüklemek kullanıcı hatasına girmez ve eğer senin dediğin gibi işletim sistemleri donanıma zarar verseydi garanti şartları çok farklı olurdu bunu düşün. seninki bana göre tesadüf sonucu yeni kurduğun os a denk gelmiş bir donanım arızası

Son Düzenleme: shadownext ~ 03 Mayıs 2012 06:57
welet1
13-05-2012, 16:45   |  #43  
Yeni Üye
22 mesaj

bişey sorucamda siz pc ye demo 8 i mi kurdunuz bende kurcamda o yüzden sordum yoksa ücretlimi ?

Axes
13-05-2012, 21:50   |  #44  
Taze Üye
6 mesaj
Alıntı: alpersansan  
Merhaba arkadaslar ben dün windows 8 kurdum ve bilgisayarımın ana kart şey yandı dumanlar yükseldi farkına bile varamadan bilgisayar göçtü. windows 7de bişey yoktu gayet güzel çalışıyorudu ama bu winodows 8 haltı benim bilgisayarımı komple deniştirmem gerektiğine yol açtı. arkadaşlar 240 lira zarardayım 240 liralık ana kartım yandı ve üstüne üstün powerda yandı lütfen bu işletim şistemini kurmayın bilgisayarı yakıyor..

Saçmalamayın. İşletim sistemi anakart yakmaz. Senin sisteminde bir arıza vardır. Voltaj yüksekliği veya aşırı yüklenme vs. Senin o sıra uğraşma anına denk gelmiş.

alpersansan
14-05-2012, 21:02   |  #45  
OP Yıllanmış Üye
208 mesaj

axes yalanmı sölicez burda yüksek voltaj felan olmaz basbaya windows 8 yaktı ben bu pcyi 6 yıldır kullanıyorum bi sorun olmadı windows 8 kurunca oldu voltajla ne alaka

ifteri
17-05-2012, 13:07   |  #46  
ifteri avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
498 mesaj

TESADÜF diye birşey vardır.....ben çıktığındab beri onlarca kez kurup kaldırdım..şuan bile diğer makinede w8 kurulu her geçen gün iyileşiyor...vede bana göre çok iyi bir işletim sistemi....

Kapalı Hesap (203561)
17-05-2012, 17:02   |  #47  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj

Kötü diyen olmadı fakat ön adımda sorunlar çıkartabilecek şu an da pek de gerek olmayan bir işletim sistemi denebilir.

ifteri
18-05-2012, 07:08   |  #48  
ifteri avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
498 mesaj

"arkadaşlar 240 lira zarardayım 240 liralık ana kartım yandı ve üstüne üstün powerda yandı lütfen bu işletim şistemini kurmayın bilgisayarı yakıyor"..
konuyu açan farklı düşünüyor!

Son Düzenleme: ifteri ~ 18 Mayıs 2012 07:09
black_flood
18-05-2012, 12:06   |  #49  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

düşünmeye devam etsin sallamıyorum bile onu ups kullanmıyorsa zaten kafadan ofsayta düşmüş üstüne üstlük başka sorun ve sebeplerin olmadığının bile garantisi yok.  okadar çok sistem kurdum ki sayısını bile hatırlamıyorum ve üstüne üstlük 0 sorun yaşandı.ve ayrıca fi tarihinden kalma tüm uygulamalar programlarıda çalıştırabiliyorum ve kurduğum kişilerde çalıştırabiliyor.

sercangüler
19-05-2012, 20:40   |  #50  
Yeni Üye
32 mesaj

bunu gördükten sonra iyikide denemedim dedim, biraz daha beklemekte fayda var