Öncelikle gerçmiş olsun300kb lık bir program yollayayım nasıl yakıyormuş gör :) arkadaşın başına gelen şey tam olarak windows 8 ile alakalı olduğunu düşünmüyorum, belki indirdiği siteden kaynaklı bir sorundur; sistemin içine bir çeşit virüs entregre etmiş olabilirler, ki böyle şeyler gerçekten vardır. yıllar önce çernobil virüs'ünü hatırlatırım ;) donanıma zarar veren yazılımlardır. sadece elektrik kesilmelerinde, yada elektrik ile alaklı; fiziksel bir darbe sonucundan sonra zarar görebilir mantığı yok. en basitinden pentium 4 işlemcisi olan bir bilgisayara windows 7 yükleyin, üzerine ağır bir program çalıştırın...%100 kullanılan cpu yanabilir :) ama bu sorun işletim sisteminden kaynaklanan bir sorun değildir, eski bir donanıma sahip olan bilgisayara, yeni bir sistem yüklemek sorundur. arkadaşın başına gelen şey'in tam olarak ne olduğunu bilemem..daha önce böyle bir şey başıma gelmedi ama, 4 çekirdekli amd işlemcim bi virüs tarafından yandı. sizlere şaka gibi gelebilir ama yandı :)) işlemciyi yakmak o kadar kolay değildir. özellikle yeni teknoloji olan bir işlemciden söz ediyorsak...
1. Hiç bir işletim sistemi donanıma fiziksel zarar vermez
2. olurda program veya işetim sitemi cpu na yeterince güç bindirimi yapıp (overclock yapmadıysan) standartlar dışında ısıtmaya başlamışsa bios unun bunu engellemesi gerekirdi.
3.donanımına zarar verebilecek potansiyeli olan yazılımlar mevcut fakat bunlar ya çok güçlü virüsler(biosa yada hdd ye saldıran) yada overclock programlarıdır yani yeni kuduğun bir os ta direkt bunların sitemine müdehale etmesi beklenemez
4.Büyük ihtimal donanımından kaynaklanan bir sorun anakartının garantisi devam ediyorsa garantiye ver değiştirirler çünkü windows yüklemek kullanıcı hatasına girmez ve eğer senin dediğin gibi işletim sistemleri donanıma zarar verseydi garanti şartları çok farklı olurdu bunu düşün. seninki bana göre tesadüf sonucu yeni kurduğun os a denk gelmiş bir donanım arızası
Windows 8 Kurdum Bilgisayarımdan Dumanlar Çıktı...
arkadaş belli ki fazla bir şey bilmiyor, hor görmeyin hemen...başına bir şey gelmiş ve insanları bilgilendirmeye çalışıyor, belki yanlış, belki doğru..ya da komik gelebilir bazı arkadaşlara; ama varsa bildiğiniz, edebi bir şekilde söyleyinki arkadaşta bilgilensin, bakan herkes bilgilensin... hep bir aşağılama söz konusu :) biraz alçak gönüllü olun. şu an sahip olduğumuz bilgilere her zaman sahip değildik. bu sektörte bilgiden çok pratik önemlidir...bundan yıllar önce kullandığım bilgisayar açılmıyordu; tek bildiğim format atmaktı, ama karşıma bu sefer bilmediğim bir şey çıkmıştı :)) kök dosyası olmadığı için format bile atamıyordum. hemen bir cafeye gidip sorunu yazdım..sağ olsun o zamanlar böyle aşağılayan insanlar fazla yoktu, yardımcı olmuşlardı bana ve ben de eve gelip bana söylenenleri tek tek uygulamıştım...