Arkadaşlar bundan tam 1 ay önce windows 10a geçtim . Alışamadım ve baya ram tüketiyor windows gezgini vs. Windows 8.1 yüklemek istedim. İnternette .iso uzantılı dosyasını indirdim . Yardımcı programlarla isoyu usbye yazdım. Bilgisiyarı yeniden başlatıp biosdan gerekli ayarları yaptım . Usbyi taktım ve bilgisiyarı başlattım . Karşıma casper logosu geldi ama daha kurulum yerine gelmeden mavi ekran hatası vermeye başladı . Yazı 3 saniye durup bilgisiyar yeniden başlıyordu yazının başını okuyabildim sadece ' You in the problem' . Usbden kaynaklı olamaz bence çünkü bu usbyle windows 7 kurduğumu hatırlıyorum . Bu Konu Hakkında Bana Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim
Windows 8 kurulumda mavi ekran hatası usb
öncelikle format için hazırladığın usb düzgün olduğunu anlamak için usb yi virtual box ta dene. sorun yoksa bios boot kısmına gir. boot mode uefi den legacy ye çevir. yine başlamazsa win7 usb ile c yi biçimlendir ve formata devam etmeden reset çekip legacy yi uefi ye çevir ve win8li usb yi tak.
Herşeyden önce burada kullanılan cihaza ait olan bios yapılandırmalarının default/varsayılan ayarlara başından almak gerekli.Eğer kurulacak olan sistemin windows10/8.1-8/7/Vista vs. iso dosyasının tam indirilip indirilmediği dosya bütünlük kontrollerinin yapıldığını "md5 hash checksum" değerlerinin kontrol edilip iso dosyasının doğru ve tam olarak indirildiğinden teyt edildiğini varsayıyorum.
* Iso dosyasından emin olduysak eğer yazdırma işleminin yönergelerinide kurulacak olan cihaza ait hangi kurulum modlarını destekliyor ise orn: Uefi/legacy MBR mode vb. cihaza ait olan bios ayarlarını eğerki efi modda kurulacaksa mevcut sistem,bios'u uefi ayarlarına göre derlenmesi gerekli buda ne yazıkki her cihaza göre standart bir herkezin eski alışılan gelen bir ayara sahip olmayan bir durum söz konusu.
* Bios uefi yapılandırmasında bios ayarlarının üzerinde tabii tahminle belirtiyorum cihazınız ne türlü bir bios versiyonu ve ayarlarına sahip bilmediğimden dolayı muhtemel genel yönergeleri alt kısma belirtiyorum.
*Secure boot ve Pxe Disable/kapalı konuma alın,*Boot yönergelerinin usbdisk usbhdd disk fonksiyonları nı Enable/aktif konuma alın.İşletim sistemleri seçimleri ile alakalı bir bölüm varsa bios üzerinde orn Select_OS: Win7,Win8 other şeklinde bunlardan sadece "other/diğer" olanını seçin.bazen eski donanıma sahip bios ayarlarında,adları geçmeyen yeni çıkan sistemler olabilir "win7 yazar",üstü yoktur mesela "other" seçeneği aktif edilir bu farklı sistemler içinde geçerlidir orneğin: Linux kurulmak istenilmesi gibi.
Takılı olan harici herhangi bir yazıcı,bluetooth,wifi mouse vb. gibi aygıtlar varsa cihazdan ayırın.
Diğer muhtemel çözümler: Özel bilgileriniz varsa diskinizde evvelinde yedekleme işlemlerini yapın.Hardiskinizi tamamen silin tek parça haline gelsin.Bunun için live çalışan yani kurulumsuz çalışan işletim sistemleri var.Bootable_WinPE,Acronis partition disk manager bootable veya Linux sistemleri dahi olabilir (ubuntu,linuxmint vb. gibi) diğer taraftan,düşük boyutta olanlarından herhangi birini indirerek cd veya usbdisklere live çalışan bu sistemlerden birini yazdırılıp mevcut sistemin hdd disklerin tamamını silin ne var ne yok temizlensin ki disklerde gizli veya bölünlenmiş olan partitionlar varmı bazen bunlar söz konusu olabilir sorunların kaynakları sebepleri olabilmekteler.
Özetle üstteki işlemler tamamsa "iso dosyası" md5hashcheck_dosya bütünlük kontrolleri,bios ayarlarının efi,legacy kurulum için hangisi isteniyorsa eğer (donanım düşükse eğer legacy mbr eski kurulum yöntemi önerilir!) kurulumun hazırlanması yönergeleri tamamsa mevcut cihazın hdd diskinin tamamen silinip tek parça ham haline getirilerek "wipe delete/silinme" işlemide yapıldıysa artık yeni işletim sistemini sorunları iletileri mavi ekranları görmeden kurmaya hazır hale gelmiş olmalı.Son olarak sistem uyumluluk kontrollerinin yapılması ve işletim sistemini indirdiğiniz kaynak microsoft sitesi dışında farklı kaynaktan indirilmiş olmasın burada işletim sistemlerinin "msdn orijinallik kriterlerininde büyük rol oynadığınıda belirtmek gerekli taktir edilirki,indirme işlemleri doğru kaynaklar üzerinden olması kesinlikle şart.hem sistem,hemde kulllanırken güvenililirlik bakımından.
Bundan sonrası size kalıyor artık kolay gelsin iyi forumlar saygılarımla.
https://www.kozba.org/mavi-ekran-hatasi-nedir/
Hocam ilgili konuda mavi ekran hataları çok iyi bir şekilde anlatılmış, tavsiye ederim.