Merhabalar.
Bugün Microsoft web sitesi üzerindeki teknik sohbet i kullanarak bir kaç soru sordum(sorduğum sorular farklıydı ama konu lisans kısmına geldi) kullandığım Windows 8'i boot ederek yüklediğim için illegal yazılım kullanıyormuşum. Windows 7 kurduktan sonra Windows 8'e yükseltmem gerekiyormuş(Windows 8 yükseltme sürümü olduğu için boot edilemezmiş). İllegal işletim sistemi kullanmakta olduğum için yasal işlem başlatılabilirmiş.
Üretici firma ile görüşüp OEM windows 7 home premium işletim sistemini kurup windows 8 yükseltmem gerekli.
Takibe almalarından korkuyorum.Bugün yine Windows 8'i boot ederek format atacağım ve windows 7 siparisi vermezsem yasal işlem başlatılır mı arkadaşlar ?
Bu kadar korsan kullanan var 2 tane işletim sistemi almak zorunda bırakıyorlar.2 İşletim sistemi de bilgisayar ile çöpe gidecek.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
aldığınız w8 üzerine kurulum(upgrade)üründür..
ilk kurulumda indirirken kullandığınız sistemi kurmak zorundasınız..daha açık;şayet 32-64 ürün satın almışsanız kuracağınız sistemin(32-64)alt yapısınında aynı olması gerekiyor...yani 32 kuracaksanız altyapı 32...64 kuracaksanız altyapı 64 olmak zorunda..
yapılan yanlış şurda "benim dvdim var istediğim gibi kurulum yaparım"..siz şayet indirirken kullandığınız sistemin üzerine kurup kullanıyorsanız vede format atmak zorundaysanız:1-ESKİ İŞLETİM SİSTEMİNİ KURMADAN(temiz format GİBİ gibi diyorum temiz format deyildir)FORMAT ATABİLİRSİNİZ.istediğiniz gibi BÖLÜMLEME yapabilirsiniz......
şayet bileşen değişir veya başka bir makineye kurmak isterseniz kurmak istediğiniz sistemin alt yapısını kurup(32-64)"ÜZERİNE KURULUM"yapabilirsiniz..
elinizde alt yapı dvd veya cd yoksa vir arkadaşınızdan alın kurulumu yapın aktifleştirmeden HEMEN ÜZERİNE W8İNİZİ KURUN.W8i aktifleştirin...kurduğunuz alt yapı sistemi aktifleştirmek gerekmiyor...