Windows 8 çıkınca ekran kartı değişecez :)128 BİT Windows' un çıkmasına daha çok var belki en az 10-15 sene sonra çıkar.
Windows 9 çıkıncada hem ekran kartı hemde işlemci değişecez çünkü directx 12 ve 128 bit geliyor
Windows 9 tahminim 2015 mart ayında çıkar
bu ne ya bu ne hız 2015 mart ayında ekran kartı değişmek yetmiyor birde işlemci değişecez
göreceksiniz ekran kartı alacaz sonra 2015 mart ayında Windows 9 çıkacak ve directx12 gelecek
üstüne birde 128 bit gelecek işlemci alacaz Microsoft a birileri ağır ol yavaşla demeli bence bu ne biçim saçmalık daha 64 bit yeni yeni yaygınlaşırken sen 128 bit i çıkarıyorsun
bakın Uğurhan dedi dersiniz 2015 mart ayında çıkacak Windows
Bu arada oyunların programların sistem gereksinimleri git gide artıyor artık 64-bit Windows' un standart olması kaçınılmaz oldu.
windows 9 ve 128 bit
- 1
- 2
linux da 32bit 64bit gibi ram sorunu yok bu microsoftun elinde.Biz linuxtan bahsetmiyoruz. Gelecekteki oyunların en az 4 gb ram' a ihtiyacı olacaktır. Bi zamanlar bilgisayarlarda 64 mb ram vardı sonra 512mb standart oldu sonra 1 gb standart oldu sonra da 1-2-4.... diye gidecek Windows' un 2-4 gb rama ihtiyacı olmasada oyunların ve programların 4 gb rama ihtiyacı olacaktır çünkü git gide oyunların programların resimlerin videoların kalitesi arttıkça daha güçlü donanıma ihtiyaç duyuyorlar.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (101323) ~ 10 Mart 2012 15:58
Biz linuxtan bahsetmiyoruz. Gelecekteki oyunların en az 4 gb ram' a ihtiyacı olacaktır. Bi zamanlar bilgisayarlarda 64 mb ram vardı sonra 512mb standart oldu sonra 1 gb standart oldu sonra da 1-2-4.... diye gidecek Windows' un 2-4 gb rama ihtiyacı olmasada oyunların ve programların 4 gb rama ihtiyacı olacaktır çünkü git gide oyunların programların resimlerin videoların kalitesi arttıkça daha güçlü donanıma ihtiyaç duyuyorlar.internette tonla yama mevcut win7 32bittede 8gb ram kullaniliyor.yani bence 32bitten sonrasi fuzuli.Maksat para kazanmak.Microsoftta bunu kavradi temkinli yaklasiyor.Cunku 64bit basina bela oldu.
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (101323) ~ 10 Mart 2012 16:00
bu olay biraz acayip oldu buda linux un gucu.cevap vermeden ben sorunun cevabini verdim garip.
bide sanal klavyeden fare ile tek tek yaziyom.
peki sen evinde rendermi yapiyon yoksa yuksek tanimli video resimmi isliyon.sadece kullanıyorum arada mp3 ipliyorum... render filan yapmıyorum bazı oyunlarda daha iyi grafik performansı veriyor... sen neden 64B düşmanı oldun ki?
64bit makinenizi 2 kat fazla yorar ve kasar windows in test ettigimiz son surumu kotasizdi xp gibi fark boyle kalirsa ilerde win 8 de fark edeceksiniz.128biti unutun bize gelmez.
Herzaman derim 32bit lider.10 sene sonra 64bit lider.(ama 32bit kalkarsa)
internette tonla yama mevcut win7 32bittede 8gb ram kullaniliyor.ne yamasıymış ilk defa senden duyuyom. Orjinal Windows 7-Vista-Xp 32-bit sürümleri en fazla 3,25gb ram çalıştırır. Orjinalliği bozulmuş windows sorunlu olur kimseye tavsiye etmem. Bi aralar windows xp de directx 10 ve internet explorer 9 çalıştırdıklarından bahsediyorlardı hepsi hikaye.yani bence 32bitten sonrasi fuzuli.Maksat para kazanmak.Microsoftta bunu kavradi temkinli yaklasiyor.Cunku 64bit basina bela oldu.
ne yamasıymış ilk defa senden duyuyom. Orjinal Windows 7-Vista-Xp 32-bit sürümleri en fazla 3,25gb ram çalıştırır. Orjinalliği bozulmuş windows sorunlu olur kimseye tavsiye etmem. Bi aralar windows xp de directx 10 ve internet explorer 9 çalıştırdıklarından bahsediyorlardı hepsi hikaye.http://forum.shiftdelete.net/win ... ar-ram-destegi.html
Windows' u çökertmeye gerek yok.
bunu yaparken temiz kurulum olmasi gerek 30kez denedim.crack den sonra yapmayin korsancilar.32-bit windowsu microsoftun tasarlamadığı bi araçla 64-bit gibi yapmak sorun çıkaracaktır elbet.
Ayrica cokme olmaz duzgun yuklersen.
Mecara yaşamak istemeyenler gerçek 64-bit windows' u kendi cd-dvd sinden baştan kursun bu tür ufak araçlarla uğraşmasın.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (101323) ~ 10 Mart 2012 16:55
32-bit windowsu microsoftun tasarlamadığı bi araçla 64-bit gibi yapmak sorun çıkaracaktır elbet.o işlem 32B'ten 64B'te çevirme değil... sadece kernele modül ekleme... windows hala 32B kalıyor...
Mecara yaşamak istemeyenler gerçek 64-bit windows kendi cd-dvd sinden baştan kursun bu tür ufak araçlarla uğraşmasın.
o kadar merak eden 32 bit windowsun en fazla ne kadar ram destekleyebileceğini gerçekten babayiğit programcı ise windows 2000 datacenter edition versiyonuna ait kernel çekirdeğinin içini açıp öğrenebilir. bu dediğim windows 64 bit' in 6 sı bile bilinmezken 16 gb ram adreslemeye sahip ilk 32 bit mimaridir. bazıları bunu bir şekilde açıp diğer 32 bit mimarilerede uygulanabilecek hale getirdi ama sağlıklı olmadığı kesin bir konu. unix yada linux' u da kıyaslamadan önce açarsınız kernel çekirdeklerini hem windows hemde linux karşılaştırırsınız görürsünüz farkı unix mimarisinin kullandığı kernel yapısı malesef microsoft tarafından kullanılabilecek türde değildir.
gercek 64bit yok.Olsaydi 32bit calistirmazdi.gerçek 64-bit windowslar kendiliğinden emulator ile 32bit programları destekliyor aynı 32bit windows xp' nin 16bit oyunları programları çalıştırdığı gibi o zaman sana göre gerçek 32bit te yok demektir.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (101323) ~ 10 Mart 2012 18:33
yazmadan geçemiyeceğim gerçek 64B mecburen 32B programlarıda desteklemek zorunda... bende 3 adet 64B işletim sistemi var ve 32B programları sorunsuz çalıştırıyor... LinuXMint ve 8'in 64B versiyonunu virtualbox ile deneyin cevabını alırsınız...
Programcı değilim. Ya da program konusunda uzman. Fakat bayağıdır bilgisayar kullanımıma baktığımda herşeyden önce 64-bit 32-bit kapışmasından önce neden Microsoft denilmeliydi. Neden herkez Microsoft ürünleri kullanıyorda Linux Microsoft kadar etkin kullanılmıyor ? Cevap basit ; Destek. Ne kadar açık kaynak kodla yapılsa da sadece yaptığınızla kalmak yetmiyor. Sizin işletim sisteminize uygun, programlar ve uygulamalar var ise ( özellikle Oyunlar ), neden gidip sadece işletim sistemi kullanmak için Linux'ü seçsin ki insanlar ? Pazarlama teknikleri, çözümlere olan aciliyet de buna özgü bir durum. Destek ne kadar ufak gözükse de aslında en büyük ihtiyaç bu anlamda. Bir de 64-bit olayı yok denilmiş. 64-bit olayı olmasaydı bu kadar programcı 64-bit yazdığını düşünüp milletini mi kadırıyor ? Bu arada 32-bit de denemedim ama ( Windows 7 ) 64-bit Windows 7 ultimate de Windows XP nin bile açamadığı oyunları açtım Windows XP mode sayesinde. Kusruma bakmayın XP hız olsa da topal. Destek veremiyorsa ne işe yarıyor ki ? Gelişimlere açık değilse neden aynı pilavı yiyesin ? Tabi Sadece 64-bit olayında İşletim sistemi de donanımsal olarak desteklenmeye muhtaç. Şuna da katılıyorum ; Programcılar 64-bit'e geçemediler hala. 64-bit in gerisindeler. Aşmaları gerek artık. E doğal olarak Microsoft da bu piyaasaya bakarak ürünlerini çıkartıyor. Sadece microsoft değil bu şirket politikaları ve pazarlama stratejileri gereği böyle. Şirket yönetiyorsan riskleri üstleneceksin. Linux de böyle bir risk var mı ? Linux de daha piyasayı ele geçiremedi. Bana tutup sakın Windows ile Linux'ü karşılaştırmayın. Linux de önem verilen programcılık değil mi ? Microsoft da oyun ve bir çoğu mevcut. Ama Linux de Microsoft'a nazaran sınıfta kalır bir çok alanda. Linux'un artıları Microsoft'un eksileri doğal olarak. Ama bana söylermisiniz Makineniz 10 saniye daha hızlı açılsa, istediğiniz oyunu oynayamayacaksanız o işletim sistemi ile ne anlam ifade eder ki ? ( Ev kullanıcıları için söylüyorum. Zaten uzman olanların oyunla pek alakadar olacağı bir zamanları olacağını da sanmam ). Yani evdeki kullanıcı oyun oynayamayacaksa, sadece ofis ve multimedya ( film, müzik, rip vs. ) işlemlerini görecekse Linux daha iyi olacaktır. Ama Micrsoft bu anlamda maalesef bir gömlek üstün Linux'e karşı. Bu da su götürmez gerçek. Nasıl mı ? Pazarlama stratejisi. Linux yoğunlukla oyun firmalarından pek destek alamıyor neden ? Özgür yazılım = Beleş ürün. Siz bir oyun firması olsaydınız parasız emek harcar mıydınız bu yüzyılda ? Cevap basit. Aynı şekilde de Server mantığında Linux üstün güvenlik vs. Yani birinin suçu diğerinin sevabı, diğerinin günahı diğerinin hediyesi.
senin dediğin eksik Linux dağıtımlarında oyun var hemde çok iyi oyunlar var Warsow, urban terror, AssaultCube v.s. bir çok oyun var... MS Windows satılan PC ile hazır gelmese kimse Windows kullanmazdı...Seçebiliyorsun. Sadece Microsoft Windows gelmiyor artık. Linux dağıtımları da var. Tabi isteyen gidip pc yi alacağı teknoshop a söylemediği sürece bu kültefi kabul etmiş sayılıyor. Bana 5-10 oyun sayarsın en fazla belki de Linux de. Oyun firmalarının hemen hemen hepsi Microsoft sistemlerine çalışıyor. Sadece Steam de 5000 den fazla oyun var. Örnek olarak misal.
Ben Daha 32bitteyim Yakında 64bit'e Geçicem Hem 128Bit Çıkarsa Çıldırabiliriz Türkiye Batacak ! Kardeşim 32bit'e İşletim Sistemi Çıkmazsa Çoğu Bilgisayar Kullanıcı MortİnGen Çünkü Onu Yüklemeyecekelr Belki Ama Kullandıkları İşletim Sisteminin Desteği Biterse O Zaman Çok Kötü Şeyler Olabilir Hem Windows9'Da Neymiş .mk :D Microsoft Bu Asus Mu Amd'mı Herne b..sa Bunları Desteklemeyi Bırak Microsoft Servet CEO Hepsi Gider Ben Söleyim :D
Programcı değilim. Ya da program konusunda uzman. Fakat bayağıdır bilgisayar kullanımıma baktığımda herşeyden önce 64-bit 32-bit kapışmasından önce neden Microsoft denilmeliydi. Neden herkez Microsoft ürünleri kullanıyorda Linux Microsoft kadar etkin kullanılmıyor ? Cevap basit ; Destek. Ne kadar açık kaynak kodla yapılsa da sadece yaptığınızla kalmak yetmiyor. Sizin işletim sisteminize uygun, programlar ve uygulamalar var ise ( özellikle Oyunlar ), neden gidip sadece işletim sistemi kullanmak için Linux'ü seçsin ki insanlar ? Pazarlama teknikleri, çözümlere olan aciliyet de buna özgü bir durum. Destek ne kadar ufak gözükse de aslında en büyük ihtiyaç bu anlamda. Bir de 64-bit olayı yok denilmiş. 64-bit olayı olmasaydı bu kadar programcı 64-bit yazdığını düşünüp milletini mi kadırıyor ? Bu arada 32-bit de denemedim ama ( Windows 7 ) 64-bit Windows 7 ultimate de Windows XP nin bile açamadığı oyunları açtım Windows XP mode sayesinde. Kusruma bakmayın XP hız olsa da topal. Destek veremiyorsa ne işe yarıyor ki ? Gelişimlere açık değilse neden aynı pilavı yiyesin ? Tabi Sadece 64-bit olayında İşletim sistemi de donanımsal olarak desteklenmeye muhtaç. Şuna da katılıyorum ; Programcılar 64-bit'e geçemediler hala. 64-bit in gerisindeler. Aşmaları gerek artık. E doğal olarak Microsoft da bu piyaasaya bakarak ürünlerini çıkartıyor. Sadece microsoft değil bu şirket politikaları ve pazarlama stratejileri gereği böyle. Şirket yönetiyorsan riskleri üstleneceksin. Linux de böyle bir risk var mı ? Linux de daha piyasayı ele geçiremedi. Bana tutup sakın Windows ile Linux'ü karşılaştırmayın. Linux de önem verilen programcılık değil mi ? Microsoft da oyun ve bir çoğu mevcut. Ama Linux de Microsoft'a nazaran sınıfta kalır bir çok alanda. Linux'un artıları Microsoft'un eksileri doğal olarak. Ama bana söylermisiniz Makineniz 10 saniye daha hızlı açılsa, istediğiniz oyunu oynayamayacaksanız o işletim sistemi ile ne anlam ifade eder ki ? ( Ev kullanıcıları için söylüyorum. Zaten uzman olanların oyunla pek alakadar olacağı bir zamanları olacağını da sanmam ). Yani evdeki kullanıcı oyun oynayamayacaksa, sadece ofis ve multimedya ( film, müzik, rip vs. ) işlemlerini görecekse Linux daha iyi olacaktır. Ama Micrsoft bu anlamda maalesef bir gömlek üstün Linux'e karşı. Bu da su götürmez gerçek. Nasıl mı ? Pazarlama stratejisi. Linux yoğunlukla oyun firmalarından pek destek alamıyor neden ? Özgür yazılım = Beleş ürün. Siz bir oyun firması olsaydınız parasız emek harcar mıydınız bu yüzyılda ? Cevap basit. Aynı şekilde de Server mantığında Linux üstün güvenlik vs. Yani birinin suçu diğerinin sevabı, diğerinin günahı diğerinin hediyesi.Bunu okuyun gerisini söylememe hiç gerek yok doğrusu bu !
- 1
- 2