Windows açılırken

tugays77
08-11-2009, 23:38   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
227 mesaj

Selam arkadaşlar xp iken pc me win 7 kurdum sıfırdan fakat win7 açılırken siyah bir ekran geliyor ve 2 seçenek çıkıyor
Daha Önceki Bir Windows Sürümü
Windows 7

birde bana burda 30 sn veriyor istediğim takdirde ben tıklayabiliyorum bunun gelmemesi için ne yapmam lazım daha önce başınıza böyle bişey geldi mi?

zxsel
08-11-2009, 23:49   |  #2  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

oncelıkle sen xp nın ustune faklı bır ısletım sıstemı kurmusun yanı hemxp hem wın 7 kurulu  hangısını tıklarsan o acılır tabıı xp zararvermedı ısen bunu ıkı yontemı var formatı yanlıs atmısın pc yı oncebıostan cd room ac yapcan cd yı takıp  wın 7  cdsıne pc acılırkenenterlıyıp temız bır format atcan bıostan boot bolununu  cd onde olsunhdd den ayarı   ıkıncısı bırde  recovery pcnın kendı recovery cd sııle  format atıp usune wın7 yuklucen oda hdd  bıcımlendırcek    tabıı1.yontem olmazsa

OSMAN BAĞÇEVAN
08-11-2009, 23:49   |  #3  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

:)
demekki xp yi silmemişsiniz..direk üstüne yüklemişsiniz..Silmek için :
easybcd
dosyaları elinizle silmeyi unutmayın.yoksa disklerin kapasitesi gereksiz dosyalarla dolacak..Bunun için de büyük bir ihtimal
C:windows.old
klasörü altına bakın..

ikinci sorununuz bana windows 7 yi direk kasada ki power tuşuyla kapattığımda 30 saniye vermesini hatırlatıyor..Siz normal bilgisayarınızı kapatırsanız sorun düzeliceğini düşünüyorum..

zxsel
09-11-2009, 00:05   |  #4  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

bu 30 sanıye meselesıde pc kapatma ıle ılgılı degıl pc acılısında sıyah ekran cıkar 30 sanıye sayar derkı wınxp mı wın7 yımı acmak sıtıyorsun secenegıdır egerkı 30 sanıye ıcınde secım yapma z  ı sen  en ust surum wın7 otomatık olarak acılır

OSMAN BAĞÇEVAN
09-11-2009, 00:16   |  #5  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

''birde bana burda 30 sn veriyor istediğim takdirde ben tıklayabiliyorumbunun gelmemesi için ne yapmam lazım daha önce başınıza böyle bişeygeldi mi?''
bilgisayar aniden kapatılırsa eğer 30 saniye geri sayar..30 saniye de bir seçenek seçmezseniz ''windows olağan şekilde''başlar..Tam olarak hatırlamıyorum ama böle birşey..

Sizin(zxsel) de dediğiniz gibi olabilir..Onu da
Bilgisayarım/özellikler/gelişmiş sistem ayarları/Başlangıç ve Kurtarma/Ayarlar/
''İşletim sistemleri listesini gösterme süresi:''
kutucuğundan ayarını yapabiliriz..
Burada ki kutucuğu işaretlemezsek de easbcd ye gerek kalmayacak sanırım...

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 09 Kasım 2009 00:18
zxsel
09-11-2009, 00:42   |  #6  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj
Alıntı: OSMAN BAĞÇEVAN  
Sizin(zxsel) de dediğiniz gibi olabilir..Onu da
Bilgisayarım/özellikler/gelişmiş sistem ayarları/Başlangıç ve Kurtarma/Ayarlar/
''İşletim sistemleri listesini gösterme süresi:''
kutucuğundan ayarını yapabiliriz..
Burada ki kutucuğu işaretlemezsek de easbcd ye gerek kalmayacak sanırım...

aynen dedıgınız gıbı  sanırım duzeltır

_eFeKenTLi_
09-11-2009, 00:55   |  #7  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj
Alıntı: zxsel  
oncelıkle sen xp nın ustune faklı bır ısletım sıstemı kurmusun yanı hemxp hem wın 7 kurulu  hangısını tıklarsan o acılır tabıı xp zararvermedı ısen bunu ıkı yontemı var formatı yanlıs atmısın pc yı oncebıostan cd room ac yapcan cd yı takıp  wın 7  cdsıne pc acılırkenenterlıyıp temız bır format atcan bıostan boot bolununu  cd onde olsunhdd den ayarı   ıkıncısı bırde  recovery pcnın kendı recovery cd sııle  format atıp usune wın7 yuklucen oda hdd  bıcımlendırcek    tabıı1.yontem

bu xp nın uzerıne yazmakla alakalı degıl . bende xp nın uzrıne kaydettım . farklı bırı surucuye yukledı buyuk ıhtımal wındows 7 yı . bır surucude xp   bır surucude wındows 7 yuklu buyuk ıhtımal. hangısını kullanmak ıstedıgını soruyor ...  wındows 7 yı kurarken tum suruculerı sılmemıs . wındows 7 yı tekrar kur ve tum suruculerı sıl ve tekrar suruculerı ayırarak yap duzelır .

tugays77
09-11-2009, 07:20   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
227 mesaj

xp yi ben tamamen sildim diski 0 ladım yani daha öncesinde xp d deydi şimdi win 7 c de ondan mı kaynaklanıyor yoksa

558memoli
09-11-2009, 10:04   |  #9  
Yıllanmış Üye
250 mesaj
Alıntı: tugays77  
xp yi ben tamamen sildim diski 0 ladım yani daha öncesinde xp d deydi şimdi win 7 c de ondan mı kaynaklanıyor

büyük bir ihtimalle

mustafa2116
09-11-2009, 10:35   |  #10  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

Win 7 kurtamalı format atar.
kafanız karışmasın kurtarma biçimmlendirmeden format atar demek.
Bu kurtarmalı format  otomatik seçilidir direk formata başlarsanız sisitem her iki ssitemide elde tutar ve
 içerdeki
Program files
windows
document an setting
dosyalarını windows.old klasörüne taşır.
 bu durumda  bişeyler eksik boot.ini autoexec.bat ... gibi dosyalar taşınmaz. bunlar elle silnmedikce orda kalır.
Windows kurulumu tamamladıktan sonra bu dosyaları silerseniz tekrar format atmak zorunda klaırsınız bukezde yeni ve eski işletim sisiteminin açılışını engellersinizi.

hata bu sisitemdeki boot.ini dosyasından kaynaklanıyor. Kurtarmalı format atıldığı için her iki işletim sisitemide çalışır duruyr ve boot.ini içine iki işletim sisitemi açılışı yazılı kalıyor. boot.ini içine girdğinizde xp olanını silerseniz xp açılmaz win7 yi silerseniz win 7 açılmaz.

Direk format yerine gelen penceredeki gelişmiş secenkelerine bir göz atın görsel olarak tıpkı xp deki gibi format atarsınız..tek fark maus ve görsellik :D:D:D

Son Düzenleme: mustafa2116 ~ 09 Kasım 2009 10:37