Windows açılmıyor; 0xc0000142

HPQ-User
16-03-2009, 16:55   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

sarampol sormuş:
Bilgisayarım açılamıyor. Windows yüklemesi bittikten sonra explorer exe uygulama hatası veriyor. "Uygulama düzgün olarak başlatılamadı (0xc0000142)"

Güvenli modda da açılmadı. Boot menüsünden geçmiş bir zamana geri yükledim gene çalışmadı.

Yardım edinnn :)

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Sony Vaio VGN-FZ31E dizüstü bilgisayar

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

alchakboy
18-03-2009, 19:29   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

arkadaşlar bilgisayarım hp pavilion dv9730et  malum vista yüklü olarak aldım.xp kullanmak istedim.xp kurdum zor bela driverleri bulddum (bi kaçını hala bulamadım)
yalnız garip bir durumla karşı karşıyayım
bilgisayarı açtığımda hiç bir şey çalışmıyor nasıl anlatacağımıda bilmiyorum. bilgisayar kitleniyor
mausu başlat menüsünün hizasındaki görev çubuğunun üzerine götürdüğümde kum saati şeklini alıyor.hiç birşeye tıklanmıyor hiç bir işlem yapamıyorum sadece görev yöneticisini açabiliyorum ctrl alt del ile.

nvidia driverlerını (ekran kartı /ethernet) yükleyene kadar sorun olmuyor yükledikten sonra böyle oluyor
sırf bu yüzden 4-5 sefer xp kurdum
4-5 sefer yeniden başlatınca sorun çözülebiliyor (bazende çözülmediği için tekrar xp kuruyorum)
lütfen yardım edin

Mustafa@PC
18-03-2009, 20:07   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

xp cd si ile onarma konsoluna geç ve diyeceğim komutları uygula :

1)fixboot
2)fixmbr
3)chkdsk /r

bunları yapmadan güncel bi virüs taraması yap...

tabi bunlar ana konuyu açan arkadaş için...

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 18 Mart 2009 20:08
alchakboy
18-03-2009, 20:28   |  #4  
Taze Üye
9 mesaj

lütfen banada yardım.....

Süleyman.
18-03-2009, 20:51   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

bu konuda çok sorun yaşanmış ama pek de tatmin edici cevap yok gibi söyle kabaca neti aradığımda. sanırım onarmak işe yaramazsa formatlamak dorunda kalacaksın. yine de aşağıdaki linke bak istersen:

Süleyman.
18-03-2009, 20:56   |  #6  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

vista yerine neden xp kurmak istenir onu da bir türlü anlamam. vista için bir xp arayüzü yapsalar da, herkes dertten kurtulsa. yanlış sürücüleri indirmiş olabilir misin?

Süleyman.
21-03-2009, 23:52   |  #7  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

demek senin blogundu o:)

mrtcpkr
14-09-2009, 03:01   |  #8  
Taze Üye
1 mesaj

peki msn bibi diğer prolarda ne yapıyoruz? ben dediğine benzer bir şey göremedim. kayıt defteriyle de oynamak istemedim.

isa_olcer
29-03-2010, 01:51   |  #9  
Taze Üye
1 mesaj

aynı hata bu gün bende de oldu. sistemi 1 gün geriye yükledim sorun çözüldü.

SubZero_34
29-03-2010, 17:12   |  #10  
Taze Üye
2 mesaj

Mrb
Nereye yazacağımı bilemedim  Konu açmaktansa buraya yazmayı uygun gördüm.
Sorum şu format atarken sürekli olartak mavi ekran alıyorum kurabilsemde birden mavi ekran vermeye devam ediyor. Hdd yi değiştirdim Ram i de değiştirdim Güç kaynağından olduğunu düşündüm güç kaynağını da değiştrdim halada mavi ekran hatası vermeye devam ediyor. İşlemci sıcaklığıda normal geldi 30-40 arası değişiyor. Sorun ne olabilir işlemci olsa sorun hiç açmazdı. Bana bu konuda yardım edebilirmisiniz.

Netron
29-03-2010, 20:30   |  #11  
Yıllanmış Üye
468 mesaj
Alıntı: SubZero_34  
Mrb
Nereye yazacağımı bilemedim  Konu açmaktansa buraya yazmayı uygun gördüm.
Sorum şu format atarken sürekli olartak mavi ekran alıyorum kurabilsemde birden mavi ekran vermeye devam ediyor. Hdd yi değiştirdim Ram i de değiştirdim Güç kaynağından olduğunu düşündüm güç kaynağını da değiştrdim halada mavi ekran hatası vermeye devam ediyor. İşlemci sıcaklığıda normal geldi 30-40 arası değişiyor. Sorun ne olabilir işlemci olsa sorun hiç açmazdı. Bana bu konuda yardım edebilirmisiniz.
Anakart arızalı olabilir xp'yi kurmadan önce ekran kartı dışındaki bütün kartları çıkarıp kurun eğer yine mavi ekran alıyorsanız anakartınız arızalanmış olabilir. Garantili ise garantide değişsinler değil ise yaptırmaya götürmeyin yapsalar bile yine arıza verir.

SubZero_34
29-03-2010, 22:54   |  #12  
Taze Üye
2 mesaj

Anakarttaki parçaları değiştirdim dediğim gibi ram hdd güçkaynağıda dahil değiştrdim.
başka işlemci taktığımda sorun olmuyor ne mavi ekran  geliyor karşıuma nede bir başka ahata kodu sorun olmuyor. ana karttada sorun olduğunu sanmıyorum işlemci değişikliğinde sorun oldu sadece.
format atılıyor ön yüklemeyide yapıyor restart çekiyor 2. restart açılışiında mavi ekran veriyor yani işlemci bozuk olsa neden hep aynı yerde hataa versin diğer parçalarda sorun yok sağlam.

Netron
30-03-2010, 23:18   |  #13  
Yıllanmış Üye
468 mesaj
Alıntı: SubZero_34  

Anakarttaki parçaları değiştirdim dediğim gibi ram hdd güçkaynağıda dahil değiştrdim.
başka işlemci taktığımda sorun olmuyor ne mavi ekran  geliyor karşıuma nede bir başka ahata kodu sorun olmuyor. ana karttada sorun olduğunu sanmıyorum işlemci değişikliğinde sorun oldu sadece.
format atılıyor ön yüklemeyide yapıyor restart çekiyor 2. restart açılışiında mavi ekran veriyor yani işlemci bozuk olsa neden hep aynı yerde hataa versin diğer parçalarda sorun yok sağlam.

sorununuz "cpu" cpu'nuzu değiştirmeniz dediğiniz gibi problemi çözüyorsa cpunuz arızalıdır. değiştirme vakti gelmiş garantili ise servise yönlendirin.