Windows acilmiyor

Mammoth
15-10-2006, 00:02   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
44 mesaj

Arkadasimin Fujitsu-Siemens ScaleoP markali bilgisayarindan biip sesi geliyor acildiginda. Bilgisayar daha sonra kisa bir bip (her bilgisayarda olan) sesi ile aciliyor. Daha once boyle bir ses yoktu. Arkadas siradan bir restart cekmis ve daha sonra windows acilmamis. Baktim herseyi dogru calisiyor ama Windows Xp yazisi cikacakken siyah ekran cikiyor ve hic bir sey calismiyor (ctrl-alt-delete de calismiyor). Acilirken cikan sesin donanimla ilgili oldugu tahminiyle daha onceki tecrubelerimle bir bir kartlari sokerek calistirmaya calistim,  ama olmadi. En sonunda ikinci hardiske yeni Windows kurdum calisti. Acaba neden boyledir ve eski Windowsun My documents almak istiyorum ama o folder acamiyorum. Belli ki windows guvenligi ile alakali. baska hardiskteki Administrator kullanici folderlarina nasil ulasabilirim ve problemin sebebin bilen varmi.

omer2197
15-10-2006, 10:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
166 mesaj

problemin sebebi açık gibi.hardiskine virüs girmiş olabilir.bir keresinde benimde başıma böyle bişey gelmişti.harddiskin garantisi de vardi ama.bir süre kullanmadım.daha sonra kendiliğinden düzeldi.adminstrator belgelerine nasıl ulaşacağını bilmiyorum.ama bi araştırırım.

nebikoska
26-10-2006, 22:44   |  #3  
Yeni Üye
47 mesaj

2 Cİ HARDDİSKİNE 2Cİ WİNDOWSU KURDUĞUNDA ESKİ WİNDOWS

ÇALIŞTIMI ??

Son Düzenleme: nebikoska ~ 26 Ekim 2006 22:44
Mammoth
28-10-2006, 07:51   |  #4  
OP Yeni Üye
44 mesaj

2. hardiske windows kurduktan sonra 1. windows calismadi. calissayda dosyalarima rahatlikla ulasabilirdim. Ayrica biip sesi boyle kaldi.

makaryos
28-10-2006, 09:50   |  #5  
Yıllanmış Üye
148 mesaj

Bence muhtemelen donanım değişikliği veya bios ayar değişikliği sonucu sistem kullanıcıyı ikaz ediyor. Ve bu şekide bir değişiklik olduğunda xp (yüklü olan disk sanki sökülüp tamamen başka konfigürasyonların olduğu bir bilgisayara takılmış gibi) kendini yabancı bir yerde görüyor. Aynı zamanda kullanıcının ilk xp kurulumu ve hesap işlemleri sırasında verdiği " dosya ve klasörlerimi gizle " komutu şimdi başına dert oluyor. Bu konuda tek tavsiyem sorunlu xp nin olduğu diski orjinal makineye takıp, mevcut bios ayarlarını default olarak ayarlayıp tekrar denemektir. Bunun haricinde ikinci bir diskteki şifrelenmiş klasörü açmak için gerekli uzmanlığa sahip değilim, o yüzden bu konuda birşey söyleyemeyeceğim.

xCisco
29-10-2006, 02:29   |  #6  
Taze Üye
8 mesaj

Eski dosylarıma ulaşamıyorum diyosun ama ulaşamadığın durumdaki hata mesajını belirtirsen neden ulaşamadığın konusunda yardımcı olabiliriz.

Mammoth
29-10-2006, 07:28   |  #7  
OP Yeni Üye
44 mesaj

Problem soyle, windows acilmadi yeni windowsu diger HDD kurdum o da calisti. Daha sonra eski windowsun My documents folderina ulasmayi calistigimda administrator yetkileri falan yok ve ulasim engellendi diye mesaj cikiyor. Diger butun dosyalara ulasabildim, sadece Administratora'a ait dosyalar engelleniyor.

nebikoska
29-10-2006, 18:44   |  #8  
Yeni Üye
47 mesaj

eski  hdd ni bilgisayara tek tak sonra windows xp cdsi ile
bilgisayarını aç

("windows hangisi kurulu ise") pro ise pro home ise home

cdsi ile sistemi aç

r tuşu ile windowsu onar de onardığı zaman bu sorun      muhtemelen kalmaz

cici__46
08-11-2006, 20:46   |  #9  
Üye
53 mesaj

kardeş sen bilgilerini almak istiyorsan erd commander isimli bootlanmış bir cd var bununla bilgisayarı bıostan cdrom desteği ile başlattıktan sonra pc yi bu cd ile aç ve direkt kendi hdd ni göreceksin buradan istediğin bilgiyi alabilirsin...biipp sesini genelde ram hatasından,ekran kartından,hdd den verebilir ama senin hdd arızalı olmalı bu cd boş deil admin şifreside kırıyor içindeki log smith bölümünden eski şifreyi istemeden direk yeni şifreyi yazıyorsun ve pc açılıyor......;)