selam arkadaşlar..çok ilginç bi sorunum var belki yardımcı olan çıkar..
dün akşam harici diskimi bilgisayarıma taktım..film almıştım arkadaşımdan izleyecektim..windows açıldı fakat sonra bir anda kitlendi herşey dondu..bende reset attım makinaya fakat windows logosu çıkıyor ya yükleme göstergesine geliyor orada 1-2 saniye sonra dondu açılmadı..bunun üzerine öteki harddiskimde vista vardı biostan açılışı ona verdim vistayı açayım dedim..fakat ne hikmetse vistada da aynı sorunla karşılaştım..tam yükleme simgesi çıkıyor ve 1-2 saniye sonra donuverdi..bende xp cd si taktım açılışı cd ye verdim..xp nin kurulu oldugu dizini formatlayayım tekrar yükleyeyim dedim.fakat dosyaları kopyalıyor ondan sonra disk bilgilerini gösteren ekrana geçmiyor orada takılıyor..aynı şey vistayı silmeye kalktıgım zaman da oldu..vista cd si taktım..windows is loading files dedi bitirdi..arayüz gelmedi yani dil seçimi filan yapıyosunuz ya o ekran..takıldı kaldı orada..xp ve vista için de güvenli modu denedim , enson çalışan ayarları denedim fakat yine yüklerken takılıyor donuyor..sanırım virüs var..harici diskimi de silemiyorum içinde önemli bilgilerim var..fakat 1 gb flash bellegim var..ona xp falan kursam bilgisayarı o şekilde usb bellekten açıp diskleri virüs taramasından geçirsem sorun düzelir mi?..aklıma başka bişey gelmiyor lütfen yardım edin..