Windows Azure Türkiye'de

CHIP Online
26-06-2012, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un açık ve esnek bulut platformu Windows Azure, Türkiye'de kullanıma sunuldu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/windows-azure-turkiye-de_34443.html

Microsoft, Türkiye'deki kurumlar ve uygulama geliştiricilerin de Windows Azure hizmetlerinden yararlanabileceğini duyurdu.  Bugün yapılan açıklama ile içinde Türkiye'nin de bulunduğu 48 ülkede daha kullanıma açılan Windows Azure toplam 89 ülkede hizmet veren en yaygın bulut servislerinden biri oldu. Microsoft veri merkezlerinden sunulan Windows Azure platformu tek başına veya diğer bulut yapıları ile birlikte kullanılabiliyor. Windows Azure'un sunduğu açık platform, yeni uygulamalar geliştirmek ve mevcut uygulamaları bulutun sunduğu kabiliyetler ile zenginleştirilme konusunda uygulama geliştiricilere çeşitli imkanlar sağlıyor.


Herhangi bir yazılım geliştirme dili ya da aracı kullanarak uygulama geliştirme özgürlüğü sunan Windows Azure, geliştirilen bu uygulamaları güvenli bir şekilde barındırmaya ve sunduğu esneklik sayesinde de ihtiyaç duyulan ölçeklerde kullanabilmeye olanak tanıyor. Windows Azure kurumlara ise işlerini ve uygulamalarını kendi belirleyecekleri, yapılarına en uygun hız ve kapsamda bulut sistemine taşımalarına da yardımcı oluyor.


Yeni özellikleriyle artık daha güçlü


Türkiye'deki kullanıcılar Windows Azure'un yeni eklenen özellikleri ve geliştirilen hizmetlerinden de yararalanabiliyor. Windows Azure'un bu ay başında ön izleme olarak açıklanan yeni ve güçlü özelliklerinin başında web siteleri, sanal sunucular ve medya servisleri geliyor. Windows Azure ve Özel Bulut ortamları arasında güvenli ağ ortamlarının kurulabilmesi, yeni yönetim portalı, veri depolama için coğrafi yedekliliğin yanı sıra yerel yedeklilik ile SQL raporlama bazı diğer önemli teknolojik gelişmeler olarak göze çarpıyor.


Tüm Konu: Windows Azure Türkiye'de

Kaynak: www.chip.com.tr