Windows Başlamadan Reset. Yardım Lütfen !

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
WinterSong
13-03-2006, 20:41   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

sorunu en bastan anlatayım...
bilgisayarıma format attım formattan sonra cdrom u görmedigini anladım. danıstıgım kisiler bi format atmamı ve düzelecegini sölediler tekrar formata kalktıgım heranda bicimlendirmeden sonra kur dosyalarını yüklerken şu adlı dosya kopayalanamıyor die hata vermeye basladı. her formatta farklı dosya okunamıyor ve farklı yüzdelerde hata veriyordu. Cdrom u deistirdim gene aynı hatalar ve yüklemeyi yaptıgım Cdde de sorun yoktu cünkü baska bir arkadasın windowsunu aynı cd den hic hatasız kurduk. baktım o kdar denemeden sonra format atamıcam hdd yi arkın bilgisayarına taktım. o şekilde bi format attım ve xp sp2 kurdum daha sonra hdd yi alıp benim bilgisayarıma taktıgım anda windows acılırken güvenli modda başlat komut desteği yda olağan sekilde baslat gibi bir menu cıkıyor aradan hangi secenege tıklarsam tıklayım saniye icinde mavi bi ekran geliyor ve reset atıyor.  windows load ekranı gelir gelmez. garip bi durum var Cd den calısan mandrake linux ile çalıştırdıgımda bi sorun vermiyor bilgisayar acılıyor sorun benim hdd olabilir dedim. arkadasım hdd sini kendi bilgisayarıma taktım gene aynı sorunlar.Soru
yardımcı olabilirmisiniz acaba sorun acaba nerde olabiir bios damı anakarttamı işlemcidemi bir türlü sökemedim tşkler..

make-believe
13-03-2006, 21:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,836 mesaj

Bios ayarlarıyla oynadınız mı? Büyük ihtimal bana biostan gibi geliyor. Başıma gelmişti.

Bios'u default değerlere geri alın yada yaptığınız bir değişiklik var sa geri alın. Bunları söylerken sisteminizin daha önce düzgün çalıştığını varsa yarak söylüyorum.

Başka bilgisyarda yüklenen Wimdows XP sizin kinde sorun çıkarır. Kendini resetler çünkü donanım farklı.

RAM ayarlarıyla da oynarsanız bu tip resetlemeler yapar.

WinterSong
14-03-2006, 00:16   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

bios pilini cıkartmıstım ama taktıktan sonra load optimized default yapmıstım geri iosadan kaynaklanan bi sorun bencede olabilir bugün baska bir islemci taktım gene aynı sekilde sorun verdi sorun islemcidede diil linux kurdum cant found job tty1 gibi bir uyarı verdi ve oturum acılmadı deisik deisik hatalar verio ne oldugunu anlayabilecegim sabit bir hata yokkki makinada islemcinin ısınmasından olabilirmi acaba islemci fanını deistirsem bi yararı dokunurmu yada yeni bi anakartmı :P nasıl bi sorunsa ilk defa karsılasıyorum ve hala cözüm bulabilmis diilim..