Windows defender'ı sistemimden kaldırmak

HPQ-User
02-06-2007, 13:38   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ersinkr sormuş:
Windows defender programını vista home premium işletim sistemimden kalıcı olarak nasıl silebilirim?

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
P4 3.06
1GB Ram
128MB ekran kartı
80GB harddisk

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)

ugur90
02-06-2007, 14:22   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
137 mesaj

windows defender, vista'yla beraber yüklenir ve kaldırılması imkansız olmasada cok ugrastırır. onun yerine devre dışı bırakmak en akıllıca çözüm olacaktır, onun icinde:

1- windows defender'ı ac ve "windows ile birlikte başlat" (yada buna benzer bi yazı olması lazım:)) seçenegini iptal ederek windows'la beraber her seferinde açılmasını engelle.

2- sorada masaüstünden bilgisayar'a sag tıklatıp yönet'e tıkla ve acılan pencereden hizmetler'e gel, orda altlarda "windows defender" hizmeti var, ona çift tıkla ve acılan pencereden önce durdur'a tıkla sorada yine ordan başlangıc türü'nü "devre dışı" olarak belirtip tamam de. OK ;)

biras uzun gibi duruo ama aslında cok basit 2 işlem ;)

Son Düzenleme: ugur90 ~ 02 Haziran 2007 14:23
erkanc
02-06-2007, 15:53   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

bence şöyle yap vlite diye bir program var onunla istediğini vista dvdsine yapabiliyorsundvd içeriğini diske at sonra istemediklerini kaldır veya eklemek istediklerini ekle sonra makineni o oluşturduğun dvd ile formatla kur defender yüklenmemmiş olur

ugur90
02-06-2007, 23:42   |  #4  
Yıllanmış Üye
137 mesaj

erkanc, yani basit bi defender icin koskoca vista'yı formatlamak pekte akıllıca birşey degil acık konusmak gerekirse. yani 5dk icinde tamamen pasif duruma getirmek varken vlite'ı indirmek, kurmak, vista dvd'sini pc ye kopyalayıp yeniden düzenleyerek yeni bir DVD'ye yazmak ve sıfırdan PCyi formatlamak, sorasındada ayarları, oyun+prog+vb dosyaları tekrar yüklemek icin saatler harcanır. değermi? yanlıs anlama seni kotulemiorm ama kısayol varken bunlarla ugrasmak yani pekte akıllıca degil. hem defender yüzlerce MB yer kaplamıo silmek yerine pasif durumda kalmasının hicbir zararı olmaz hem belki ilerde lazım olur fikri degisir.....

erkanc
03-06-2007, 09:52   |  #5  
Yıllanmış Üye
3,213 mesaj

adam sanki bundan sonra bilgisayaına format atmayacak yada herseferinde defender kurulmayacak bir kere böle yaptıktan sonra olay düzelir hem senin yolunda tutacağına pek kannaat getirmiyorum

Son Düzenleme: erkanc ~ 03 Haziran 2007 09:54
Aras Yurtman
03-06-2007, 15:01   |  #6  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
571 mesaj

ugur90'a katılıyorum. Çünkü bir tek program için format atmak çok zahmetli ve gereksiz. Üstelik de programın hizmetini ve otomatik başlangıcını kapatarak hiç kullanmama imkânı varken. Bir de bu basit yöntemle Windows Defender ileride kullanılmak istenirse kolay bir şekilde etkinleştirilebilir.

ugur90
03-06-2007, 16:26   |  #7  
Yıllanmış Üye
137 mesaj

yani arasyurtman dimi, bu arada ilerde format atar büyük ihtimalle tamam kendi istedigi gibi yeni bi dvd yapsın da suanda bi program icin sapasaglam sistemi formatlamak hicte akıl ürünü deil, istiosa dvd'sini hazırlar koyar kenara sadece bana gore daha akıllıca olan fikri dedim(ki oyle zaten mantıklı bakılırsa olaya)

erkanc
03-06-2007, 17:54   |  #8  
Yıllanmış Üye
3,213 mesaj

bende size gülmekten katılıyorumKahkahaKahkaha

Son Düzenleme: erkanc ~ 03 Haziran 2007 17:55
ugur90
03-06-2007, 17:57   |  #9  
Yıllanmış Üye
137 mesaj

zaten anlayamadıgn seye anca gülünür, baska ne yapabilirsinki?

erkanc
03-06-2007, 17:59   |  #10  
Yıllanmış Üye
3,213 mesaj

ciddimisn anlatsana sen bana uğur hocam senin anladığın baya belli giganın dediği juniorlarla ne güne kaldık yarabbim

Son Düzenleme: erkanc ~ 03 Haziran 2007 18:03
qabriel
18-12-2009, 11:50   |  #11  
Taze Üye
2 mesaj
Alıntı: erkanc  
bence şöyle yap vlite diye bir program var onunla istediğini vista dvdsine yapabiliyorsundvd içeriğini diske at sonra istemediklerini kaldır veya eklemek istediklerini ekle sonra makineni o oluşturduğun dvd ile formatla kur defender yüklenmemmiş
Erkan Bey, bundan sonrası için konuşuyorsunuz. ersinkr arkadaşın istediği şu an için bir çözüm. Sizin  önerdiğiniz ise pire için yorgan yakmaya benziyor.

ersinkr isimli arkadaş şunu deseydi; "Sistemimi yeniden kuracağım. Fakat Windows Defender yüklenmesin istiyorum." dediğin en güzel çözüm olurdu. Problem bu değil ki. Kurulmuş ve stabil çalışan bir sistem üzerinden sistem içerisine gömülü bir programı kaldırmak için devre dışı bırakabilme gibi bir durum söz konusu iken, neden sistemi tekrar kurma yoluna gidilsin ki? Mantıklı mı bu? Kime sorsanız hayır diyecekler.

Şu an IT müdürüyüm. Teknik serviscilik zamanlarımda en önemli özelliğim kısa sürede problem çözebilmemdi. Bu sebeple bu zamanlara kadar gelebilip bu unvana sahip olabildim.

Sizlere (nacizane) tavsiyem, pratik olunuz. Problemleri hızlı, uğraştırmadan çözünüz. Olaylara bu şekilde yaklaştığınızda müşterilerinizin saygısını kazanırsınız.

İyi günler dilerim.