Windows Derecelendirme Sorunu Lütfen Yardım.

mss2008
17-02-2012, 14:16   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj

Merhabalar Arkadaşlar..

Ben yeni SSD harddisk aldım ve  bir dizi optimizasyon önerileri vardı internette onları uyguladım.. Acaba WİNDOWS DERECELENDİRMESİ bu yüzden çalışmıyor olabilir mi?

"Derecelendirmeyi başlatıyorum normal çubuk dolana kadar testleri yapıyor ama sonunda ne puan veriyor ne bişi yapıyor tüm  satırlar boş gözüküyor.."

Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.. Aşağıda yaptığım bazı optimizasyonlarıda sizinle paylaşıyorum :

@@@@@@@@@@@@@@@

Yazma Önbelleğini Etkinleştirin
Yazma önbelleğini etkinleştirerek SSD’nizden daha yüksek performans almanız mümkündür. Bunun için Denetim Masası -> Sistem ve Güvenlik -> Aygıt Yöneticisi ->(Disk sürücülerini seçin)-> SSD’nizin simgesinin üstüne çift tıklayın. Karşınıza bir ekran gelecek -> ilkeler sekmesine tıklayın -> Aygıtta yazma önbelleğini etkinleştir kutucuğu işaretli değilse işaretleyin -> hemen aşağıdaki Windows aygıtta önbelleğe yazma arabelleğini temizlemeyi kapat kutucuğuna da tıklayın -> Tamam tuşuna tıklayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Uyarı: “Windows aygıtta önbelleğe yazma arabelleğini temizlemeyi kapat” kutucuğunu işaretliyse bilgisayarın elektriği aniden kesildiğinde verilerinizi kaybedebilirsiniz.

İndekslemeyi Devredışı Bırakın
İndeksleme işlemleri sırasında SSD’niz sürekli olarak bir veritabanına çok küçük boyutlu veri yazmak zorunda kalır. Tabii bu da performansı olumsuz etkileyen etmenlerden biridir. İndekslemeyi kapatmak için şu yolu izleyin: Başlat -> Bilgisayar (sağ tuş tıklatın) -> Yönet -> Hizmetler ve Uygulamalar -> Hizmetler -> Windows Search (sağ tıklatın) -> Özellikler -> Genel sekmesinde başlangıç türü “devredışı” olacak şekilde ayarlayın. Durun daha bitmedi. Bir de SSD tarafında bir değişiklik yapmamız gerekli: Bilgisayar -> SSD diskiniz üzerinde sağ tuş tıklayın -> işaretli durumda olan “Bu sürücüdeki dosyaların, dosya özelliklerine ek olarak içeriklerinin de dizin haline getirilmesine izin ver” seçeneğindeki işareti kaldırın uygula düğmesine basıp kapatın.

Superfetch’i Kapayın
Regedit.exe’yi açın ve aşağıdaki yolu izleyin
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
"EnableSuperfetch  satıra sağ tuş tıklayın -> değiştir -> 3 değeri yerine 0 yazın ve tamam yapın.

TRIM Komutları
TRIM komutu etkinleştirin
Cmd komut satırına fsutil behavior set disabledeletenotify 0 yazın. Kapatmak için 0 yerine 1 yazmalısınız.

TRIM özelliğinin etkin olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?
Cmd komut satırına fsutil behavior query disabledeletenotify yazın. Karşınıza aşağıdaki yazı geliyorsa TRIM zaten etkindir.
DisableDeleteNotify = 0
Eğer 0 yerine 1 yazıyorsa etkin değildir.

Ayrıca sistem korumasını da kapattım..

"Yönetimsel Araçlar" kısmında Windows search ı da iptal ettim..

yardımlarınızı bekliyorum..

saygılarımla

hakean
17-02-2012, 14:25   |  #2  
hakean avatarı
Yıllanmış Üye
1,572 mesaj

sistem kurtarma  yap yada geri yükle

Flapjack
17-02-2012, 14:32   |  #3  
Flapjack avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
860 mesaj

derecelendirme önemli deil o kadar 
istersen bu program ile derecelendirme yapabilirsin
http://hwmblackbox.com/en/download

Son Düzenleme: Flapjack ~ 17 Şubat 2012 14:36
hakean
17-02-2012, 23:25   |  #4  
hakean avatarı
Yıllanmış Üye
1,572 mesaj

yada windows özelliklerinden açıp kapatıp olabilirsin veya msconfig yaz işlemlerden hallet

mss2008
18-02-2012, 11:01   |  #5  
OP Yeni Üye
25 mesaj
Alıntı: hakean  
yada windows özelliklerinden açıp kapatıp olabilirsin veya msconfig yaz işlemlerden
bu mesjınızı biraz daha açabilirmisiniz acba?

teşekkür ediyorum..

hakean
18-02-2012, 11:23   |  #6  
hakean avatarı
Yıllanmış Üye
1,572 mesaj

program ekle kaldıra gel orda windows özelliklerini aç kapa var ordan aktif et olmassa çalıştıra msconfig yaz hizmetlere gel ordan bul okadar önemlide deil kardeş yani ama bunlarda olmassa sistem kurtarma yap ek bir cd ile oda olmusa geri yükleme yap %100 hade kolay gelsin

mustafa2116
18-02-2012, 11:54   |  #7  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

derecelendirme hatanız kayıp veri hatasından oluşmakta. Sorunun net bir çözümü malesef yok.

Sandisklerde disk hızı hesabı  windows belirlenen hız hesabından fazla olduğunda kayıp veri ortaya çıkmakta.
ortaya çıkan kayıp veri kayıp değil ama hesaplama süresine giremediğinden  veri kayıp sayılıyor.
Bir tür windows  hayali kurulumda kalmış oluyor :)