İyi Günler Arkadaşlar...
Benim 400 gb lik bi hdd var 200 c 200 d diye ayrılmış.Ben bu c yi 2 ye bölmek için yeniden bir windows 7 kurmaya karar verdim.Kurulumda yüklenecek konum ekranı geldiğinde c yi tamamen sildim ve 86 gb lik yeni bi bölüm oluşturdum ve geriye 100 gb lik bir bölüm kaldı.O bölümü o zaman öyle bıraktım.Kurulum bittikten sonra Disk Yöneticisinden o ayrılmamış alana sağ tıkladım basit birim oluştur dedim ve en sonunda sabit disk alanını dinamik alana çevrilecği uyarısın verdi ben de onayladım fakat onayladıktan sonra windows 7 nin bölümleri dinamik yaptığını fark ettim.
resim burda
[url='http://www.hizliupload.com/img/53889Adsizffff.JPG'][/url]
Daha sonra win7 dvd siyle bilgisyarı boot ettiğimde bu diskler üzerinde hiçbir şekilde düzenleme yapamadığımı farkettim( c dışında.yalnız c de de biçimlendirmeye izin veriyor) Ben de bir xp cd si taktın ondan boot ettim ve onda da 280 gb lik dinamik sabit disk alanı gösteriyor ve biçimlendirilmemiş alan yazıyor.Acaba ben tekrardan nasıl bu hdd yi eski haline getirebilirim yani c yi silip ve oluşturduğum yeni alanı silip birleştirmek tabiki d deki veriler kaybolmadan...(başka bir deyişle c,d ve f nin üzerindeki sarı çizgileri nasıl mavi yaparım : ) )
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...