Windows Fazladan Update

Rabbit
01-10-2012, 23:53   |  #1  
Rabbit avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
88 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

Merhana arkadaşlar. Windows 7 Ultimate kullanıyorum. Güncelleştirmelerle ilgili bir sorunum var. Ben Visual Studio 2010 kullanıyordum taki 2 gün öncesine kadar 2012 çıktığı için sildim. Fakat şöyle bir sorun var Visual Studio kullanırken çok önceden Visual Studio nun SP 1 yayınlandı bunuda windows updateme geldi fakat ben yüklemedim büyük boyutlu olduğu için. Şimdi bilgisayarımdan kaldırdım fakat update hala bana SP1 için güncellemeye zorluyor. Bütün güncellemeler yüklü fakat SP1 yüklü olmadığı için hep yeni günçelleştirme var diyor. Nasıl düzeltebilirm acaba bu durumu???

commspro
03-10-2012, 14:06   |  #2  
commspro avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 2
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Size çözüm için iki yöntem önerebilirim:

Birincisi geçici çözüm olarak SP1 güncellemesini Windows Update sayfasında gizlemek, ikincisi ise muhtemelen program kaldırma ile ilgili bir hata olduğundan bu durumu kalıcı olarak düzeltmek. İlk yöntem son derece basit: Windows Update sayfasında (Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Windows Update\Yüklenecek güncelleştirmeleri seçin) ilgili güncellemenin üzerine sağ tıkladıktan sonra "Güncelleştirmeyi gizle" seçeneğini aktive ederseniz artık Windows size bu güncellemeyi göstermeyecektir.

Ancak muhtemelen Visual Studio 2010 kaldırılırken bazı registry dosyaları silinmediğinden Windows hala VS 2010'u yüklü zannederek bu güncellemeleri yapmak istiyor olabilir. Sorunu kalıcı olarak çözmek için aşağıdaki sayfada yer alan Microsoft Fixit Şimdi Çalıştır butonuna tıklayarak ilgili programı yüklemeniz ve ekrandaki talimatları izlemeniz yeterli olacaktır. Esasen Microsoft Fixit'i sorunlu her programı bilgisayardan kaldırmak için kullanabilirsiniz.


Umarım faydalı olabilmişimdir.:))

Son Düzenleme: commspro ~ 03 Ekim 2012 14:08