Windows garip davranıyor

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
tutamon
20-04-2007, 00:30   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Öncelikler herkeze iyi günler diliyorum,

Şu sıralar bilgisayarımda garip bir sorun var.Yeniden işletim sistemi kurmama rağmen.Bazen, bazen diyorum çünki windows yada bu sorunu neyin tetiklediğini anlayamadım, windows garip davranıyor.Şöyle örnekler isem :

masaüstüne herhangi bir simgeye tıkladığımda seçili kalıyor ve başka bir simgeye tıkladığımda oda seçili kalıyor,bu olay görev yöneticisinde de aynı şekilde oluyor.Yada explorer ı açıp adres bölümüne W tuşunu bastığım gibi explorer kapanıyor.Yada simge durumuna küçült dediğimde bar a inip birdaha o sayfa açılmıyor aşşada kalıyor öle.Kapat deyincede gurubu kapat hepsini kapat gibi garip bir menü çıkıyor.

Acaba benim sorunum nedir? Bilgisayar AMD 2800 1GB ram 128 onboard ekran kartı 2 hdd biri 2 ye bölünmüş.Geri kalan şeyler klasik.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

iltiyam
20-04-2007, 03:02   |  #2  
Yeni Üye
26 mesaj

bilgisayarınıza en son ne zaman virüs taraması yaptırdınız?
bence zamanı gelmiş de geçmiş bile.
arkadaşım sana tavsiyem nod 32'nin son sürümünü yükle ve derin temizlik yap. bulduğu herşeyi çekinmeden sil. tabi ki öncesinde önemli verilerinin yedeğini almayı unutma.
kolay gelsin..

Borga-x
20-04-2007, 08:48   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Kaspersky kur forum içinde lisanslı key dosyalarının oldugu linkide bulabılırsın. Stune Ad aware kur spy taraması yap. Ccleaner kur ve fazla dosyalarından kurtul. Registry mecanıc programı ile de registry kayıt dosyalarını düzenle zaten prog. kendısı işe yaramayan dosyaları siliyor. Bu arada Kasper NOD32'den daha sağlıklı veritabanı hergun guncllenıyor.

Yedek almayı ihmal etme önce tabı o dosyalarında vırus yoksa

benersince
20-04-2007, 09:25   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

Kaspersky kur ...pc yi bir tarattır bu arada mod 32 den b kaspersky güncellemesi daha iyi

umut7878
21-04-2007, 23:49   |  #5  
Taze Üye
10 mesaj

[*<] Bilgisayarına dikkat et! [*<]

NOD32'yi sil.Onun yerine Kasper yükle.Temporary files'i sil.Kasanın arkasındaki tüm prizleri çek.Fişi de çek.(Anahtarlı 2X,3X,4X ve 5X bağdaştırıcı priz kullanıyorsan anahtardan gücü kes öyle fişi çek.)[*<]

¯

Bu halde bilgisayarı 1 hafta dinlendir.Oha!
  • Nod32'yi mutlaka sil!

make-believe
22-04-2007, 00:46   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,836 mesaj
umut7878
[*<] Bilgisayarına dikkat et! [*<]

NOD32'yi sil.Onun yerine Kasper yükle.Temporary files'i sil.Kasanın arkasındaki tüm prizleri çek.Fişi de çek.(Anahtarlı 2X,3X,4X ve 5X bağdaştırıcı priz kullanıyorsan anahtardan gücü kes öyle fişi çek.)[*<]

¯

Bu halde bilgisayarı 1 hafta dinlendir.Oha!
  • Nod32'yi mutlaka sil!
Gülüş

chiemsee111
22-04-2007, 13:04   |  #7  
Yıllanmış Üye
388 mesaj
umut7878

Bu halde bilgisayarı 1 hafta dinlendir.

Gülüş Aspirin, antibiyotik filan tavsiye etmiyecekmisin? Gülüş

make-believe
22-04-2007, 13:22   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,836 mesaj

Ya çok hoş olmuş arkadaşın önerileri. Çok güldüm... Özellikle 'Bilgisayarı bu halde bir hafta dinlendir' önerisi insanı hemen gülümsetiyor.Beğendim

chiemsee111
22-04-2007, 13:26   |  #9  
Yıllanmış Üye
388 mesaj

GülüşEvet; bir pazar gününün nese icinde baslamasina katkida bulundugu icin, arkadasa sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum.
AlkışBeğendim

sdrzm
22-04-2007, 14:52   |  #10  
Yıllanmış Üye
215 mesaj

Muhtemelen virüs. NOD32 piyasadaki en iyi av araçlarından birsisdir. Bir çok testte en başarılı av çıktı kendisi (geçen sene). Ayrıca spy da taradığı için hangisi sorun çıkarıyorsa anında bulup temizler

tutamon
30-04-2007, 13:49   |  #11  
OP Taze Üye
2 mesaj

Yardımlarınız için çok teşekkürler.Bilgisayara format attım, yeniden kurdum.Kurar kurmaz gene aynı şeyleri yapmaya başladı.Virüs tanıma programları herhangi birşey bulamadı.C ve D olarak tarattım.Sanırım onca senenin birikimi gidecek ama D yide sileceğim:(

Yinede çok sağolun,Artık olmaz ise suçu AMD işlemciye atacağım çok ısınıyor falan diye:)

(Mutlaka hatalı biri yada bişileri bulmam lazım hehe)

Borga-x
30-04-2007, 14:06   |  #12  
İlk Maestro
11,767 mesaj

AMD'ye suçu atma bence, en büyük hataları kullanıcı yapar. Bu arada işlemcin çok ısınıyorsa www.fireball.net adresınden işlemcine yenı bir sogutucu alabilirsin.

Son Düzenleme: Borga-x ~ 30 Nisan 2007 14:19
anatoliann
30-04-2007, 17:38   |  #13  
Taze Üye
1 mesaj

dostum en güzeli tut camdan aşağı at sen onu ya...

Borga-x
30-04-2007, 17:45   |  #14  
İlk Maestro
11,767 mesaj

Walla XP'nin saçma davranmadığını kim söyleyebilir ki. Hangi sistemde düzgün çalışan bir XP gördün

radjool
02-05-2007, 10:29   |  #15  
Üye
50 mesaj

bence klavyende sorun var. CTRL tuşu kendiliğinden basılı kalmış olabilir.

GRaNZaT
02-05-2007, 10:55   |  #16  
Yıllanmış Üye
4,234 mesaj

İyi ki virüs diye bir şey var. Hepiniz virüslere yüklenmişsiniz. Onlar olmasaydı heralde boş kalacaktı cevap kutuları :)

Ciddi bir cevaba gelince.. Öncelikle şüphelendiğim nokta tümleşik ekran kartın. Anakartının sitesinden ekran kartının sürücülerini bul ve kur. Bu işlem, verdiğin hataların muhtemelen görüntü özellikleri ile ilgili bir iletim hatası olması dolayısıyla ekran kartından kaynaklanıyor.

Bunu yaparken, öncesinde veya sonrasında ekran kartınında temel sürücülerini güncelle ve sonraki durumu buraya bildirirsen ben de ona göre sana yardımcı olmaya çalışırım..

Ayrıca virüsleri rahat bırakın ya :)

radjool
02-05-2007, 12:53   |  #17  
Üye
50 mesaj

arkadaşlar ctrl tuşuna basarak arkadaşın yaptığı işlemleri yaparsanız siz de aynı sonuçlarla karşılaşırsınız. isterseniz deneyin. bence sorun klavye :)

GRaNZaT
02-05-2007, 17:48   |  #18  
Yıllanmış Üye
4,234 mesaj
asimileci
sayın mod arkadaşım format çekmiş sorunu olan arkadaş
yine aynı problemi yaşıyor
ekran kartıyla şimdi ne alakası var
format çektikten sonra sürücüleri kurmasada çalışması lazım değilmi? sadece daha verimli çalışmaz,yani verimsiz çalışır.

ekran kartıyla ilgili problem değil bence
onda büyük ihtimal spy var yada klavyede problem var

Windows Vista'nın Release Candidate'leri (RC) ilk çıktığında, bir çok kullanıcı aynı dertten muzdarip durumdaydı. Vista'yı açtıktan bir kaç dakika sonra bilgisayar donuyordu. Ama aynı problemi güvenli kipte yaşamıyorlardı. Sorunun cevabı ekran kartı sürücülerinde çıktı. Aslında bir kaç örnek daha verebilirim ama "en kestirme yol virüsler" mantığını kabul etmeden yaşamayı, sorun çözmeyi öğrenmek lazım. Yani senin forumdaki mesajlarının 75%'inde yazdığın gibi Kaspersky herşeyi çözmüyor :)

Bunun dışında soru ekleri kelimeden ayrı yazılır asimileci.

Başkaca bir şey, spy dediğin spyware tarzındaki "yaratıklar" bilgisayardan bilgi çalmak, yani spy'lık (ajanlık) yapmak üzere yazılmıştır. Yukarıdaki sorunların kaynağı olma ihtimalleri yok. Kaldı ki kendi kendini tekzip ediyorsun, düzgün format atılmış bir bilgisayarda spy falan kalmaz görünürde. Bilgisayar bilginizi biraz derinleştirin arkadaşlar. Bozarak yapın, yaparken bozun, karıştırın (sonra bilgisayarınıza bişi olursa faturayı bana göndermeyin ama :) ) ama öğrenmek için çaba harcayın. Körü körüne bazı bilgilere yapışmayın hayat boyu.

Lafım sadece sana değil asimileci ama açıkçası senin Kaspersky mesajlarında batacak dereceye geldi...

jeomania
03-05-2007, 07:09   |  #19  
Yıllanmış Üye
1,251 mesaj
asimileci
1. ben sadece kaspersky demiyorumki nod32 de diyorum ve de avira antivirde diyorum ok

2. Türkçeyi bana senmi öğretecen? 3 üniversite mezunuyum.görüşelim nerde istersen.

3. Mod'sun saygımız var ama bu kadar da değil.

4.herşey virüslere baglı değil ama sorması ayıp senin görevin nedir?

5. Windows xp de ilk kurulumda driver yüklemeden öncede ekran açar,bunu biliyorsundur umarım eger mod olacak tecrüben varsa bilirsin.

6. Ben sadece kaspersky demiyorum ben pcmaker ve bazılarının gıcıklıgına inadına söylüyorum.awastı kullanacagıma kaspersky kullanırım sen istersen git, awast kullan umrumda olmazsın.

7. Vista da da driverları yüklemeden çalışıyor yutturma insanlara,bişey biliyorsanda nazikçe söyle ADAM

asimileci, bazen susmak en iyi şeyi yapmaktır.. neden bunları yazdın ki.? noldu bunları yazma mecburiyetinde hissettin kendini? bordoberelinin eskiden sana ve bana yaptığı gibi özelden küfürlü mesajlar mı attı??!
gözüm bak seni severim bilirsin onun için bunları aslında senin iyiliğin için yazıyorum: yanlış anlama; bu hareketlerinle hiç de 3 üniv. mezunu gibi davranmıyorsun.. yani öyle görünmüyorsun yada üniv mezunu falan değilsin yada istersen 3 değil 103 üniversite bitir, saygısızlık ve yobazlık vs.. varsa üniv. hiç bişeye yaramaz bunu bilesin.. kardeş üzüldüm senin adına bu yazdıklarını görünce.. konuyu en baştan beri okudum, bende forumda millete sert çıkarım ama şunu unutmamak lazım, karşındaki kim olursa olsun yaşı küçük veya büyük fark etmez mod veya adm olması falan da fark etmez önemli olan hakedene hakettiği gibi tepki ver.. bence bu kadar sinirleneceğin ve bu kadar ayıp kacaçak lafları edeceğin bir durum yok ortada..
ben böyle anladım.. umarım ben yanlış anlamışımdır da sen ayıp etmemişsindir.. çünkü ben utandım bunları okurken desem yeridir heralde..
ha şimdi bunları yazdım bazıları da düşünebilir benim modlara veya adminlere yalakalık yaptığımı falan düşünebilir.. öyle bişe yok. ben sadece nerde olursa olsun birileri bazı şeyleri haketmiyorsa hele de buna bağlı olarak o kişinin kalbinin kırılmış olabileceğini falan düşünüyorsam gerçek veya sanal ortam neresi olursa olsun ben dalarım olayın içine bu kadar basit..

jeomania
03-05-2007, 07:26   |  #20  
Yıllanmış Üye
1,251 mesaj
tutamon
Öncelikler herkeze iyi günler diliyorum,

Şu sıralar bilgisayarımda garip bir sorun var.Yeniden işletim sistemi kurmama rağmen.Bazen, bazen diyorum çünki windows yada bu sorunu neyin tetiklediğini anlayamadım, windows garip davranıyor.Şöyle örnekler isem :

masaüstüne herhangi bir simgeye tıkladığımda seçili kalıyor ve başka bir simgeye tıkladığımda oda seçili kalıyor,bu olay görev yöneticisinde de aynı şekilde oluyor.Yada explorer ı açıp adres bölümüne W tuşunu bastığım gibi explorer kapanıyor.Yada simge durumuna küçült dediğimde bar a inip birdaha o sayfa açılmıyor aşşada kalıyor öle.Kapat deyincede gurubu kapat hepsini kapat gibi garip bir menü çıkıyor.

Acaba benim sorunum nedir? Bilgisayar AMD 2800 1GB ram 128 onboard ekran kartı 2 hdd biri 2 ye bölünmüş.Geri kalan şeyler klasik.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

gelelim senin sorununa.. Gülümseme
arkadaşım; altını çizdiklerimin tamamının hepsinin aynısınıGülüş casperin bi sisteminde eskiden birebir yaşadım..
bu sorunu, casper markasının kullandığı VM marka ddr400 256 mb rami, ddr400 512 mb kingston ramle değişerek halletmiştim o zamanlar...
yalnız senin ekran kartın o/b imiş belkide ondan da yapabilir, sen bence harici bir ekran kartı tak dene, olursa olur, olmazsa dediğim gibi mutlaka ram i değişmeyi dene..
Mümkünse önce dene sonra para ver sonra sen dedin deme.. ama ben bu sorunu ram i değişerek hallettim aklında bulunsun.. işin garip tarafı değiştiğim ram i başka birisine sattım ve satın alan kişide böyle sorunlar çıkarmıyor.. Emin değilŞaşkınSinsiCool

Son Düzenleme: jeomania ~ 03 Mayıs 2007 07:28
GRaNZaT
03-05-2007, 08:27   |  #21  
Yıllanmış Üye
4,234 mesaj
jeomania
bazıları da düşünebilir benim modlara veya adminlere yalakalık yaptığımı falan düşünebilir.. öyle bişe yok. ben sadece nerde olursa olsun birileri bazı şeyleri haketmiyorsa hele de buna bağlı olarak o kişinin kalbinin kırılmış olabileceğini falan düşünüyorsam gerçek veya sanal ortam neresi olursa olsun ben dalarım olayın içine bu kadar basit..
Öncelikle yazdıkların için kendi adıma teşekkür ederim jeo..

Çoğunuz kimlerin ne yetkisi olduğunu biliyorsunuzdur forumda. O mesaj daha oraya düşer düşmez ya da şu anda tarafımdan iki tıklama ile silinebilir. Ama Türkiye'de en çok rahatsız olduğum konulardan birisi (ki şu anda da çok güncel) insanların ellerinde yetki ile demokrasiyi, monokrasiye çevirme çabasıdır. O yüzden o mesajı silmeyeceğim ve her bir okuyan insan, aklından, yazarı ile ilgili düşüncelerini oluştururken daha emin olacak. Kaldı ki saklayacak bir şeyim yok, asimileci'nin daha önce bir kaç mesajını silip kendisini üslubu konusunda uyardım. Zira şikayet geldi. Özelliklede egemengiga ile girdiği polemikteki takındığı tavır son derece yanlıştı. Ama aynı tavrı sürdürmeye devam ediyor. Bu da büyük çoğunluğunun "genç" olarak adlandırılabileceği CHIP Forum içerisinde bir değerlendirme yetisi kazandıracak size. Kötünün olmadığı yerde iyinin değerini bilemezsiniz.

Neyse konunun bu şekilde dallanıp budaklanmasını ve uzamasını istemediğimden burada bitiriyorum. Ben daha sonra yazdığım için, saygı çerçevesinde olmak kaydıyla, asimileci tabii ki cevap hakkını kullanabilir. Ama çok da müsamahakar davranmayacağım herhangi bir sataşma durumunda..

asimileci
03-05-2007, 08:44   |  #22  
Yıllanmış Üye
1,996 mesaj

1. jeomania ya sen bu işe karışma
yani herşeye virüs diyormuşumda,
bişey bilmiyormuşumda,
bunlar beni zan altında bırakmıyormu?

2. yapılan kavgalarda ben haklı oldugum zaman beni kollamadınız ama o zamana şimdide laf etmenize gerek yok.

3. Egemen ile problemim oldu geçti,bizim aramız şimdi iyi.
ben kendisine hakaret etmedim.sorabilirsin.

4. Bana hakaret ettiler bu forumda bir tane admin çıkıpta beni kollamadı. Sürekli ben suçluyum,ben suçluyum,ben suçluyum,
tarafsız olamadınız...karşı taraflara laf yok,bana bir sürü..
bütün modlar bana karşı çıktı...
anama avradıma çoluguma çocuguma küfrettiler eyvallah dediniz...bunlar beni çok üzdü..tarafsız olmanızı isterdim.
ben sana özelden küfretsem ne yaparsın.
bu forumda herkese anlattım ama anlayan olmadı.

5. ne yapmışım ben bu foruma da bana karşı tavır takınmış..
çoluk çocukla işim olmaz.ben evliyim ve çocugum var,küfürde ettirmem,eger ederseniz siz bilirsiniz sizin kişiliğiniz o kadar derim.zatende admin ve modlar beni kollamaz biliyorum.

GRaNZaT
03-05-2007, 08:59   |  #23  
Yıllanmış Üye
4,234 mesaj

Yazdığın mesaja ne yapmam gerektiğini çok düşündüm. Tamamen sileyim mi yoksa kırpayım mı diye. En sonunda olduğu gibi bırakmaya karar verdim. Çünkü yazdıkların giderek komik olmaya başlıyor.

Bu tartışma burada kapanmıştır. Yalnız bir şey hatırlatayım, eğer foruma karşı bu kadar antipatin varsa kimse seni burada zorla tutmuyor. Bunu unutma...

Bu noktadan sonra, ilk mesajdaki arkadaşa yardım amacı dışında hiç bir mesaj girilmeyecek.

asimileci
03-05-2007, 09:11   |  #24  
Yıllanmış Üye
1,996 mesaj

bu forumdaki tüm mesajlarımı siliyorum tektek
ben artık yokum

Banned
03-05-2007, 11:16   |  #25  
Banlandı
1,148 mesaj
radjool
bence klavyende sorun var. CTRL tuşu kendiliğinden basılı kalmış olabilir.
çok bilmişlik yapmak istemem ama arkadaş sorunun cevabını söylemiş galiba....
saygılar...