"Windows Güvenlik Merkezi Hizmeti" problemi..!!!!

ridvannistelrooy
24-12-2010, 00:35   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Arkadaşlar, Windows Güvenlik Merkezi Hizmeti sürekli kapalı. Aç dediğim zaman EYLEM MERKEZİ tarafından şöyle bir hata ile karşılaşıyorum. "Windows Güvenlik Merkezi hizmeti başlatılamıyor." Bunun dışında Sistem Geri Yükleme özelliğini kullandım ama hiç bir şekilde bilgisayarı geçmiş bir zamana atamadım. Hatta tam 3 ay önce format attığımda bilgisayarın backupını almıştım onu dahi gerçekleştirmiyor. Windows Defender ı açmaya çalıştığımda ise "Bu program devre dışı" başlığı altında "Zararlı veya istenmeyebilecek yazılımları denetlemek için başka bir program kullanıyorsanız, bu programın durumunu belirlemek için Eylem Merkezi'ni kullanın. Bu programı kullanmak isterseniz, burayı tıklayın." yazısı çıkıyor fakat yazı anında kayboluyor. Yazıyı ancak PrintScreen tuşuna basarak yakalayabildim. Bilgisayarımda virüs olduğunu düşünüyorum. Win 7 kullanıyorum ve bilgisayarımda hiç bir antivirüs programı kullanmıyorum. Ayrıca bilgisayara format atmadan sorunu halletmeliyim. Çünkü proje dönemim Sql Server, Visual Studio hatta win7 içinden diğer diskime kuruduğum ubuntu'yu formattan sonra yeniden yükleyerek zaman kaybı, sinir harbi yaşamak istemiyorum. Yardımlarınızı kesinlikle bekliyorum. Yazımı sabırla okuyan, yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.

mtDD
26-12-2010, 13:13   |  #2  
Taze Üye
3 mesaj

arkadaşım aynı sorun bendede var çözüm bulabildin mi?bulduysan paylaşırmısın?

prgrmc
02-01-2011, 23:40   |  #3  
Taze Üye
1 mesaj

services.msc

https://www.chip.com.tr/blog/osmanbagcevan/windows-7-calistir-nerede_3898.html

1. Hizmetler arasından güvenlik merkezini bulup çift tıklıyoruz.
2. Açılan pencerede başlangıç türü kısmını otomatik olarak seçiyoruz.
3. Uygula butonuna basıyoruz.
4. Başlat butonu aktif hale geliyor ve başlat butonuna basıyoruz.
5. Tamam yapıp pencereyi kapatıyoruz.
Artık devre dışı kalan Güvenlik Merkezi Hizmeti aktif hale geliyor.  Bilgisayarınızı her açtığınızda otomatik olarak servis
başlayacak ve sistemi denetlemeye devam edecektir.

ben bunu denedim düzeldi.
https://www.chip.com.tr/forum/win ... amiyor_t136662.html

cankacar
15-01-2011, 14:17   |  #4  
Taze Üye
1 mesaj

çalıştrdan servisi çalıştırdığımda bu hatayı alıyorum. güven merkezini devre dışı bırakılmış aktif hale getir dediğimde sistem dosyayı belirtilen yerde bulamadı hatası veriyor... eset nod 32 ile taratıyorum bir şey bulamıyor... ama bunun dışında eset arasıra bir web bağlantısını engellediğini gösterir uyarı veriyor...

Barhik
25-01-2011, 18:07   |  #5  
Taze Üye
3 mesaj

arkadaşlar aynı problemle karşılaşan birçok kullanıcı var kimi güncellemeyle kimi taratarak yada combofixle çözebiliyor ben combofixi denedim ama sadece 15 dakika sonra tekrar aynı problemle karşılaştım daha farklı çözüm önerisi olan varsa bekliyorum...

bh07
23-03-2011, 22:02   |  #6  
Taze Üye
2 mesaj

arkadaşlar aynı şey benim başımada geldi biraz araştırdıktan sonra sorunun virüs ten kaynaklandığını öğrendim. bazı arkadaşlar bazı çözümler önermiş ama hiç biri işe yaramıyor. hizmetler den güvenlik merkezini aktif hale getiryorsunuz ama 5 10 sn ye sonra kendiliğinden gene kapanıyor. hizmetlere girerken activex le ilgili uyarı alabilirsiniz bu sorunu kayıt defteri düzenleyicisinden düzeltebiliyorsunuz ama dediğim gibi güvenlik merkezini aktif hale gerseniz bile virüs gene kapatıyor. virüs sistem geri yükleme noktalarınızı kaldırıyor, windows defender etkisiz hele getiryor anti virus kurmaya çalışsanız bile programın çalışmasını engelleyip tarama yapmasına izin vermiyor. bilgisayarım sağ tuş yönet çalışmıyor bu ve benzeri bir sürü problemle karşılaştım şuan önerebileceğim tek çözüm format. eğer format atmadan çözüm bulan varsa yazarsa sevinirim.