Windows Home Server artık hizmet vermeyecek

CHIP Online
08-07-2012, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yazılım devi Microsoft, Windows'un bu sürümü için yolun sonunun geldiğini resmen açıkladı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... rmeyecek_34643.html

Microsoft, Windows Home Server'ın yolun sonuna geldiğini açıkladı. Yazılım devi yola, Windows Server 2012'nin daha sadeleştirilmiş hali olan dört farklı sürümüyle devam edecek. Standard, Datacenter, Essentials ve Basic'ten oluşan sürümlerin hepsi farklı işlemler için kullanılacak. Daha önce on iki sürümü bulunan Windows Server 2012 sadeleştirilerek Windows 8 için daha kullanışlı hale getirilmiş olacak.


Yazılım devi aynı zamanda, ayrı bir Windows Home Server sürümü çıkarmayacağını açıkladı. Şirket bunun yerine Windows Home Server'da bulunan özellikleri, Windows Server 2012 Essentials'ınkilerle birleştirecek. Microsoft bu girişimiyle, Windows Server 2012 Essentials'ı hem iş hem de ev kullanımı için ana işletim sistemi haline getirmeyi hedefliyor.


Windows Home Server 2011'den Drive Extender özelliğini çıkaran Microsoft, Home Server hayranlarını da epey üzmüş oldu. Windows Home Server'la ilgili haberler yapan web sitesi sahibi Terry Walsh, gelişmeleri "talihsizlik" olarak değerlendirdi. Buna rağmen Microsoft, 2016 yılına kadar Windows Home Server 2011'i desteklemeye devam edecek.

Tüm Konu: Windows Home Server artık hizmet vermeyecek

Kaynak: www.chip.com.tr