merhaba arkadaşlar;benim bilgisayarım kapanmıyor ne yapmalıyım?
yardımlarınızı bekliyorum.
windows kapanmıyor
ben de zaten bilgisayarın fişini çekipte kapatıyorum.
bilgisayarım da her şey normal
oturum kapanıyor.bilgisayar kapanıyor diyor öylece kalıyor...1-2 saat bekliyorum hala kapanmıyor..
saygılarımla....
hocam;
benim bilgisayarımda ;
sevice Pack 2 kurulu
virüs taraması da yaptım
hiç bir sonuş vermedi
aynısı gibi kapanmıyor
bigisayarımın özellikleri ;
microsoft windows xp prefesioal
intel pentium 4 cpu
3.0GHz
512 ram
yardımlarınızı bekliyorum
(klasik yanıttır)
başlat/yardım destek/yardım des.mrkz./sorun çözme/başlatma ve kapatma sorunları/sorun çöz/başlatma ve kapatma sorun gidericisi/ne tür bir sorununuz var?/Windows’u kapatmayı denediğimde, bilgisayarım yanıt vermeyi kesiyor. [ileri]
arkadaşlar aynı sorun bendede vardı,bana önerilen çalıştır-msconfig-ensondaki başlangıç menüsünü aç işe yaramayan veya yabancı nevar bir bak ve kaldır,dene bakalım,bende fayda etti.
BAŞLAT/ÇALIŞTIR/msconfig yazıyorsun açılan pencerede sağ üst köşede başlangıc ve onun yanında hizmetler var öncelikle hizmetleri açın ve otomatik güncelleştirmeleri kapatın muhtemelen kapatma komutunun ardından sistemde otomatik güncelleştirmeye yönelim var sonra başlangıçtaki programları kontrol edin ama bunun size faydası olmaz orada sadece hızlı başlangıç kısayolları vardı bunları kaldırmanız sisteminizi ve açılışını biraz hızlandırır birde ram kazandırır
cvp basit başlat>denetim masası>güç seçenekleri>güç düzenleri>ev/ofis pc seçilerek yada aynı yerden hazırda bekleti kapatarak yada bazı anakartlardan kaynaklanan bir özeliktir bu 3. seçeneğin aktive edilmesi ile sorun halledilebiliyor
En temizi format atmaktır.Temiz bi XP cd sini tak ve sistemi tekrar kur.Benim bilgisayarda çok geç kapanıyordu yaklaşık 2 dakika.Büyük ihtimal dosya eksikliğinden kaynaklanıyordur.windows klösöründeki dosyalardan biri kayıptır.Ya da antivirüs programın onu virüs olarak algıladı sende sildin virüs sanıp.bazı antivirüs programları sistem dosyalarına virüs diyerek siliyor.
hasbiEn temizi format atmaktır.Temiz bi XP cd sini tak ve sistemi tekrar kur.Benim bilgisayarda çok geç kapanıyordu yaklaşık 2 dakika.Büyük ihtimal dosya eksikliğinden kaynaklanıyordur.windows klösöründeki dosyalardan biri kayıptır.Ya da antivirüs programın onu virüs olarak algıladı sende sildin virüs sanıp.bazı antivirüs programları sistem dosyalarına virüs diyerek siliyor.herşeyi formatla çözümlemeseniz arakdaşlar neden hep kolaya kaçıyorsunuz biraz kassanız kendinizi formata hayır