Windows Kısayol Oklarından Kurtulmak İsitoyrum.
- 1
- 2
1. Silebilirsiniz; kısayolun varlığı ile yokluğu fark etmez.
2. Kısayolun sağ fare tuşuyla menüsüne girin > Özellikler > Kısayol > Simge Değiştir. Buradan resmi değiştirebilirsiniz. Listede resim bulamazsanız; Gözat > C > Windows > System32 > shell32.dll yolundan bir sürü ikon bulabilirsiniz...
eltahir1. Silebilirsiniz; kısayolun varlığı ile yokluğu fark etmez.Teşekkür ederim ama, o zaman kısayol ok'u silinmiyor sadece simge değişiyor. Local Disk'lerden birisini masaüstünde göster dediğim de kısayol olarak çıkıyor. Başlat çubuğuna eklesem de olur... ;)2. Kısayolun sağ fare tuşuyla menüsüne girin > Özellikler > Kısayol > Simge Değiştir. Buradan resmi değiştirebilirsiniz. Listede resim bulamazsanız; Gözat > C > Windows > System32 > shell32.dll yolundan bir sürü ikon bulabilirsiniz...
Teşekkür ederim yorumun için.
Sürükleyip bırakarak başlat çubuğuna ekleyebilirsiniz...
Denedim ama olmuyor. Hem de 100'lerce kez.
PC'yi her açtığım da periyodik olarak yapıyorum 5 dakika da bir.
Bağımlılık bile yaptı... :D
DevilesAlakanız için çok teşekkür ederim, bakıyorum hemen...Rica ederim.
Bunlar da olmadı, Windows'un Seven'dan önceki sürümleri için geçerli sanırım.
Regedit / Düzen / Bul / Isshort / Çıkan nesneleri sil / Yeniden Başlat.
Bu da işe yaramadı ama sildim çıkanları...:)
:D
http://www.frmacil.com/windows-v ... dir-programsiz.html
Buradaki işe yarıyor. Bizzat Windows 7'te kendi ellerimle test ettim. Buna da birşey diyin bakalım.
ben tune up 2008 veya 2009 ile pc deki neredeyse bütün simgeleri(denetim masasının yarısı ve istediğin yerdeki simge ve klasörleri)değiştiriyorum..
orada kısayol oku da yer alıyor..bende küçük mavi bir kısayol oku simgesi var..onu yapıyorum...
bilmiyorum acaba programla kısayol okunu silebiliyormusun ?
en azından silmesende istediğin oku veya simgeyi değiştirirsin ..
eltahirhttp://www.frmacil.com/windows-vista/59763-vistada-kisayol-simgelerini-kaldir-programsiz.htmlSeni alnından öpüyorum. Allah razı olsun ama bulana kadar canım çıktı :D:D:DBuradaki işe yarıyor. Bizzat Windows 7'te kendi ellerimle test ettim. Buna da birşey diyin bakalım.
EyvAllah kardeş çok çok teşekkür ederim.
osman_2626ben tune up 2008 veya 2009 ile pc deki neredeyse bütün simgeleri(denetim masasının yarısı ve istediğin yerdeki simge ve klasörleri)değiştiriyorum..Eltahir çözümü buldu... Bu yöntem kendisin de işe yaramış ve bende de işe yaradı.
orada kısayol oku da yer alıyor..bende küçük mavi bir kısayol oku simgesi var..onu yapıyorum...
bilmiyorum acaba programla kısayol okunu silebiliyormusun ?
en azından silmesende istediğin oku veya simgeyi değiştirirsin ..
DevilesSeni alnından öpüyorum. Allah razı olsun ama bulana kadar canım çıktı :D:D:DRica ederim. :)
EyvAllah kardeş çok çok teşekkür ederim.
http://www.frmacil.com/windows-v ... dir-programsiz.html
bu eltahir in bizzat deneyip görüp işe yaradığı link galiba..
benim net te sorun yok gibi..
bu linke tıkladığımda Web sayfası bulunamıyor..diyor..
bende bakmak istemiştim de onun için
Evet, sayfa gitmiş ne hikmetse. Ben yolu yazayım:
Başlat > regedit (enter) > HKEY_CLASSES_ROOT > LnkFile içindeki "IsShortcut" değerini siliyorsunuz.
Ekleme: Kayıt defterini kurcalamadan önce mutlaka yedeğini alın.
Ayrıca şunu ilave edeyim: Bu şekilde kısayol oklarını yok etmenizi tavsiye etmiyorum. Bir gün kısayolunu siliyorum diye önemli bir dosyanın kendisini silerseniz, sonra forumda veri kurtarma programı tavsiyesi için başlık açabilirsiniz!
konuyu açan arkadaşım eğer kısayol görnümünü kaldırırsan bir klösör açıtığında sol bölümde duran sık kullanılan bağlantılar kaybolur bnden söylemesi
hmm
şahsen böyle birseye gerek duymam o zman exe yada uygulamalar la kısayollar karışır:FF
"ya olduğun gibi görün yada göründüğün gibi ol" hangisi??:)))
benim bitlockerimden sanane..konuya yazdım.bakarsın..başka bir alakası bile olmayan bu konuya niye bunu yazıyorsun anlamış değilim..
ben sadece düşüncemi söledim..dedim ki tune up programıyla yapıyorum ben yapacağımı ve internet sitesine bağlanılmıyor..sen bitlockeri niye karıştırıon..bana da öğüt verir miş gibi sütten ağzınız yandı falan...
ama bak bildin..ilk sen yorum yazmıştın galiba biçimlendirme yap diye..sonradan senden daha bilgili kişiler cvp yazmıştı..tabiki ilk onların dediklerini yaptım..sonra da ise kendi bildiğimi biçimlendirmeyi
:D:D bana zararı olmadığı için değiştirmiyim ama bi gün değiştirim :D:D
- 1
- 2