Windows kullanıcı mı kaybediyor?

CHIP Online
06-07-2008, 06:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Yapılan bir araştırmanın sonuçları oldukça çarpıcı: Windows artık kan mı kaybediyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Wind ... aybediyor_7651.html

Net Applications tarafından yapılan bir araştırma Windows işletim sistemini kullanan bilgisayar kullanıcılarının sayısında düşüş olduğunu gösterdi.

Araştırma, internete bağlı kullanıcılar arasında yapıldı. Net Applications tarafından yapılan araştırmada, bilgisayar kullanıcılarının hangi işletim sistemini kullandıklarının belirlenmesi amaçlandı. Bu araştırmaya göre Windows, %90'ın altına düşme tehlikesi yaşarken, Apple'ın Mac OS X işletim sistemi iki haneli sayılara ulaşmak üzere.

Araştırmacı firma Net Applications, bir ay içerisinde yaklaşık 160 milyon ziyaretçiden söz konusu verileri elde ederek böyle bir sonuca ulaştı. Net dünyasında büyük bir saygınlığı olan ve araştırmaları dikkate alınan Net Applications'un ortaya koyduğu araştırma sonuçlarına göre Mac OS X, işletim sistemi pazarının şimdilik %7.94'üne hitap ediyor. Şimdilik diyoruz, zira Mac OS X'in kullanıcı sayısında aydan aya ciddi bir artış söz konusu.

Tüm konu: Windows kullanıcı mı kaybediyor?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows'un bu kötü gidişatı hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu düşüş trendi sürecek mi?

Mehmet-
06-07-2008, 08:56   |  #2  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Bence windows kısa sürede toparlar ve pazar payını epeeyyyyyyyyyyyyyyy   bir süre kimseye kaptırmaz Kahkaha
Ama şunu itiraf edeyim; Linux tabanlı işletim sistemlerinden herhangi birini (pardus,ubuntu vs.) windowsta olan hakimliğim kadar öğrenebilirsem windowsu tanımamKahkaha

benersince
06-07-2008, 09:42   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

mac son zmanlarda gerek çizimcilerin gerek bu işe gönül vermiş amotör yada ögrenmek isteyenlerin gözdesi oldu ve diger işletim programları win i biraz tehlikeye atıyor  gerçi bu tüketici için iyi bir şey rekabet varsa kalita de bir üst noktaya çıkar ben hala win xp  vista ve mac var   onları kullanıyorum

Kapalı Hesap (53751)
06-07-2008, 12:04   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj

Artsın artsın Mac'in,Linux'un kullanıcı sayıları artsında aslında kimin güvenliğe daha fazla önem verdiği ortaya çıksın.Kimse Mac'le Linux'la uğraşmıyor bunlarda güvenliyiz diye geçiniyorlar.Eğer %90'lık pay bu sistemlerde olsaydı Windows'tan kat kata daha kötü bir tabloları olurdu.

eolos
06-07-2008, 13:46   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

ben windowsun kan kaybedeceğine inanmıyorum ne zman google bi işletim sistemi cıkarsın ozman windows korkmaya başlayabilir

LeyLa081
07-07-2008, 20:57   |  #6  
Yıllanmış Üye
132 mesaj

Vista'ya cok önem verdi hatta cıkardıkları sistemden kendileri dahi memnun değiller görduk patronları bile sıkıntıya sokmus bence o işletim sistemi kendini insan zannediyor Kahkaha şimdi cinsiyetini bulmakta ben d,iyorum ki bir bayandır Aşk çok şey istiyor cunku Beğendim

Son Düzenleme: LeyLa081 ~ 07 Temmuz 2008 20:58
ersinbakar
07-07-2008, 22:33   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,253 mesaj

bence evet windows kaybediyor ve bu kaybı böyle giderse devam edecek neden derseniz lisanssız işlemci kullanmak akla daha yatkın fakat windows seviyesine ne zaman gelir oda ayrı bir soru windows seviyesine gelirse inanın tam kafa kafaya giderler bu seferde windows artık lisansızmı verir :) oda ayrı bir mesele

LeyLa081
10-07-2008, 17:51   |  #8  
Yıllanmış Üye
132 mesaj

valla windows bni hiç bir zamn kaybetmeyecek cunkü linux gibi mac gibi sistemler ne bileyim göz aşinalığı sevmedim sevemedim ama MS şu Vistayı düzenlese performans bakımından uyumluluk bakımından ama o da adam olcak,olcak bigun Sinsi inanıyorum

Son Düzenleme: LeyLa081 ~ 10 Temmuz 2008 17:52
serkanyuregir
10-07-2008, 18:23   |  #9  
Üye
82 mesaj

Vista şu an en hızlı işletim sistemi. Mac'e verilen para ile çağın ilerisinde süper bir pc toplanır.

lterlemez
10-07-2008, 23:37   |  #10  
lterlemez avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
191 mesaj

Apple, Intel ile yaptığı anlaşma ile hayatının en iyi kararını vermiştir. Bu kararı sonucunda işletim sistemine de gerekli önemin verilmesini- oyun, uygulama, eğlence gibi- sağlayabilirse, windowsun daha da düşmesine neden olabilir. Bence Intel'in yanında AMD ile de anlaşmalı ve G serisi (Mac ile aram iyi değil yanlış ise ustalardan şimdiden özür dilerim) işlemcileri ile birlikte bayağı sallar Microsoft'un tahtını...