Bilgisayarımın windowsu çöktü, yeniden windows xp professioanal kurmak istediğimde harddisk bölümüne geldiğinde mavi bir ekran geliyor aklıma ilk olarak ram bellek geldi ve değiştirdim tekrar denedim sonuç aynı. CD bozuk olabilir dedim ve değiştirdim yine aynı ne yapmam gerek bilemiyorum yardımıcı olursanız sevinirim.
ÖZELLİKLERİ
İntel core 2 duo E7200 CPU
2 GB DDR2 600 RAM
On board ekran kartı
ASUS motherboard
320r GB Sata hdd
Sata Dvd RW
windows kurarken mavi ekran hatası
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
birde başka bir hdd ile deneseydiniz.
artık XP kurmayın, Windows 7 yüklemeniz çok daha iyi olacaktır.
PSU kaç W?
XP cdnizi takıp ekranda kurtarma konsoluna gelin r tuşuna basıp;
fixmbr
Chkdsk
fixboot/r
kombinasyonlarını uygulayın..
Son Düzenleme: ADEM-KAYA ~ 21 Ekim 2009 00:37
OP Taze Üye
5 mesaj
bir linux cd si edinip sistemi kurun. bunu yaparken de tamamen disk biçimlendirerek yapın. size uçuk gelebilir ama sanırım mbr virüsü bulaşmış diskinize.yakın zamanda başıma geldi bu şekilde çözdüm.
linuxda da aynı şekilde kuramadım mavi ekran gelmedi ama siyah bir ekranda saatlerce bekledim sağolun
OP Taze Üye
5 mesaj
ya jumper ayarlarından ya virüs var yada hdd olmus tabıı baglantı yanlıslıgı yoksa wındows 7 ıle ne alakası var bu ısın onu anlamadım katı
Bağlantı yanlışlığı olduğunu düşünmüyorum ama yinede dediğiniz gibi kontrol ettim daha önce defalarca formatlandı bu harddisk o konuda bişey diyemicem virüse gelince çok fazla önemli bilgilerim var içerisinde :S
OP Taze Üye
5 mesaj
birde başka bir hdd ile deneseydiniz.
artık XP kurmayın, Windows 7 yüklemeniz çok daha iyi olacaktır.
PSU kaç W?XP cdnizi takıp ekranda kurtarma konsoluna gelin r tuşuna basıp;
fixmbr
Chkdsk
fixboot/r
kombinasyonlarını uygulayın..
en mantıklısı başka harddisk denemek galiba, PSU 300W başka fikri olan varmı yardımcı olursanız iyi olur babamla aram fena bozuldu :D