Windows'lu Nokia'lar herkese yok!

CHIP Online
22-10-2011, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows'lu yeni Nokia'lar geliyor ama herkese değil... Peki ama şanslı ülkeler hangileri olacak?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... kese-yok_29885.html


Resimlerle: Nokia'dan geleceğin teknolojileri!

Symbian'dan sonra çıkış yolu arayan Nokia, Windows Mobile tabanlı cep telefonları yapacağını uzun zaman önce duyurmuştu. Ürünlerin piyasaya çıkış tarihleriyavaş yavaş kesinleşirken pazar olarak seçilen ülkelerin de sayısal olarak düşük miktarda olacağı bildirildi.

"Biz büyük bir değişim yaşıyoruz. Bu ölçekte bir değişimi bir anda sindirmek çok zor. Dolayısıyla yavaş ve emin adımlarla ilerleyeceğiz." diyor Nokia'nın CEO'su Stephen Elop. 2011 bitmeden önce ürünlerini piyasaya sürmek isteyen Nokia, gelecek hafta içinde Londra'da düzenlenecek olan forumda yeni telefonları, herhangi bir aksilik çıkmazsa tanıtacak. Hala Symbian telefonların çok güçlü olduğu ülkeleri göz önüne alıp bir denge kurmaya çalışırken Windows 8 tabanlı tablet planları olup olmadığı konusunda gelen bir soruya CEO'dan kesin bir yanıt gelmedi. Kapıyı açık bırakan Stephen Elop, Windows ve Windows Phone arasındaki sinerjinin kendileri açısından çok güzel bir gelecek sunacağını belirtti.

Windows'lu Nokia'lara ilk olarak hangi ülkeler kavuşacak bilemiyoruz ama daha önceki tecrübelerimize dayanarak, bu ülkeler arasında Türkiye'nin olmayacağını rahatlıkla tahmin edebiliriz...

Tüm konu: Windows'lu Nokia'lar herkese yok!

Resimlerle: Nokia'dan geleceğin teknolojileri!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce şanslı ülkelerden biri Türkiye olur mu?

mancukya
23-10-2011, 02:38   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Microsoft CEO su zat Androidi sevmiyor haberi vardi gercekten dogru örnek olarak IOS aldilar sonuc sifir su an icin. Nokianin eski ismine güveniyorlar ama inanin bir magazada Samsung, Htc, Nokia ayni arayüz ile farkeden bir sey olmiyacak.
Ben yaklasik 2003 den sonra 5 sene Windows mobile kullandim hatalarina ragmen iyi bir sistemdi ama win 7 tam tersine kapali hic bir sey yapamadigin bir sistem sadece IOS gibi parasal sisteme kurulmus.

Aslinda bu sistem bütün Arm islemcilari desteklese Android gibi
Program yüklemede kullanici serbest birakilsa
Ara yüz degistirmeye izin verilse
Vidyo Audio codecs vs vs kendi lisanslarini Microsoft kullansa
Ve kendi programini kullanmaya zorlamasa bunuda yaparken 6 ayda bir degilde aylik ufak updatler ile sistem eksiklerini kapatip güncellese bugun en azindan 100 % 10 20 arasi pazar payi olurdu anlamadilar hala anlamiyorlar.