Windows mailde mail alabilmek için e-posta hesabı gerekiyor .Peki nasıl e-posta hesabı açacağım?Windows Live Hotmail Veya Gmail hesaplarımımı yazacam dedim ama o zaman ordaki bilgileri(posta kutusu adı html mi imap mı vs.) kİmden alacağım?Yardım lütfen resimli anlatabilirseniz iyi olur.ama resimli olmassa bile lütfen anlatınnn
Windows Mail Nasıl Hesap Açacağım?
İlk başlarda bende baya bi uğraşmıştım windows mail için ama sonra windows live mail i indirdim. Bence onu tavsiye ederim en azından iki saat uğraşmazsın ayarlamak için.
windows live mail ne ki?Microsoft'un bir programı mı?Nerden indirilir ve kullanımı kolay mı?
iyide ben windows mail'ide denemek istiyorum ona göre buna geçecem nası olacak ya(sistemde thunderbird yok)
Windows Mail'İ ilk açtığın zaman otomatik olarak bir hesap oluşturma penceresi görüntülenir.Eğer bu pencere çıkmazsa
Araçlar - Hesaplar a tıkla.Sağ taraftaki Ekle butonuna bas.Bu sihirbaz yeni bir hesap oluşturmana yardımcı olacak.Buradaki yönergeleri takip ettikten sonra gelen ve giden posta sunucunun olduğu kutucuklara doğru adresi girmak çok önemli.Bu 2 adresi e-posta hesabını aldığın yerden öğrenebilirsin.Örneğin ben my-net maillerimi windows mail ile alıyorum.Bunun için kutucuklara pop3.mynet.com adresini verdim.Bu iki kutucuğuda doğru bir şekilde girmeyi başarırsan sihirbazı kapatır kapatmaz windows mail yeni maillerini kontrol edecek ve sana gösterecektir.Yeni mail olduğunu kontrol etmek içinde yukarıdaki Gönder/Al butonuna basmalısın.İşte bu kadar.
Burada önemli olan giden ve gelen posta sunucunu doğru olarak girmen.Bu adreside sana o mail hesabını veren yerden almalısın.Ben önceden mynet in gelen ve giden sunucusunu bilmiyordum.Daha sonra mynet in sitesine girip yardım kısmından öğrenebildim.
bende o zaman msn türkiye den öğrenecem :D
sahiden nerden öğrenecem?
msn adrsini windows maile aktaramazsın ama windows mailin daha gelişmiş bir hali olan Office Outlook var.Ona aktarabilirsin.Fakat onun içinde küçük bir outlok eklentisi lazım.O olmadan olmuyo.Onuda Microsoftun sitesinden indirebiliyorsun.Adı Outlokk Connector.Yani biraz uzun bir iş...