merhaba ben windows 7 x64 home basic kullancısıyım.Bilgisayarımın özellikleri ise şöyle
intel core 2 duo t5550işlemci
2gb ddr 2 667mhz ram
nvidia geforge 8400m gs ekran kartı 256mb ana 1gb paylaşımlı
İşletim sistemi bilgisayarımla yuklu gelen işletim sistemidir.Ben normalde media player ile ses dinleyen vide izleyen birisiyim.Ancak sesler çok berbat.Hatta bazen takılmalar oluyor.Seste keskin cızırtılar da var.Dedim sorun media player 12de değiştirdim itunes foobar denedim sorun duzelmedi.Ne olur yardımcı olun ne yapmalıyım?Doğru duzgun muzik yda video seyredemiyorum.Ama oyunlarda srun yok ses mukemmel.
Windows media player 12 & Windows 7 ses sorunu
aynı sorun bende de var hatta fazladan ön taraftaki ses çıkışı windows 7 de çalışmıyor fakat pardusta çalışıyor.
en basiti win 7'ye uygun ses kartının driverlarını indirin yada uygun kodekleri yükleyin. mesela arkadaşımın win 7'de ses çasıltılı geliyordu uygun driverı kurunca sorun kalmadı. ayrıca xp vista driverlarını, Win 7 de uyyumluluk modunda falan çalıştırıp hangisi sorunsuzsa onu kullanın.
Yapmadığım kalmadı. Realtekin kendi sitesine girdim en güncel sürümünden tutunda XP driverlerini uyumluluk modunda kurmaya kadar hepsini denedim, kimisinde ses aşırı cızırtılı kimisinde az cızırtılı çıktı. Sitenin birinde ayarlardan bahsedilmiş. Onları uygulayınca cızırtı hafifledi ama tamamen gitmedi. Şu an az cızırtı ile dinliyorum. Geçenlerde sırf bu sorun yüzünden dayanamadım ve ikinci işletim sistemi olarak D'ye XP'yi kurdum. Orada ses canavar gibi ama burada bir türlü ayar tutturamadım.
Media Player 12 Ne Zaman Cıktı :)
Windows 7 codec'lerini indirin.
http://www.windows7codecs.com/
Anakartınıza göre, anakart üreticinizin sitesinden güncel ses sürücüsünü yükleyin.
İlginiz için teşekkür fakat en güncel sürümü de yükledim, olmadı sürcüyü kaldırdım eski sürümünü yükledim, olmadı hoparlör özelliklerinden gelişmiş ayarlarına girdim orada farklı ses hızları ile bit değerlerini denedim olmadı, yinede cızırtı tamamen gitmiyor.
İlk olarak realtek'in sitesinden en yeni driverı, sonra da SRS Audio Sandbox'u bilgisayarınıza yüklemeyi deneyin...Ayrıca sesin alçalıp yükselmesi Realtek ayarlarında var, Gürültü Dengeleme'nin işaretini kaldırmanız yeterli olucaktır...
Kardes caLıstıra Services.msc Yaz Ordan Windows Ses'e Gir Bide Oraya Bak BakaLım .
Kardes caLıstıra Services.msc Yaz Ordan Windows Ses'e Gir Bide Oraya Bak BakaLım .Baktım orada "durum: başladı Başlangıç türü:otomatik" yazıyor. Buna mı bakacaktım.
Ayrıca az önce ki [url=../kisisel/144326/]farukdgn[/url] arkadaşın dediği SRS Audio Sandbox'u kurdum, cızırtı tamamen gitti, ayrıca sesde hissedilir derecede netlik ve artış oldu. Kendisine teşekkür ederim. Yalnız Windows Media Player'daki ses alçalıp yükselme sorunu için bahsettiği realtek ayarlarına giremedim. O şekilde bir ayar da bulamadım zaten. Program files'den girerek açmaya çalıştım ancak oradanda uğraşmama rağmen açamadım. Zannedersem bu MediaPlayer 12 ile alakalı birşey.
Evet tüm güncellemeleri yaptım ama bu cızırtı sesin patlamasıyla alakalı değildi. ses kısık dahi olsa müziğin veya sesin yanında bir cızırtı vardı. Ancak şimdi srs audio sandbox u kurunca cızırtı kalmadı. Yine de bu wmp'ın yeni sürümüne alışamadım. Eskisi daha mı iyiydi ne. Arasıra ses de donmalar, sesin alçalıp artması gibi sorunlar da cabası. Ancak sesi güçlü çıkarıyor o yüzden vazgeçmek istemiyorum. İlginiz için de teşekkür ederim.