Windows Media Player 11'de ne zaman bir şarkı dinlesem,video izlesem bu programı açtıktan yaklaşık yarım dakika sonra, işlemciyi %100 kullanmaya başlıyor ve başka iş yapmak neredeyse imkansız oluyor. Sizce nedendir bu sorun?
İşlemci: Intel Pentium IV 3.06 MHz
İ. Sistemi: Microsoft Windows XP SP3
Ram: 2 GB
Ekran Kartı:Geforce 9500 1 gb
Windows Media Player bilgisayarı kastırıyor.
işlemcin çok düşük bilgisayarın kalbi işlemcidir. ama dediğiniz şey wmp bellekten %100 kullanması imkansız.
Evet 5 senelik bir bilgisayar olduğundan baya bir düşük işlemcim:) Yenilemeyi düşünüyorum ama bakalım.
Birkaç yıl önce (veya bir yıl önce, tam hatırlamıyorum) aynı sorunu yaşadım. Hatta uzun zaman sonra "bu forumda neler yazmışım" diye girdiğimde, "Windows Media Player bilgisayarı donduruyor" başlıklı konumu görünce, "ne yazmışım" diye konuya baktım. Aşağıda "İlgili Konular"da "Windows Media Player bilgisayarı kastırıyor" başlığını görünce inanılmaz benzerlik dikkatimi çekti. İçeriğini okuyunca, birkaç kelime hariç, benim yazdıklarımın aynısının yazılmış olduğunu gördüm. Muazzam bir tesadüf değilse, çalıntıdır, onu bilemeyeceğim ama sorunun çözümünü ben bulmuştum. Bilgisayarı bu şekilde kilitledikten sonra, yani WMP'yi açtıktan sonra bilgisayarın başından kalkıyorsun, yarım saat kadar sonra geldiğinde, işlemcinin normale döndüğünü ve artık WMP'yi açtıktan sonra bu sorunu bir daha yaşamadığını görerek mutlu oluyorsun. Enteresan bir çözümü var!
Ayrıca benim bilgisayarımın özellikleri seninkinden kat be kat daha kötü.